Najdi forum

Kako vrt iz travnika?

Rada bi povečala naš vrt. Prekopala bi travnik. Kako to narediti, da ne bo potem na vrtu več trave kot zelenjave? Razmišljala sem, da bi tisti del travnika prekrila (npr. s folijo, imam tudi en star tepih za odpad) za ena dva meseca (glede na izkušnje tam kjer smo imeli bazen le s težavo kaj zrase), oktobra pa prekopala.
Koko naj zemljo pripravim? Kaj mislite o gnojenju s hlevskim gnojem?

Tudi na obstoječem vrtu je v dveh počitniških tednih trava prerasla zelenjavo. Kaj narediti, da je bo drugo leto manj?

Jaz sem iz travnika lani naredila vrt. Spomladi smo prekultiviral, pa podejal. Je bilo treba malo bolj pleti, na tvojo pogruntavščino s prekrivanjem nisem niti pomislila pa je super vse zrastlo.

Pognojili smo pa z letom dni starim hlevskim gnojem, jaz prisegam nanj.

če boš samo del travnika porabila za vrt, potem vso seno ki ga pridobiš na travniku polagaj na tisti del, kjer želiš imeti vrt.Seno bo zadušilo ostalo travo( vsaj 10-15 cm na debelo) pred zimo pa vse skupaj prekoplješ-pač obdelaš s čim in imaš še pognojeno.Svežega hlevskega gnoja sam ne uporabljam, sicer pa odvisno kaj boš tam sadila.Jaz bi na tvojem mestu prvič posadil krompir in nizek fižol, ne bi ločil, ampak eno vrsto fižola, eno vrsto krompirja.Oboje prerahlja zemljo, fižol pa da zemlji še dušik.Ni treba nič gnojiti.Oboje lahko potem spomladi ko pride iz zemlje okrog zastreš s senom, tako zadrži vlago (ni treba zalivat) in ne raste plevel, ker ga seno zaduši. Če imaš kaj listja suhega (spomladi ) daj najprej listje og+krog krompiraj in fižola, potem pa še seno.

New Report

Close