Najdi forum

Ljubezen gre skozi nekaj kar zaščemi v trebuščku, vse ostalo pa je en kup……

Pozdravljeni vsi skupaj!
Astrid, zdaj pa jaz ne razumem, zakaj tak halo, da smo vsi materialisti. Kaj pa če je to vse skupaj bolj realizem in praktičnost. Poglej z druge plati. Brez ljubezni – propadla
zveza, slej ko prej, to je dejstvo. Toda! Samo od ljubezni se
ne da preživeti, če bi še tako radi. Strinjam se z ugotovitvami
Simona in Katje. Lahko je punca v stiski. Toda v tako kratkem poznanstvu, mislim, da še ni na mestu “fehtanje” za finančno pomoč in pritiski z njene strani za življnje v njegovem stanovanju. Veliko vprašanje je, ali si ni teh pufov kriva sama
s trošenjem nad svojimi zmožnostmi ali pa ne zna pametno obrniti
svojih dohodkov (napr. zakaj si ni našla cenejšega stanovanja,
če tega ne zmore plačevati; ali se oblači razkošno itd.). To še
nekako razumem za dekle pri 20-ih. Pri 30-tih bi pa morala
samska oseba že imeti tudi izoblikovano neko “osebno finančno politiko” in tudi že kakšno zlato rezervo. Razen, če se ne nadeja, da bo za finance skrbel nekdo drug. V začetku veze, ko romantika še deluje 100/h, se morda zdi takšno vprašanje
nevažno. S časoma pa lahko to postane celo velik problem.Takšna
je pač realnost in ne materializem. Osebno mislim, da je kar
prav, da je Vito praktičen in ne zgolj slepo zaljubljen.

Hm, morda je pa še ena varianta, ki mi je sicer zoprna, ne bi
se pa zgodila prvič. Včasih so rekli, da ženski po 30-em bije
“zadnja urca” za trajno zvezo. Morda pa ona vsak način želi
zadržati “dobro in perspektivno partijo”. Način se mi zdi, je
pa malo zgrešen, če je to to.
Vsekakor je potrebno te stvari razčistiti že sedaj. Če že ne zaradi drugega pa zato, da ne bo Vita kdaj pozneje “žrlo”, da je bil preveč naiven. Je pa tudi res, da je potrebno najprej spoštovati sebe, nato te bodo tudi drugi (kot je napisal eden
mojih predhodnikov).
Želim Vitu, da razreši svoje dileme čimbolj uspešno!

Urša,

sej sem še sama povedala, naj preveri, če ni taka samo zato, ker vidi v njem dobro priliko. Ampak naj dobro premisli, če je morda le trenutek, v katerem ji lahko pomaga in ne materialistka. Se strinjam, res hitro za posojanje denarja, htoela sem le povedati, da ni nujno vse tako črno in zmaterializirano, kot se vsem zdi. Če bi ga konstanto spraševala za denar, pa bo takoj videl, v katerem grmu tiči zajec.
Toliko o tem. Vsak je svoje sreče kovač.

Vito
lepo si opisal tvojo vezo visokost tvojih in nizkost njenih dohodkov. Tudi njeno krizo z denarjem.
Veliko se boš moral odločiti sam, vsekakor pa pri denarju se začne veliko prepirov in konča tudi kaka veza. Zato ti priporočam odkrit pogovor približno tako kot si tudi nas tukaj vprašal za nasvet. Seveda moraš biti bolj previden še posebej če udariš po ponosu nekoga drugega.
Razumem, da se dekletu zdi bolj ekonomično da živita skupaj, če imaš ti pač svoje stanovanje, ona pa plačuje najemnino, ki je visoka. Kar se stanovanja tiče ti ga itak ne more vzeti, torej tu nimaš kaj izgubiti.
Kar se pa denarja tiče, da se povrnem, tko kot je napisal Štumpatnl, raje ga podari, kajti punci jest nisem nikoli posodil denarja, nekako mi to ne gre v kontekst življenja oz. neke veze v dvoje. Torej premisli, pogovori se, in če se izkaže da dekle ni zate, je bolje da to izveš sedaj in ne jutri.

P.S. Z ljubeznijo se da še kako živeti, in se nikakor ne strinjam z Uršo, ki pravi da se ne da, le najti jo je treba. in če si ti jo ti dajem veliko mero vzpodbude.

New Report

Close