Najdi forum

KAKO STRAN DUDO

Čau forumovke,

imam hčero staro 20 mesecev in ima zelo rada dudo, pa vendar me zanima kakšen način ste ubrale, da ste počasi končale zgodbo z dudo.

lp

Bila je stara 2 leti, ko smo jo hecali, kaj si bo stric mislil (bil ji je zelo všeč), če bo videl, da ima dudo…..pa jo je vrgla v smeti. Zvečer, ko je bilo treba spat, je želela dudo, pa sem jo spomnila, da jo je sama nesla v smeti……od takrat je še parkrat povprašala po njej, potem pa pozabila. Smo pa imeli rezervno v omari za vsak slučaj.

Bratranec od nasega malega (ima dobre dve leti) je zadnjic prinesel dudo nasemu malemu, ces on je se dojencek in rabi dudo, jaz pa ne, ker sem ze velik fant. To mi je sam razlozil in povedal se katere igrace ma zdaj on v postelji, da ponoci z njim spijo. Mogoce imate pa vi tudi kaksnega dojencka, ki mu lahko nesete dudo?

Ta mi je pa všeč!

Oj!

Mi smo imeli kar nekaj dud. Eno je potem nesel kužu, drugo mucku… Zadnji se ni hotel odpovedati. Bila je že vsa prežvečena, vendar nisem hotela kupiti nove. Ko je bil star dve leti se je nenadoma v dudi naredila luknja. Pohecala sem se, da je duda odprla usta. Od takrat duda ni bila več dobra.

Mislim, da na silo ne boš nič dosegla. Daj otroku čas.

Veliko sreče pri odvajanju. T

Pri nas pa je zgodba trajala dolga 4 leta in še malo,potem pa čisto po naključju ob razgovoru z babico kaj naj naredimo in celo v prisotnosti hčere ki se je crkljala v vozičku mlajše sestrice,se je zgodilo-“PRILETELA JE SRAKA”,ki je odnesla dudo.Sicer smo potem morali vse preiskati in celo policijo smo klicali(da ne bo kdo mislil resno).
Enostavno in spontano da ne moreš verjet.Še zdaj se kdaj spomni na srako in vpraša če smo jo ujeli po- 8mesecih!
Imamo pa problem ker je bila spremljevalka te dude tudi dekica,ki še vedno obstaja in ni več ničemur podobna.Za to odstranitev bom pa rabila več spontanosti in domišlije.Kakšen nasvet ne bi bil odveč.

lp

Mi smo dali dudo stran šele pri 3 letih. Lahko bi prej, pa smo pričakovali dojenčka in nekako nismo hoteli še vsega tega z dudo forsirat. Potem pa smo pred vrtcem nesli dudo v gozd srnicam. Ko smo šli iz vrtca, pa smo šli pogledat, če so kaj srnice pustile v zameno. Tam jo je čakalo skromno darilce in sploh ni bilo težav, niti ponoči ne.
Ko se enkrat odločiš, je treba iti do konca in tudi vse rezervne dude pometati stran.
Pa obilo uspeha.

Mi smo bili stari 3 leta in 3 mesece in smo po hisi pobrali vse”flase” (imeli smo ene 3 kom) in smo sli v Namo, kjer smo kupili “stemarco” . Placali smo jo kar z eno vrecko “flas”. Zvecer je bilo veliko joka, pa igraco je ze ene parkrat vrgel v smeti.
Sedaj po dobrem mesecu je pa med igracami nasel eno staro dudo, pa tudi cuzati ni vec znal.
Mislila sem, da moj Miha ne bo nikoli pustil “flase”, ampak je slo bolje kakor sem pricakovala.

Sumniki mi ne delajo, se opravicujem.

LP,

Kaja

Tudi mi zaradi prihoda dojenčka nismo mogli odvzeti dude do starosti skoraj 3 let. PA sem imela vsega dovolj, ker se je duda že pojavljala vsakih 5 minut in sem rekla:joj danes pa je prišel ata krt in prosil za dudo, ker je mali krtek zelo bolan-zlomil si je nogico. Pa je naš ati rekel krtu, da posodi dudo do takrat,ko bo naša mala sadila in sejala solato, korenček… in jo bo vrnil.
Še danes se spomni,kje je moja duda,ampak rečem-ni je ,saj veš, da jo ima bolan krtek.
Trpela ni, saj je zgodbo o krtu povedala v začetku vsakemu človeku, ki ga je vidla in vsi so rekli kako pogumna in prijazna deklica je pa se je počutila pomembno.

New Report

Close