Spostovani!
Med tusiranjem sem v anusu zatipal bulico. Po pregledu sem opazil, da le ta pride ven iz anusa samo v pocepu. Kot da bi se takrat napihnila, je vijolicne barve, sicer neboleca na otip. Vse to mi ne povzroca kaksnih tezav, obcasno morda le srbi okoli anusa, vendar sem zdravnici vseeno pokazal. Najprej je rekla, da okoli anusa ne vidi nic psebnega, ko pa sem omenil, da zadeva pride ven v pocepu je potipala v notranjost in dejala, da je najbrz hemeroid. Predpisala mi je mazilo Faktu, vendar mi je svetovala, da ne uporabljam prilozenega aplikatorja ampak uporabim rokavico in si za grah veliko kepico kreme stisnem na prst in namazem v notranjosti anusa. Rokavic nimam, zato me zanima, ce lahko kremo stisnem kar na vrh aplikatorja in s tistim vnesem v crevo? Aplikator z luknjicami je kar velik, zato se mi zdi, da bi kremo v nekaj dneh porabil, saj ne razumem kaj storiti s tisto kremo, ki ostane v aplikatorju – le tega je verjetno potrebno ocistiti pod vodo po uporabi?
Prosim za cimprejsnji nasvet, saj bi moral z mazanjem priceti ze pred 14-dnevi. Sicer pa ali je ta zadeva nevarna?
Spoštovani!
Opisana bulica je hemoroidalni vozlič, to je podkožna vena, vijoličasto proseva kri. Vidi se, ker je zrazširjena. Stanje ni nevarno.
Mazilo nanesete lahko na oba načina. Seveda se aplikator umije. Rokavice se kupi v lekarni, pomaga masirati, zato vam je zdravnica svetovala ta način nanašanja.
LP, Marija Š. Gašperšič