Kako zrasti v višino?
Imam 32 let, visok sem 175 cm in bi želel zrasti v višino za kakšnih 5 do 8 cm. Ali je to možno s hormonsko terapijo (rastni hormon) ali kakšno drugo metodo (prehranska dopolnila etc)? Kakšno je vaše mnenje?
Omenil bi še, da sta dva soseda – dva brata (eden izmed njiju je star isto kot jaz, drugi pa 5 let starejši), ki sta bila oba precej manjša od mene, približno hkrati v istem časovnem obdobju pred nekaj leti (kakšnih 5 let nazaj, morda kakšno leto več) oba približno hkrati opazno zrasla za vsaj 15 cm ali več. Dvomim, da je šlo to po “naravni” poti.
Za mnenje in nasvet se zahvaljujem.
Tilen
Zahvaljujem se vam za odgovor.
Bi vas pa kljub vsemu prosil za komentar primera, ki sem ga navedel v prešnjem prispevku. Omenil sem, da sta dva brata (eden izmed njiju je star isto kot jaz, drugi pa 5 let starejši), ki sta bila oba precej manjša od mene, približno hkrati v istem časovnem obdobju pred nekaj leti (kakšnih 5 let nazaj, morda kakšno leto več) opazno zrasla za vsaj 15 cm ali več. Dvomim, da je šlo to po “naravni” poti. Kakšen komentar na ta primer, ki je resničen? Je tako “pozna” rast po vašem mnejuu naravna?
Vprašanje v zvezi s tem sem postavil tudi svojemu osebnemu zdravniku – njegov odgovor je bil, da nič v medicini ni 100%. Pa naj razume, kdor more ..
Tadej