kako uničiti bramorja
No evo tole zanima tudi mene. Vsak večer mi poje v gredi in danes so mi rekli , da je to bramor. Menda se kupi neka zadeva , pakirana po četrt kg , sem pozabila kako se imenuje in ima tritedensko karenco. Svetovalka mi je rekla , da se ga je možno tudi znebiti tako da v plastenko nalijem vodo in zasadim globoko v zemljo ,da se ujame vanjo če je sreča. Ve to kdo kako in ali obstaja še kak drug način ?
Ja- obstaja mesurol-ki je hkrati za polže in bramorje (oziroma proti nim)….Jaz sem posipala okrog gredic- med samimi gredicami pa sem pazila, da nisem po zelenjavi….Pa sem opazila vsake toliko časa mrtvega bramorja na zemlji. Sem pa vse te bramorje sproti pobirala (zaradi ptic- ki bi se lahko v primeru zaužitja teh bramorjev zastrupile…)…
Tudi plastenke so dobra zadeva- je pa res odvisno vse od “sreče”…morda jih nastavi veliko….
LP
Anja- tega ne vem- morda pa si ga je privoščila kakšna ptica…..Nekje sem prebrala, da bi morali imeti na vrtu na palici ( nekje v višini 1 m) pritrjeno manjšo desko- ki bi služila pticam za “pristajanje”….Bližje vrtu bi bile, bolj bi opazile vse te žuželke, hrošče, celo polže….
Lp..
PS: glede na to, da je že dolgo, kar odgovarjam, upam, da bramorja res nimaš več
Tudi jaz imam problem z mramorji v rastlinjaku. Mesurol-a Bayer ne izdeluje več in ga ni mogoče več kje dobiti pri nas in tudi v Avstriji ne. Jaz sem dala malo uporabljenega jedilnega olja v luknje (tako so mi svetovali v KZ) češ , da jim to smrdi in bi prišli na plan, vendar brez uspeha. Pri nas se ne dobi ničesar, poizkusila bom še v CRO. Če ima kdo kakšno idejo, prosim za nasvet.