Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Estetska in plastična kirurgija Kako zmanjsati brazgotino?

Kako zmanjsati brazgotino?

Pozdravljeni!

Kot najstnik sem imel zelo aknasto kozo in posledica tega je bila dokaj velika brazgotina na licu kaksne 3cm pod usesom.
Odlocil sem se za plasticno operacijo (pri 16 letih).
Po operaciji je bila koza nekaj casa ok, potem pa je nastala brazgotina se vecja,kot je bila pred operacijo, ce se prav spomnim je v izvidu pisalo da je postala hipertroficna.
Nakar sem se zaradi tega pr 19letih odlocil za ponoven poseg pri drugem zdravniku, a rezultat po 3letih (star sem 22) spet enak. vmes so mi se dajali neke inekcije v brazgotino, ki bi jo naj kao zmanjsale, a nekega velikega uspeha ni bilo.
Brazgotina je sedaj priblizno 3cm dolga in 0,5cm siroka in kake 3-4mm visoka ter rahlo rdeca tako da izstopa od ostale koze.
Zelo me moti tudi pri britju, uporabljati moram brivski aparat, saj se drugače porežem.

Zanima, ce bi se dalo brazgotino obdelati npr. s kako lasersko operacijo, da bi bila vsaj manj vidna, oz. kaj se sploh da se narediti.

Pozdavljen

S terapijo z erbijem-Yag laserjem se da brazgotino zmanjšati in narediti manj vidno. Ob uporabi anestetične kreme je poseg skoraj neboleč. Rezultati so razmeroma dobri in ponovitve brazgotin redke.

Priporočam pregled v naši ambulatni.

Lep pozdrav

Aleš

New Report

Close