Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? Kako ste zadovoljni z osebnim zdravnikom?

Kako ste zadovoljni z osebnim zdravnikom?

Sprašujem zato, ker res ne vem, ali so ‘poslabševanje’ odnosa oz. nizek interes, očitno šparanje pri receptih, hitra obdelava, težko dosegljiv termin za obisk, če ga rabim takoj,…, v zadnjem času odraz stanja v slovenskem zdravstvu ali zgolj ravnanje izbranega osebnega zdravnika (OZ) s privat ordinacijo…

Pa nisem ravno nezadovoljna z izbranim OZ, ampak nekatere, zgoraj naštete stvari mi pa niso preveč všeč.

manj ga vidim bolj sem zadovoljen

SLIKE JE DOVOLJENO SAMO HVALITI! __________________________________________________ Vsako pomlad posadi rože! RAZGLEDNICE UTRDBE NA SLOVENSKEM

Enega sem zamenjala, ker je bila obravnava površinska. Namesto da bi se ukvarjal z mano, je tipkal vse sproti v računalnik, na hitro nakracal recept in čao. Po tekočem traku, pa zmeraj prazna čakalnica. Koncesionar.

Potem sem presedlala k zdravnici, ki mi gleda v oči, ko se pogovarja z mano, je zelo strokovna, ne daje površinskih diagnoz, brez težav napiše napotnico, tudi več, me obravnava celostno in je zelo topla. Posledica tega je, da pregledi trajajo dlje, v čakalnici se tare ljudi, ampak je ne menjam.

Hodim pa zato redkeje in res samo takrat, ko je treba.

zdravnica je OK, res pa je, da nisem tam vsak dan, ampak enkrat do dvakrat letno. kar me moti, pa je, da šans, da se naročiš po telefonu. sestra ima nonstop odloženo slušalko (vidim na lastne oči, ko sem tam), ko pa gre ven, pa jo odloži na vilice. in spet kličeš v prazno.

Jaz sem z mojo zdravnico strašno zadovoljna.
Za pregled se je treba naročit. Obravnava je temeljita, vsakemu pacientu se res posveti, vsako stvar obrazloži, ne da bi jo bilo potrebno zasliševat.

Kar pa se tiče sester in telefonov: zadnji čas je, da zahtevamo receptorje v zdravstvenih ustanovah. Sestre imajo drugo delo in se ne utegnejo oglašat še na telefone.

Kaj pa vem. Imam že kar nekaj časa isto in morda nisem dovolj kritična. Moti me pa predvsem to, da me glede na to, da je poleg rednega dela še dežurna zdravnica, obravnava kar v tej ambulanti, čeprav ima zraven še eno, namenjeno njenim rednim pacientom. Potem pa ti ležiš tam na postelji, zraven je ves čas sestra, notri hodijo čistilke, reševalci, hišnik in še kdo bi se našel. Samo enkrat, ko jo je nadomeščala druga zdravnica, sva šli v sosednjo sobo. Aja, gre pa za ZD Domžale.

Dokler bom imela še možnost hoditi k njemu, ga ne menjam, ima pa redno navadno ordinacijo v ZD.

Se mi maksimalno posveti, ne komplicira z napotnicami, recepte da vse, kar se njemu zdi potrebno (pa čeprav jih potem sliši od zavarovalnice!).

Ne bom pozabila, kako je “znorel”, ko sem po odpustu iz bolnice prišla k njemu in je na odpustnici videl, kaj vse so mi dajali in kaj samo so mi za blaženje stranskih učinkov v bolnici dali za domov.

O sestrah pa ne bi 🙁

…ki ima največ gužve?
saj sploh ne vem, če še redno dela.

Je pa res taboljši.

No, evo, to je pa vaša zlata komercializacija zdravstva, kjer so bo pacientom kobajagi cedil med in mleko. Že dejstvo, da mora koncesionar gledat na lasten dobiček in biti na koncu leta v plusu, bi vam lahko povedalo vse.

No, evo, to je pa vaša zlata komercializacija zdravstva, kjer so bo pacientom kobajagi cedil med in mleko. Že dejstvo, da mora koncesionar gledat na lasten dobiček in biti na koncu leta v plusu, bi vam lahko povedalo vse.[/quote]

Če misli, da bo preživel kot koncesionar s takim odnosom do pacientov, pa naj. Saj mu bežijo. Sicer je pa pri njem ista pašta prej/potem.
Tudi druga zdravnica, o kateri pišem, je koncesionarka. Koncesionar je tudi moj ginekolog, pa samo pohvale.

