Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost KAKO ZAČETI

KAKO ZAČETI

Pozdravček!
Moje ime je Kaja. po naključju sem prišla na to stran. Nisem si mislila, da je toliko parov, ki imajo težave pri zanositvi. Midva z možem si želiva otroka, pa nama ni uspelo v 3 mesecih. Zanima me najbolj osnovno, saj sama nisem prepričana. Kdaj nastopi ovulacija?! In vse v zvezi s tem. Zadnja menstruacija je bila 23.maj.

Hvala za odgovore!

Čav-čav.

Kaja, dobrodošla. Kako začeti? Opazuj svoje telo. Ovulacija (O) ponavadi nastopi približno 14 dni pred naslednjo menstruacijo (M). Če imaš M redne, lahko približno izračunaš. Nato pa opazuješ sluz, ki naj bi jo bilo nekaj dni pred O več, po O pa hitro izgine. Tretja stvar pa je merjenja bazalne temperature (BT), ki pa žal ne kaže pri vseh ženskah pravilno oz. se nanj ne moreš zanesti.

Če misliš začeti s kakršnimi koli preiskavami svetujem, da gre najprej mož na spermiogram, ki je najhitreje in brez bolečin. Seveda te bo vsak ginekolog vprašal koliko časa se trudita. Če boš rekla 3 mesece, te bo najbrž odslovil, ker naj bi se par trudil eno leto, predno začne s preiskavami.

Kot veš, imaš v vsakem ciklusu 20 – 25 % možnosti, da zanosiš. Mislim, da smo skoraj vse tukaj na forumu take, ki se trudimo najmanj leto, leto in pol.

Če imaš kakšna vprašanja kar vprašaj, veliko tukaj jih je, ki so dale že vse mogoče preiskave čez. Preberi pa si tudi vse teme.

Srečno!

Pozdravljena med nami.
Tako kot je rekla Miranda opazuj telo. Je pa tudi programček ki ti malo pomaga na naslovu:
http://www.mef.hr/katedre/fiziolog/if/alati/računala/skripte/k_koncep.htm
Eva

Malo se lahko tudi sprehodiš po forumu GINEKOLOGIJA IN PORODNIŠTVO in z iskalnikom iščeš po ključnih besedah, kar te pač zanima.
Tu, na netu je res veliko vsega!

Sicer pa, čim manj se obremenjuj in tudi mogoče preveč ne raziskuj, saj to včasih še dodatno zavira. Prepusti se dopustu in gotovo rata!

Pozdravljena!

midva se tud trudva že tri mesce na nič, ali imaš redeno M, sama jo namreč, nimam in nimam pojma o sluzi ki jo omenjajo, jo še nisem opazla. Povej ko ti bo uspelo!!

Tasi

New Report

Close