Najdi forum

kako zdraviti depresijo

Lepo pozdrav!
Zanima me če bi mi lahko kdo razložil na kakšne načine vse se lahko zdravi depresija…
To me zanima predvsem zato, ker imam prijatelja ki kaže vse znake ki so za depresijo značilni. Zaradi očitne pasivnosti, naveličanosti in udanosti v usodo mi nikoli ne pusti dovolj blizu da bi se o tem lahko pogovorila. Ne verjame da mu lahko kdo sploh pomaga oz. ga razume. Zato prosim, če mi lahko kdo razloži na kakšen način se da približati depresivnemu človeku in mu pomagati (poleg strokovne pomoči zdravnika).

Hvala za odgovor!

Ana pozdravljena,

Za vse oblike depresije je zančilno prepletanje značilnosti kot so občutenje praznine, izguba energije, samopomilovanje, vdanost v usodo, negativna naravnanost. Kaj pri nekomu bolj prevladuje je odvisno od posameznika. Depresija ni le prehodna slaba volja ali žalostno razpoloženje, ki se občasno pojavi pri vsakemu izmed nas. V vsakdanjem pogovoru ljudje pogosto uporabljamo izraz, da smo depresivni, čeprav smo morda samo nerazpoloženi.
Med najbolj pogostimi zgodnjimi znaki depresije, so:
– splošno nezadovoljstvo (v službi, doma, družbi…)
-izguba zanimanja za stvari, ki smo jih nekdaj radi počeli
-občutek nemoči,brezvrednosti
-izguba zanimanja za spolnost
-izguba apetita ali prenajedanje
-razmišljanje o samomoru
-pomanjkanje koncentracije
-občujte brezupa
-različni telesni znaki (glavobol, prebavne motnje..)
-Zanemarjanje zunanjega izgleda
-nespečnost
-povečano uživanje alkohola ali drugih drog

Depresija se zdravi tako z zdravili – antidepresivi, kot z raznimi prijetnimi in vzpodbudnimi dejavnostmi. Človeka, ki kaže vse znake depresije, moramo spodbujati, da postopoma začne početi stvari, ki so ga včasih veselile. Predlagam vam tudi, da se vključita na delavnico z naslovom: Izobraževanje bolnikov z depresijo in njihovih svojcev, kjer bi lahko oba bolje spoznala depresijo in kako se z njo spoprijemati. Za več informacij o teh delavnicah nas pokličite na tel 01 43 82 760.

Lep pozdrav,

Tanja, Ozara

živjo… sem 15 letno dekle. sem pišem ker nevem kam drugam se naj obrnem. sem depresivna in sovražim sama sebe. sama sebi tudi škodujem… imela sem anoreksijo ki sem jo skoraj prebolela zdaj pa se režem. vsak dan premišljujem o smrti in samomoru… najraje bi se uničila do konca na najbolj boleč način kar jih obstaja… vendar nisem vedno bila taka… zakaj sem taka postala? bo gdaj z mano bolje? kaj naj naredim? pomagajte prosim!!!!

New Report

Close