kako zanositi?
Mislim, da tisto, da daš vzglavnik pod rit nič ne drži. Jaz sem se šla vedno po spolnem odnosu stuširat in je vsa tista semenska tekočina stekla ven, pa bomo vseeno pestovali in ne samo enega, ampak dva hkrati. Tudi Pušenjak je že pisal na svojih forumih, da plavalci takoj odplavajo noter in se tam zadržijo do pet dni, tisto kar pa priteče ven, je pa samo tekočina brez semen. Tako da ni panike, pa ni treba nog držat v zraku.
Midva sva ze preden sva se porocila veliko razmisljala o tem, da pa mogoce neplodnost doleti tudi naju (cisto statisticno gledano) in da bova verjetno posvojila otroka. Lahko tudi ob svojih otrocih. No, po poroki sva ene tri mesece imela premora, ker sva bila zelo zmatrana od gradnje, priprav … Nakar sva si rekla, no, zdaj pa dejva pustit moznost, itak kdo ve, kdaj (ce) bo res ratalo. In je takoj. Po prvem otroku se je zgodilo isto in po drugem spet, ko sva imela odnose na plodne dneve. Tako da sva zdaj ze skoraj zmedena in ne veva, kaj naj si misliva.
No tkole, pri nama je 3.mesec ratalo. Sem pa nekje prebrala, da je fino, če ravno takrat ko ko pride do izliva pri njemu, tudi ti doživiš orgazem, ker tako pospešiš vse skupaj. Jaz sem ga doživela pred, ob njegovem izlivu in kmalu po izlivu in sem ležala še nekaj časa, tako da mogoče je bilo pa ravno to to. Če se znata tako ujet, da ga doživita približno hkrati je mogoče tudi kak recept, upajmo.
Manci, zdravo,
naj ti povem svojo izkušnjo, mogoče ti bo pomagalo. Jemala sem tabletke (Diane 35) do začetka februarja, ko sva se z možem odločila, da sva pripravljena na otročka. Že mesec prej sem začela jemati folno kislino. Spolne odnose sva imela kar pogosto, vsaj vsak drugi dan. Vsak mesec sem bila nato vsa nestrpna, pa potem spet razočarana. Po treh, štirih mesecih, sva se odločila, da nestrpnost gotovo nič ne pomaga, poleg tega sem vedela, da po prenehanju jemanja tabetk v povprečju traja tri mesece, da njihov učinek popolnoma izzveni. Prišlo je poletje in mož je dejal ‘Uživaj in se ne sekiraj, ko bo, že bo.’ In sem nehala o tem nonstop razmišljat (naj dodam, da imam zelo neredene menstruacije, tako da kakršnokoli predvidevanje ovulacije sploh ni prišlo v poštev). Nato se je zgodilo nekaj, o čemer sem kasneje tudi brala – namreč, iz nožnice se mi je izluščil nekakšen ‘čep’ sluzi, za katerega sem kasneje ugotavljala, da mora biti posledica jemanja tablet. Tablete namreč odebelijo sluznico in naredijo okolje v nožnici neprijazno spermi. No, ta zadeva mi je ‘padla ven’ nekje štiri, pet mesecev po nehanju jemanja tablet. In po šestih mesecih, konec julija, smo zanosili 🙂
Takrat že dva meseca nisem več po pol ure po odnosu ležala na hrbtu in tiščala kolen v zrak. Vstala sem in letela naprej, pa očitno ni imelo to nobenega vpliva :-). No, verjetno je pomagalo tudi to, da sva se sprostila in pač uživala.
Vso srečo ti želim in tudi vsem ostalim!
LP
lp,
s fantom se trudiva 4leta in pol in nic 🙂 imava spolne odnose vsak drugi dan, vcasih se pogosteje ker sva spolno fajn aktivna 🙂 zdravniska mnenja in izvidi so vsi dobri, oba se prehranjujeva zdravo, sva nekadilca in jaz ne pijem kave. alkohol le ob kaki posebni priloznosti, morda 2x na leto.
Ne moreva nic, sploh vec ne premisljujeva o tem ze 2 leti, ce bo bo ce ne pa ne. sva pa rekla da ce do mojga 25.leta nic nebo bova poskusila s umetno oploditvijo…
Morda pa le ni pravi cas …. 🙂
lp vsem in veliko srece 😉
Pozdravljene
Imam kar nekaj uprasanj …. Imam partnerja z katerim zeliva imeti dojencka
In se trudiva ze skoraj eno leto … Test nosecnosti sem naredila ze trikrat in zau zmeraj negatiuno….
Sedaj pa me zanima kako in na kaksen pregled naj greva ginekologu in ce nama lahko kaksnega priporocate iz ljubljane?
Zanima me tudi to sama sem imela pruh ko sem bila se dojencek … In sem enx pri zdravniku prebrala da imam nekaksno okvaro enega jajcnika in me zanima ce to pomeni da splooh ni moznosti da bi imela dojencka?
Naročiš se na pregled, poveš , da se trudita že več kot eno leto in da želiš napotnico za Leonišče, kjer zdravijo neplodnost. Navadnemu ginekologu je brez veze zaupati zdravljenje. Slej kot prej boš pristala v kliniki za neplodnost.
Tam vaju bodo oba temeljito pregledali in se nato odločili kako naprej.
A se hecaš? 6 ur nepremičnega ležanja? Kot v srednjem veku….
dr. Pušenjak:
to navodilo je popolna neumnost in nima nobene utemeljitve. Ležanje ali kakršnokoli dvigovanje nog po spolnem odnosu nič ne pripomore k zanositvi. Iztekanje sperme iz nožnice je normalno, saj spermiji, ki imajo določeno “usodo”, da bodo prišli v ožji izbor za oploditev itak že nekaj sekund po ejakulaciji zapustijo nožnico in splavajo v maternico, ostalih 99,9% pa jih itak propade in tako je tudi predvideno