Kako zaščititi otrokov polžev vsadek
Mene šport niti ne skrbi. Skrbi me samo njegovo sodelovanje pri športni vzgoji, nič drugega… Vem, da se v enem razredu (mislim, da šestem) skoraj vse leto ukvarjajo s kolektivnimi športi pri športni vzgoji… Ko bo moj sin v srednji šoli, se vsekakor ne bodo več tepli, po koncu srednje šole pa si lahko izbere smer študija, kjer ne bo imel opravka s kontaktnimi športi…
Vsak ima pravico do svojega mnenja, pa če je še tako “pametno”.
Ampak ko ga “prodajaš” drugim veljajo neka tržna pravila. norme.
In posplošvanje in trpanje vseh oglušelih v isti koš je največji strup za pamet.
Ta implant bo otroku pomagal, in mu pomaga, in zato so mu ga vsadili. Ni nobenega ČE.
Pač izguba sluha povezana z meningitisom je indikacija za vsadek. PŠa če kužiš ali ne.
Človek ima tudi pravico biti neumen.
Drugi pa imamo tudi pravico, da nam te njegove neumnosti ni treba poslušati oz prenašati.
Modrijan misli, da so starši kar z levo roko pristali na operacijo. Da jih ni bilo nič strah za otroka.
Skratka lahkomiselnost.
Pa gotovo ni tako, in gotovo so kaj povprašali oz se informirali.
Je že tako da vsak dan v življenju odpira nova vprašanja in probleme.
,
Takrat, pred vsadutvijo razmišljaš najprej kakšno je tveganje za zaplete pri operaciji in predvsem, kakšen bo uspeh operacije.
In to je stvar zdravnikov.
Ostalo se pa pojavi kasneje.
A gluhemu se pa ne more zgodit nesreča, ker npr ne sliši avta, ali pa ker ne sliši, da ljudje vpijejo npr pazi, pada kamen?
E ste eni neživljenski.
Spoštovana mamica!
Najboljša praksa je res, da tiste, ki so pred kratkim izgubili sluh, takoj operirajo ne glede na starost, ker je slušni spomin še dobro ohranjen in bo prepoznal zvoke iz implanta, čeprav je nekoliko kovinski, računalniški.
Prosim, kontaktirajte me ali mi pustite el. naslov, da vam posredujem nekaj materiala, ki ni za objavo; le zgolj v vašo vednost.
Proizvajalci imajo sedež tudi v Evropi in na Nizozemskem. Pozanimajte se, kakšen proizvajalec je na aparatu, ki ga nosi vaš sin. In malo poglejte na spletno stran oziroma jim pošljite email. Veliko jim je to tega, da imajo stike z uporabniki. Mogoče se motim, a tako sem bila seznanjena na seminarju.
LP!
Mihau, saj vem imaš tudi Ti vsadek in vsa čast Ti, da braniš vsakogar, ki se odloči zanj ali ga že ima. Žal pa tudi Ti nisi vseveden, zato vedno obstaja tisti ČE. So primeri, ko vsadek res povrne sluh, so pa tudi primeri, da uspeha ni. Jaz sem povedal svoje mnenje, da se z implantom ne strinjam, ker poznam precej negativnih primerov, doma in v tujini.
Čeprav gluhe pošiljaš ne vem kam vse, jih imaš za samo najslabše, še vedno mislim: Gluhi imajo pravico biti Gluhi.
Živko in oče gluhega otroka,
Ali mi lahko prosim povesta, ali se lahko težave in negativne izkušnje pojavijo šele kasneje, ko ima otrok implant že leto ali dlje? Katere so te negativne izkušnje? Moj sinko je z implantom čisto zadovoljen. Sliši vse: televizijo (tudi razume jo), risanke spremlja brez podnaslovov, spremlja radijske oddaje, tudi telefonira, pa uživa v glasbi, da je veselje! Avtomobil sliši že, ko je ta še za ovinkom… Do sedaj nisva imela še nobenih slabih izkušenj z implantom in upam, da jih tudi ne bo.
Oče gluhega otroka, ali si slišeč ali gluh? Ker če si slišeč, potem res ne razumem, kako to, da otroku ne privoščiš, da bi slišal in užival v svetu zvokov!
