Kako štejete tedne – mesece?
Pozdravljene! Nekaj me zanima. Tole štetje po tednih je malo hecno, saj ga težko primerjaš z meseci (če šteješ, da ima mesec 4 tedne, ker ima pač kakšen dan več), pa me zanima kako vi štejete svoje dneve nosečnosti? Jaz npr. vem, kateri teden sem pač po ultrazvokih, pri štetju mesecev pa računam po datumu predvidenega poroda (koledarski mesec). Ali ve katera kako se po tednih računajo meseci npr.
1,2,3, 4 teden=1. mesec
5,6,7,8,9, teden= 2. mesec
10,11,12,13 teden= 3. mesec
No, to sem si zdaj izmislila, a me zanima, če katera ve? Kar tako za hec, ker mi velikokrat kdo reče: ja če si pa noseča 22. tednov, je pa to že 5 mesecev in pol, a jaz vem, da mi glede na datum poroda manjka še nekaj dni, da bom dopolnila 5 polnih mesecev.Kaj pravite?
Težko sparceriraš tedne v mesece, saj se lahko zgodi, da ima en teden tri dni v enem mesecu, štiri dni pa že v drugem mesecu. Kam bo dala tak teden? (npr. 14 k.t. = 29.03.-31.03 + 01.04.-04.04.)
Tedni se ti ne ujemajo z dejanskimi meseci nosečnosti, ker se nosečniški tedni štejejo od prvega dne zadnje menstruacija, takrat pa semenčece dejansko še zdaleč ni oplodil jajčece.
Točno veš, kdaj imaš rok in če ne želiš zmesti vse okolice jim povej rok, ali pa zračunaj koliko imaš še do roka (v mesecih).
Upam, da sem ti kaj pomagala.
Nosečnost šteje deset luninih mesecav, kar pomeni 10 krat 4 ali drugače 40 tednov. Če si malo preračunaš, je to 9 krat po 31,1 dni. Ne vem, kaj kompliciraš poveš v tednih, ali pa kdaj imaš rok. Noseča sem tretjič in vedno računam po luninih mesecih, tako kot prej cikluse (Če imaš vsaj približno urejene, jih imaš na 28 dni).
Rečeš lahko tudi-sedaj ko si noseča 22 tednov, da si dva tedna čez polovico nosečnosti! Se pravi približno 4 mesece in pol (tiste prave, po 31 dni).
Pozdravček!
če hočeš povedat v mesecih, izračunaš, koliko mesecev imaš do poroda in to odšteješ od 9.
se pravi, če imaš rok v prvem tednu junija, ti manjkajo še 4 meseci in pol in ja, to potem pomeni, da si noseča 4 mesece in pol, oziroma v petem mesecu.
oziroma, ker je 20 tednov itak točno polovica od standardnih 40 tednov nosečnosti, nosečnost pa traja devet naših mesecev, lhako tudi po tem rečeš, da si na polovici, oziroma 4 mesece in pol
ne moreš pa reči, da si že polnih 5 mesecev noseča, če bi samo delila 20 tednov s 4.