Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Osebe s senzornimi ovirami Kako zaščititi otrokov polžev vsadek

Kako zaščititi otrokov polžev vsadek

Do 27 okt je rok za prijavo na 3. slovenski posvet o rehabilitaciji oseb s polževim vsadkom v Mariboru, hotel habakuk. ,ki bo 10 in 11 novembra fax 022285363 tel 022285344(ali 52 zadnji brojki)

Sam bom takrat žal v Savoni, ampak kogar zanima…
Kotizacija menda 2500, na licu mesta

Blazno zanimive teme!!!!!!!!! Tudi praktično uporabne za starše….

Spoštovani starši.Ali se vprašate ali je morda tudi vaš otrok kdaj kriv ,da je tepen ali da je tepel druge.Sam otrok je gospodar sebe in kolikor se bo pustil tepsti ali pa se bo branil.Pa vendar
tudi jaz sem bil v normalno slišeči šoli pa moram reči ,da nikoli nisem imel veliko težav čeprav so me zafrkavali ali poskušali tepsti sem jim lepo dopovedal ,da koliko stane slušni aparat in so me raje pustili ker so vedeli ,da je zelo drago ,če mi ga poškodujejo.Sicer pa sedaj obstajajo tudi zavarovanje za primer okvare ali poškodbe.l.p.

Zato gluh proti polž vsadek. Polž vsadek slaba. Integracija tudi slab. Tam vidi diskriminacija, slišeč otrok udariti gluh otroka v aparat. To v zavod ni.

Takoj se vidi razlika med pisanjem gluhe osebe in osebe, ki skuša posnemati stil pisanja gluhih, tako da…. ali tole:-)))) ali pač se piše v normalnem jeziku, ki ga znaš:-), dl4k4

mag. Petra Rezar

Izkušnje povede svoje.
Vprašajte se, kaj lahko popolnoma gluha oseba izgubi v kolikor se odloči za CI. Nič. Človek potrebuje za vključevanje v družbo tudi sluh. V kolikor mu drugače ni prizaneseno si je pač potrebno pomagati na drug način. Eden od teh je CI. Seveda ostajajo določena tveganja. Vendar roko na srce, kje tega ni. Tudi vsaka zdravila lahko povzročajo nezaželene učinke. Že najbolj osnovna, kot je npr. Lekadol, ki je v splošni vsakdanji rabi.
Vsakdo, ki se odloči za implant se mora zavedati določenih omejitev. Največja od teh je izogibanje kontaktnih športov. To velja enako pri uporabi slušnega aparata ali slabovidni ob uporabi očal. Omejitve ostajajo, vendar bistvo je samozavest. Vprašanje, “Ali se popolnoma gluha oseba lahko brez omejitve vključi v kontaktni šport?” Mislim, da je odgovor jasen.

Ko sem sam sprejel odločitev za CI, sem s polno zavestjo sprejel dejstvo, da se ob tem odpovem določenim aktivnostim, med drugim tudi športnim dejavnostim, kjer je obvezna uporaba čelade. Dejstvo je, da se v življenju, da početi nešteto stvari, samo prilagoditi se je potrebno.

Moj nasvet. Ne se vdati v usodo.

In komentarji “gluha oseba ima pravico biti gluha” so nesprejemljivi. Gluha oseba ima pravico slišati, v kolikor ji to ni dano ima pravico, da se ji pomaga na zdravstveni način, v kolikor je to le mogoče.
Oseba, ki ne sliši ne sme biti nič manj vredna, dejstvo pa je, da družba to sprejema drugače, zato si pomagajmo kolikor je le mogoče.

Mislim, da bi bilo na tem forumu bolj smiselno deliti izkušnje in nasvete vseh s težavami sluha. Nedopustno se mi zdi, da je cilj posameznikov samo prepir in “pumpanje lastnega ega”.

Dobrodošli so samo dobronamerni odgovori.

Na socialnem omrezju facebook se lahko povezete z uporabniki pv v pogovor. V skupino vstopite s prijavo na Polžev vsadek – Izkušnje. Tako boste lahko prišli do koristnih informacij in izkušenj glede uporabe vsadka. Obstaja pa tudi blog ene od uporabnic polževega vsadka, ki ga lahko poiščete.

Mene pa zanima, zakaj se pri gluhih tako forsira sluh, medtem ko opažam, da se pri slepih bolj forsira razvijanje preostalih čutil in ne toliko vid? Zakaj je bilo sprejemljivo, da slepi celo v šolah za slepe uporabljajo brajevo pisavo že v času, ko je bil znakovni jezik gluhih v šolah za gluhe prepovedan?

Pozdravljeni,

saj, forsiranje je vedno z nekim dobrimi nameni, čeprav z logiko velikokrat skregano.
Dejstvo je bilo, da se je vedno treba prilagajati večini. Se pravi, da se manjšina prilagodi večini, kar je v primeru komunikacijske ovire malce nejasno…
Milanski kongres leta 1880 je prepovedal uporabo znakovnega jezika v vseh šolah po svetu, posledice so bile pogubne za mnogo generacij in šele danes se počasi zavedajo nastale škode.

Strinjam se z vašim razmišljanjem, da je potrebno forsirati preostale čute in ne le se osredotočati na sluh.
Največji vpliv ima medicina, ki še vedno forsira sluh!

mag. Petra Rezar

[right]l[/right]Karkoli že pišete o PV, vam povem takole :
PV je korekcijsko sredstvo, ki pomaga gluhim v svet slišečih, tako kot so očala korekcijsko sredstvo, ki pomaga slabovidnim v svet videčih.
Prav je, da se poslužimo vsega, kar nam omogoča živeti s čim manj omejitvami. Včasih je za vstop v ” normalen” svet, pač potrebno tvegati. S PV ne tvegate nič.
Ne razumem pa tistih, ki so tako apriori proti PV.
Če bi potrebovali stomo, bi rekli “ne” ?
Če bi potrebovali umetno koleno, bi rekli “ne “?
Bi rekli “ne”, če bi potrebovali operacijo srca ?
Zagotovo ne bi. Torej ? Zakaj toliko slabih besed in obtoževanj mamice, ki je odlično poskrbela za svojega sinka in mu omogočila kvalitetno življenje. Prosila je samo za informacije o PV od tistih, ki aparat poznajo ali ga imajo.

Mogoče kak neoprenski trak,kapa, čelada http://full90.com/fn1/ …odvisno od športa

New Report

Close