Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Astma in druge pljučne bolezni Kako veš, da nimaš pljučnice?

Kako veš, da nimaš pljučnice?

Pozdravček

Mene pa zanima, kako lahk oseba ve, da nima pljučnice? Včasih se mi zgodi, da težje diham, pa tudi kondicija za kakšno dejavnost se mi takrat zmanjša….včash mislim, da bi lahko imela pljučnico, saj vsi pravijo, da so znaki nekako podobni. Mi lahk lepo prosim malce več poveste, saj ste zdravnik, mi pa laiki. Kadit sem pa začela pred 2 ,meseci in nameravam tudi končati v kratkem, ker se nč kaj fanj ne počutm s temi cigaretami.

Hvala in lp

Spoštovana,

pljučnico značilno spremlja bolj ali manj povišana telesna temperatura, spočetka tudi mrzlica, slabo počutje in težka sapa. Zelo malo je pljučnic, kjer se telesna temperatura ne dvigne. Vidimo jih pri imunsko zelo izčrpanih ljudeh kot so bolniki z napredovalim rakom. Pri sicer zdravih-kot ste tudi vi- pa seveda ne gre brez vsaj nekaj vročine.
Seveda pa ni vsaka vročina odraz pljučnice.
V resnici imajo zdravniki pogosto probleme pri razlikovanju med prehladom ali celo gripo ter pljučnico. Še posebej če vemo, da se iz gripe kaj rada razvije ravno pljučnica.

Seveda pa ostaja odprto vprašanje, zakaj imate epizode težke sape ter slabše telesne zmogljivosti. Lahko bi šlo za astmo. Ali pa kaj drugega-možnosti je zelo veliko. Premalo ste mi opisali vaše simptome, da bi vam lahko karkoli uporabnega napisal. Če vas simptomi motijo se vsekakor posvetujte z vašim izbranim zdravnikom.
Lepo, da ste opustili kajenje! In pametno.

Lep pozdrav

prof.dr. Stanislav Šuškovič

prof.dr.Stanislav Šuškovič

New Report

Close