kako zvem ali vara?
Pozdravljeni…
…sicer sem še malo pretresena, ampak sem vseeno zbrala pogum, da vidim če mi lahko kako pomagate…
Danes sem filala očetov telefon in kot zmeraj mu pogledam še sms-e…in kaj vidim…ljubim te…pogrešam te…včeraj mi je bilo lepo s teboj…hallooo vsa pretresena se obrnim stran in zapišem telefonsko.
Ne da mi miru, pokličem. seveda se javi ena ženska, odložim.
Vprašam očeta kaj pomenijo ti sms-i. Pravi kot iz topa, da nič, da ga to nekdo zajeb…in mu pošilja take sms-e.
Jaz čist živčma…kaj ne bom… skoz sem mislila, da sta naša dva ideal vse ljubezni. že 30-let sta skupaj in da se imata najraje, sedaj pa močno dvomim.
Kako bi lahko zvedela kaj je res in kaj ne?
ali mi mogoče lahko pomagate?
Seveda v nobenem primeru ne bi rada mami vpletna v svoje sume, dokler ni tehtnega dokaza.
najlepša hvala za vašo pomoč
Pozdravljeni!
Verjeti trideset let v ideal starševskega zakona in potem najti v očetovem telefonu ljubezenska sporočila? Najverjetneje vas je zelo pretreslo, ko ste brali ta sporočila. Ker niste mogli verjeti svojim očem, ste preverili pri očetu, ki je vse lepo zanikal. Sedaj se sprašujete, je res ali ne, skrbi vas za mamo, skratka veliko stvari se dogaja v vaši glavi. Vi kot hčerka po intuiciji veste kaj je res. Z očetom ste zelo globoko povezani. Njegova reakcija in jegove oči so vam povedale resnico. Vi veste resnico. Najverjetneje ste otrok, ki je poskrbel za svoje starše, vedno ko so bile težave. To so stvari, ki jih bo moral mož povedati ženi in ne spadajo v odnos oče, hči. Razmišljati in vedeti o skrivnostih očeta, je za vas lahko veliko breme, ki vam ga ni potrebno nositi. To je problem vaših staršev. Sama bosta morala rešiti konflikte in probleme, ki jih imata. To pa ne pomeni, da se vedete, kod da se ni nič zgodilo in ne veste ničesar. S tem bi posrbeli za očeta. Pogovorite se z očetom, povejte mu kaj čutite in doživljate. Ni pa vam potrebno raziskovati resnice, ker jo imate v očetovih očeh.
Želim vam vse dobro v prihodnje.
Sabina Stanovnik
spec. Zakonske in družinske terapije