Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Otroško in mladinsko zobozdravstvo Kako zobozdravniki “vidijo” plombe?

Kako zobozdravniki “vidijo” plombe?

Pozdravljeni!

Zanima me, kako zobozdravniki “vidijo” plombe na zobeh. Pred nekaj dnevi sem namreč na sistematskem pregledu zobozdravnico med izpolnjevanjem zobozdravstvenega lista slišala reči, da imam na spodnji desni šestici plombo. To se mi je zdelo nenavadno, saj sem bila do sedaj prepričana, da nimam plombe na nobenem zobu, razen na desni spodnji dvojki, s katere se mi je pred leti odlomil košček zoba. Ali je lahko zob videti, kot da ima plombo, čeprav je v resnici ni? Že vnaprej hvala za odgovor.

Lep pozdrav,
Maja (19)

Objava čaka odobritev

Pozdravljeni,

na vaše vprašanje težko odgovorim v imenu zobozdravnika, ki je opravljal pregled, tudi stanja sama nisem videla.

Načeloma se zalivka na zobu vidi, včasih pa je težko videti ali je bila na zobu narejena kakšna od preventivnih metod zaščite zoba, torej če nimate zalivke in vi veste, da je tako, potem je bilo morda na zobu narejeno zalitje zobnih jamic ali kaj podobnega in se je videlo kot zalivka.

Skratka, mislim, da če nimate težav in ni omenjen karies, se nimate česa bati.

 

Teja Jeras dr. dent. med. Zobozdravstvena ordinacija MOGYdent Dunajska cesta 433 Ljubljana - Črnuče T: 031 433 468 E: [email protected] W: www.mo-gy.si/zobozdravstvo V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda.

New Report

Close