Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Preventivni pregled dojk kako ukrepa zdravnik?

kako ukrepa zdravnik?

Spoštovani!

Zanima me, kako na podagi pregleda dojk s sistemom BreastScan (ugotovljena so manjša odstopanja) ukrepa (postavi diagnozo) primarij dr. Janez Kuhelj? Kako ugotovi za kakšno vrsto obolenja gre?

Lepo pozdravljeni,
Teja

Na pregledu breastscan so manjša odstopanja dovoljena, v primeru večjih pa pacientka (če želi) lahko pride k meni na pregled. Takih je približni 17% vseh pregledanih po Breastscan metodi (ostale so negativne).
Najprej seveda opravim detaljni klinični pregled dojk. V primeru, da je situacija nejasna, priporočam dodatne klinične preiskave, kot so mamografija, ultrazvok in podobno.
V kolikor so te preiskave negativne, naredim ponovni klinični pregled. Po izločitvi možnosti vsake suspektne spremembe lahko naredim razširjeni klinični pregled, ki vključuje dogrevanje dojke.
Edini v Sloveniji trenutno tudi izvajam t.im. termoterapijo, s katero lahko dosežemo ozdravitev benignih sprememb v dojki, ki so bile vzrok za temperaturna odstopanja. Rezultati teh terapij so zelo dobri (zmanjšanje napetosti oz. bolečin v dojki).
Rezultate termoterapij stalno spremljamo po metodi Breastscan.

Lep pozdrav

prim. dr. Janez Kuhelj dr.med.

Tudi sama sem imela ob pregledu dojk po Breastscan metodi temperaturna odstopanja in sem šla čez tri mesece na ponovni pregled.Rezultati so bili še veliko slabši.Odločila sem se za termoterapijo pri dr.Kuhlju.Po dveh terapijah, sem ponovila pregled po Breastscan metodi.Na vseh točkah se je slika modrozeleno prelivala.Najraje bi vriskala od veselja.
Pa lep pozdrav
Alenka

New Report

Close