KAKO VEŠ DA SI NOSEČA?
živjo, mene pa zanima ali je katera,ki ni imela simptomov, kot so boleče in trde prsi in slabost ,in je bila vseeno noseča.
jaz čakam , al bo kaj al ne, trenutno me boli spodaj kot, da bom dobla menstruacijo.prsi me zadje tri dni mal bolijo, vendar so mlahave…
prosim, povejte, kakšne so bile vaše izkušnje! hvala
Kiara 1,tudi jaz čakam. Sem sedmi dan po tr in tudi mene malo boli vsake toliko. Prsi so občutljive…
Pa poskušam čim bolje odmisliti vse skupaj. Mi kar dobro uspeva.Da bi pa čisto odklopila pa ne gre.
Drugače pa hodim v službo in mi je super, saj tam najbolj izklopim svoje “probleme”.
Kdaj pa si imela transver?
lp
Preden sem šla dat kri na kliniko – 15 dan, sem imela 3 do 4 dni prej napete prsi in skoz sem imela občutek, da imam povišano temperaturo. Test je bil pozitiven.
V vseh nadaljnih postopkih zdaj pa sem občutila razliko v tem, da sem nekje še do 8 dni po transferu imela napete in boleče prsi, nato so mi pa takoj, ko sem opazila prve male rjavkaste madeže na hlačkah (začetek menstruacije), prsi takoj uplahnile(kot prazne vreče). Taka je bila moja izkušnja.Je pa test tisti, ki ti vse pove.
LP
živjo, vsem hvala za odgovore in jasno, da vem, da le test pokaže , če si noseč. zato sem pisala o simptomih,…
torej, 14.dan po et ( et 2 dan po punkciji), je urinski test pokazal neg.rezultat.danes je 16.dan , menstuacije še ni. vem, da pride,..
žal, ni uspelo tudi tokrat. lep pozdrav in hvala še enkrat
zdravoo, sem donateja in mi je tu pa tam ful čudno, krče mam pojavlja se mi rumen madež na hlačkah, malo sem se zredila, tu pa tam mam vrtoglavice itd..
kajti ju3 pa grem si test za nosečnost kupit in ga bom takoj nardila, že zjutraj kak se vstanem grem po test brez da bi kaj jedla pol pa nardim test in bom vidla če je al ni.
Zanima me moj fant mi je 4 do 5 krat not spusto ampak nič ni blo, potem pa mi je do konca vso spermo not v mene spusto in niti kapljica sperme ni iz mene iztekla, zato mi bi blo ful čudno če nebi bla noseča.
Lp donateja
želim hiter odgovor
zdravoo, sem donateja in mi je tu pa tam ful čudno, krče mam pojavlja se mi rumen madež na hlačkah, malo sem se zredila, tu pa tam mam vrtoglavice itd..
kajti ju3 pa grem si test za nosečnost kupit in ga bom takoj nardila, že zjutraj kak se vstanem grem po test brez da bi kaj jedla pol pa nardim test in bom vidla če je al ni.
Zanima me moj fant mi je 4 do 5 krat not spusto ampak nič ni blo, potem pa mi je do konca vso spermo not v mene spusto in niti kapljica sperme ni iz mene iztekla, zato mi bi blo ful čudno če nebi bla noseča.
Lp donateja
želim hiter odgovor, naj mi kdo pove da bom vedela če sm lahko noseča.
Očitno nista dovolj pazila… Ampak moralizirali ti bodo drugi.
Ali si prepričana, da si noseča? Če je bil test pozitiven, pojdi še na pregled h ginekologu. Če še nimaš izbranega, si ga izberi (lahko kjerkoli, ni treba, da v “domačem” zdravstvenem domu).
Ali fant ve? Ali kdo od odraslih ve? Mama, teta, botra, zaupnica?
Izve naj tako fant (koliko je pa star?) kot vsaj nekdo od zaupanja vrednih odraslih, da ti bodo lahko svetovali. Ampak najprej moraš zatrdno vedeti, da si res noseča, pa tudi koliko časa si noseča – to ti lahko pove samo ginekolog in ta podatek je zelo pomemben za primer, če se boš odločila za splav.
Kakorkoli – dobro se pozanimaj o vseh možnostih (pa ne samo na forumih in pri prijateljicah!) in se potem odločita skupaj s fantom.
Možnosti imaš namreč več:
– donosiš in rodiš in obdržiš otroka,
– donosiš in rodiš in oddaš otroka v posvojitev,
– splaviš (če je še čas).
VSE, ampak res VSE tri možnosti imajo tako svoje dobre kot slabe lastnosti in to je tisto, o čemer se moraš dobro pozanimati, preden se odločiš za eno od njih.
Srečno!
Ja, Jurko, se strinjam. Ampak postavila sem se v kožo obupane, prestrašene in nevedne 16-letnice in ji poskušala nekaj odgovoriti. Je pač sfalila forum, nič hudega. Mogoče bo prebrala še kakšno drugo temo na tem forumu neplodnosti in se ji bodo odprla nova obzorja – kako se “pazi” pri odnosih, kakšne težave so lahko z zanositvijo oz. nezanositvijo in bo mogoče na koncu še vesela, da je zanosila (pa čeprav pri 16. letih) 🙂
maja p saj prav, da si odgovorila. Malo je pa neprijetno brat nekaj takega, saj verjetno tudi tebi ni, ker smo v istih težavah. Ampak post pred tistim, na katerega si odgovorila, pa se mi je zazdel kot da se nekdo norčuje in sprašuje neumnosti o znakih nosečnosti, še preden so imeli spolni odnos :))