Oprosti.
Ponovno mi zavre žolč. ko berem tak post.
Kot prvo, o gluhih sploh nimam slabega oz najslabšega mnenja, kot mi podtikaš.
Drugo.
V človekovi naravi je, da če je majhna možnost, poizkusi.
Oprosti, ampak ljudje igrajo na loteriji, kljub temu, da je možnost da zadeneš na lotu skoraj nikakršna. (In invalidi se celo iz tega fonda napajajo).
Me pa veseli, da priznavaš, da “včasih” vsadek odlično pomaga, dostikrat pa pomaga le delno..
Se povsem strinjam z zadnjim stavkom da gluhi imajo prvico biti gluhi.
Vendar:
NIHČE NIMA PRAVICO DRUGEGA PRISILITI DA BI OSTAL (POSTAL) GLUH, in to z zavajanjem, lažnimi podatki, posploševanjem, strašenjem, izključenjem implantiranca iz kroga gluhih.
E dragi moj te pravice nihče nima.
Vprašanje za zaskrbljeno mamico imam!!!
Ali tvoj sin mora pri telesni vzgoji imeti polžev vsadek pri sebi??
Sam sem hodil v POŠ v Mariboru(tudi Petra Rezar) in nikogar med šolanjem pri telesni vzgoji nisem videl nositi slušnega aparata(takrat ni bilo polževega vsadka) in po mojem sploh ne rabi niti on in tako lahko brez problemov igra nogomet,boks itd..
Lp
Mislim da 10 in 11 novembra bo v Mariboru hotel Habakuk tretji slovenski posvet o polževem vsadku.
Govorili bodo o vsem, in vprašate lahko karkoli.
Kotizacija za starše ali implantirance je 16 ooo Sit
Najbolje bi bilo, da greste na ta popsvet in se tam pozanimate o vsem kar Vas tare.
Se pa da verjetno dobiti na netu natančnejše podatke o simpoziju.
Žal sam naslova strani nimam v glavi.
Robert,
vidim da ti moram razložiti.
ta fantek ima pod kožo v lobanjski kosti na temenu okoli 2,5 cm veliko ovalno keramično ploščico, debelo po moje okoli 6 mm. Ta ploščica se lahko pri neposrednem vanjo lahko razbije.
Tega pri telovadbi ne more sneti dol (sname lahko le zunanji del), ker je v kosti. In zato ne sme prejeti udarca v glavo, ti mu pa svetuješ boks.
Ma te prosim!
Ta ponedeljek, priloga o zdravju. Je skoraj 1/4 strani.
Vic je v tem, da se rodi dosti gluhih otrok, ki imajo prednost in dosti odraslih ogluši, ampak na aparat morajo zelo dolgo čakat in večina ne pride do njega.
Se je pa vsa ta stvar s polževimi vsadki začela okoli leta 75.
Robert.
Notranji del ostane v kosti tudi čez noč, zunanji del si pa moraš sneti, ker ga kje potrebno dati čez noč dehidrirat.
Pa zakaj bi ga rabil ponoči?
za poslušat smrčanje?
Zjutraj se itak zbudim brez ure.
Imam biološko uro, ki me pravočasno zbudi.
Le zvečer moram iti pravočasno spat in ne smem ga žingat.
Mal težav je le nekaj dni, ko premikajo uro naprej in nazaj.
Traparija, kot to da morajo biti luči v peklu prižgane tudi čez dan.
Zdaj bo menda celo cela EU šča na to.
Zato, da bo 1% manj žrtev v prometu.
Tisti ki pa umirajo od lakote, pomanjkanj, ker niso zdravstveno zavarovani so pa nepomembni. Za njih ne bodo prižigali luči čez dan, v tem peklu okoli nas.
Mene bodo sekirali če nimam lući, al pa če malenkost prehitro vozim (ne da bi kogarkoli ogrožal), medtem pa po cestah vozijo naklepni morilci (vožnja brez razdalje, prehitevanje po desni, prehitevanje v nepreglednem ovinku…) in če koga umorijo, dobijo pogojno in veselo morijo naprej.
Skratka, budilko bi bolj rabil kdo drug kot mihau.
In predvsem streznitev.