Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje kako zanositi, da bo fant

kako zanositi, da bo fant

Malo za šalo, velikoooo zares: druga nosečnost popolnoma drugačna od prve; počutje, hrana, slabost – prepričana, da bo fant.
Škornji ne delujejo, kaj pa sodobna medicina ali nova spoznanja?
lp

Seksati moraš na dan Ovulacije. Pri nas se je ta varianta obnesla že 2x, mislim pa, da nama je uspelo tudi sedaj v tretje pridelati fanta :))))
Je pa seveda pogoj, da točno veš, kdaj imaš ovulacijo. Mene ponavadi ta dan malo šraufa v jajčnikih, zvečer je pa akcija in to je to.

Ni nujno da drži. Pri meni je bil fant pa čeprav nisva na dan ovulacije:))

Ja, res je. Midva sva par dni prej ali dan prej, pa imava ze dve punci:))) V tretje bova poskusila malo blizje ovulaciji. Saj punci sta super in ce bo se ena, pac bo, vendar bi bilo vseeno fajn malo popestrit familijo;)

Jaz sem tudi nekje prebrala, da če pred ovolacijo je večja verjetnost da bo deklica,po pa fant. Na zalost mi ne uspe tega potrditi, ker ze 3 leta vsak mesec posebej upam da sploh bo kaj.pa ni še.

Deklice naj bi bile spočete pri spolnih odnosih pred O, za fantka pa v času O, ker so spermiji z ženskimi kromosomi bolj vzdržljivejši, z moškimi kromosomi pa hitrejši. 🙂

Punce, kako to veste? Iz lastnih izkušenj ali ste kje prebrale? Meni ginekologinja na to vprašanje ni vedela odgovora – mati narava dela svoje, je rekla.
lp

Teorija pravi, da so moške semenčice hitrejše in je zato pri spolnih odnosih na dan O večja verjetnost, da bo fant. Ženske semenčice pa so vzdržljivejše, zato lahko lepo počakajo, da ovulacije pride čez 2-3 dni.

Oba fanta sva spočela na dan ovulacije, kar nekaj žensk pa poznam, ki potrjujejo teorijo kako dobiti punčko.

Sicer je pa seveda res, da ima mati narava tu tudi poglavitno vlogo.

Pa tudi pretirano razmišljanje o določenem spolu ni zdravo, če se odločiš za otroka se pač odločiš zanj in ne za določen spol.

Midva sva obakrat sesksala nekj dni pred ovulacijo in potem nič, pa je prvič ratala punčka, drugič pa vseeno fantek.

Lahko je pa bila ovulacija prej, vsak mesec tudi ni nujno na isti dan, pol pa je kar je, samo da je zdravo. 🙂

Izjeme pa tudi vseeno obstajajo…npr.: ekstremno vzdržljiva moška semenčica ali pa ekstremno hitra ženska semenčica:))) Morda pa ravno od tu izvirajo rekorderji/rekorderke v teku, plavanju,…:)))

Ce je moski pod stresom potem bo punca.

MOj je bil v času zanositve pod hudim stresom, pa se je rodil fantek. Ne verjemem, da ta teorija kaj drži…

Fantka spočneš s Quckijem, prej kot moškemu pride, večja je verjetnost, da bo fantek:)

Ob tem seveda pomaga ognjevitost partnerke.

lp

Mi smo šli kar v laboratorij (IVF) :)))

Ampak seveda ne priporočam.

Lp,

VV

tut v laboratoriju en moreš vedet ali bo fantek ali punčka..

Hej. Lahko pa probaš po tabeli, ki jo najdeš na straneh mama ali pa ringa raja. Tam pogledaš koliko si stara in kateri mesec moraš delat na tem, da se bo rodil fantek. Tabela je baje 93-97% natančna. Meni osebno pride tako, pa še trem prijateljicam, ki bodo tudi rodile letos pride enako. Poglej pod stara kitajska tabela.

larifari.
Bodite srečne da imate zdrave in žive otroke

Pri meni pa tudi tabela ni držala. Se strinjam z napisanim:

Velikooooo zares – čisto nepomembna stvar, glavno, da je z otrokom vse v redu. Tiste, ki smo imele kakršne koli težave, se nam zdi spol popolnoma nepomemben. Glavno, da dete je in da je zdravo. V nobeni nosečnosti nisem na UZ vprašala za spol.

New Report

Close