Lep pozdrav.
Prebrala sem vse odgovore in nisem našla pravega na vprašanje kako zmanjšati obseg stegen.Drugače sem s svojo postavo zadovoljna, le noge bi imela nekoliko tanjše. Prebrala sem da nppr. z vajami za trebuh ne zmanjšaš obsega ampak trebuh učvrstiš. s hujšanjem pa ne izgubiš maščobe tam kjer si želiš, ampak prej povsod drugje.
Kako torej zmanjšati obseg stegen, če vaje samo učvrščujejo, ne pa zmanjšujejo obseg?
Za odgovor bom zelo hvaležna še posebej če bom potlej bolj samozavestno nosila kratka krila!!!
Karla
Karla,
Ja seveda z ustrezno dieto, dovolj pogosto in dovolj dolgim izvajanjem ustrezne aerobne aktivnosti s katerimi boš porabljala odvečne maščobe in seveda z vajami za krepitev stegen, s katerimi boš hkrati oblikovala svoja stegna in jim dala lepši tonus in videz.
Po potrebi so lahko koristne tudi kakšne terapije v lepotnem salonu, ki v kombinaciji z dieto in treningom lahko dajo zadovoljive rezultate.
Lp,
Goran
Pozdravljeni !
Meni pa se vsa maščoba nabira na bokih in to zelo smešno, noge imam kot zobotrebce, rit pa ploščato. Maščoba pa se nabira samo na straneh. Veliko telovadim in malo jem pa ne pomaga. Moja teža mislim, da je idealna (172 cm – 60kg). Če shujšam, shujšam le v obraz in noge – to pa nočem. Prosim, za nasvet kako naj se znebim nabiranju maščobe na bokih.
Hvala in lep pozdrav !
Tina
tina,
Žal ne moreš vplivati na to, da bi izguljala maščobo le tam kjer te moti, tam kjer pa ne.. pa je ne bi izgubljala. Očitno je tvoj problem ne le odvečna maščoba na bokih, ampak pomanjkanje mušične mase na noga, oz. stegnih in zadnjici. Če bi pridobila a mišični masi stegen, meč in zadnjice, bi seveda imela veliko lepše izoblikovane noge, maščoba na bokih, potem ni bi prišla tako do izraza.. in sčasoma bi se je lahko znebila tudi tam.
Idelna teža glede na višino je zelo nehvaležen podatek… kot vidiš tudi sama zate ni tako idealna kot se sliši. Pomembno je kakšna je kvaliteta tvojih kilogramov, kako je razporejena in oblikovana ta idealna teža… več o tem lahko prebereš v članku na moji spletni strani: ” Ogledalo ali tehnica” ter članek: ” Ženske in trening z utežmi”
Lp,
Goran