kako zgleda magnetna resonanca??
Ni panike. Jaz sem bila že dvakrat, obakrat slikanje s kontrastom. Pač na kratko povedano: po navodilih se slečeš (odvisno, kaj ti slikajo), nato se uležeš na premično mizo, v žilo ti napeljejo cevko, s katero ti potem med preiskavo spuščajo kontrast, na glavo ti dajo velike slušalke- dušilke, v roko so mi dali gumijasto kroglico. Potem se miza pomakne v tunel. Oni se med preiskavo vsake toliko pogovarjajo s tabo, slišiš jih v slušalkah, lahko jim odgovoriš. Kadar linija za pogovor ni odprta, imaš vedno možnost, da ob kakršnemkoli neugodju stisneš kroglico v roki in je to njim signal, da te vprašajo, kaj je. Meni je trajalo kakšnih 20 minut – sama preiskava. Dušilke imaš na ušesih tudi zato, ker je v tunelu precejšen hrup. Za izvide so pa rekli, da jih bodo v 10 delovnih dneh dostavili zdravniku, ki me je napotil na preiskavo. Zelo pomembno je, da si na mizi med preiskavo čim bolj pri miru, sicer bo slaba slika.
Ja, tole bit pri miru je res mogoče še najtežje.
Meni je tudi zelo nelagoden hrup, ki se precej sliši, čeprav ti dajo čepke za ušesa. Slušalk jaz nisem dobila.
Pa problem je, če ti pregledujejo trebuh. Tam pa potem moraš na vsake toliko, zadrževati dih za cca 20 sek, kar ni tako zelo enostavno a se potrpi.
Približno traja od 30 min – 60 min.
Za tisto bunko, ki ti jo dajo v roko, če slučajno doživiš kak strah ali nelagodje zaradi same preiskave in prostora, so mi povedali da jo stisnem res v skrajni sili, ker takrat morajo celotno preiskavo prekiniti.
Pozdravljeni
Moji punci so včeraj pri CT pregledu na możganih odkrili cisto koloidno anteriorno v tretjem ventriklu. Rekli so ji da ji bodo poslali napotnico za magnetno resonanco in pa tudi za zaočesni pregled.
Zanima me koliko se čaka na MR glave?
Če se bo to vleklo mesece, ji raje plačam privat in je takoj na vrsti.
V Celju je ta medica center kjer pride ta pregled 200€.