Da si s srcem pri stvari, nima nobene zveze s statusom.
Čeprav sem proti privatizaciji zdravstva, ampak nekateri kljub temu ostanejo ljudje. Žal pa nekateri res vidijo samo še profit.

Včasih se je žal treba odločit med srcem in med plusom na koncu leta. In ravno zato so težnje po privatizaciji zdravstva zmeraj problematične. Vloga zdravnika pač ne gre dobro skupaj z vlogo podjetnika.

Včasih se je žal treba odločit med srcem in med plusom na koncu leta. In ravno zato so težnje po privatizaciji zdravstva zmeraj problematične. Vloga zdravnika pač ne gre dobro skupaj z vlogo podjetnika.[/quote]

Janis, tokrat ne boš mela zadnje besede! Koncesionarji so zakon! Tudi v KC in na Ginekološki v LJ so na nekaterih oddelkih za letos že izpolnili bonus za operacije. Pa nimajo koncesije.

S svojo zdravnico (koncesija) sem več kot zadovoljna, prav tako s pediatrinjo in zobozdravnico.

Zadovoljna z zdravnico (javni ZD), manj s sistemom (naročajo na uro, ampak običajno šele čez dva dni ali več), še manj z lokacijo (nemogoče parkirati). Še nikoli nisem imela težav z recepti, napotnicami, če je treba, jo lahko tudi po telefonu pokličem. Me pozna, dobro pozna moje zdravstveno stanje, je empatična, strokovna in človeška. Dokler me ne prisilijo, je ne menjam.

Nimam svojega zdravnika.

Imam koncesionarja in me je groza treutka, ko bo šel v penzijo in bo treba it v javni sistem zdravstvenega doma.

Z zdravnikom konkretno sem zelo zadovoljna- naredi konkretne preiskave, da napotnice, recepte itd. Je pa dostikrat- vsaj takrat, ko ga jaz rabim- kar težko priti do njega- ali ne naročajo, imajo kao vse polno… in potem hočeš nočeš moraš it direkt tam in čakat, da prideš na vrsto. Pa dostikrat je odsoten. Ampak ok, hvala bogu, ga ne rabim pogosto tako, da se zaenkrat nič ne bunim.

Jaz osebno imam zelo dobre izkušnje s svojo osebno zdravnico, res je carica!!!

koncesionar – izredno zadovoljna. Ne morem prehvaliti.
Ni gneče, naroča na pol ure …. krasen tudi kot diagnostik.

Ne znam si predstavljati, da bi zašla v gnečo ZD.

Jaz bi bil tudi zadovoljen, če bi lahko pregledoval izključno svoje paciente, ki bi se naročali in držali pravil. In ne tako, da moram pregledati en kup pacientov, ki nikoli ne vedo, kdaj dela njihov zdravnik, ki se nikoli ne naročijo in pridejo k zdravniku kot mimogrede na tržnico, potem pa so v čakalnici najbolj glasni, da morajo počakati, ker imajo naročeni pač prednost.
Ko bom torej lahko pregledoval samo svoje izbrane paciente, tudi pri meni ne bo gneče in bom lahko normalno človeški in si vzel zadosti časa za svoje bolnike.

Večina zdravnikov raje specializira, mislim, da pomanjkanje osebnih zdravnikov še posebej kaže na to, da skoraj nihče od študentov ne želi biti osebni zdravnik, če pa že, pa jasno, raje delajo z otroci. Mogoče bi bilo zanimivo izvedeti koliko točk prinese posameznemu zdravniku kakšen pacient… Menda da dojenčki največ(?). Študentov si nihče ne želi, ti prinesejo najmanj točk,…

Glede šparanja pa bi pa rekla, da je jasno, da nekje morajo šparati če želijo svojo ordinacijo. Navsezadnje lastni prostori, zaposleno osebje in material. In potem ti zdravnica z isto zadevo pregledala ušesa, nos in usta… 🙂
Pri ginekologih bi bilo pa zanimivo videti koliko šparajo na rokavicah…

Ljudje, sami ste si krivi, če tako hvalite zasebnike. Mislim, da je bila kvaliteta zdravstva veliko boljša pred zasebniki… Glede čakalnih vrst, pa sploh ni važno ali je zasebnik ali ne, temveč kako se zorganizira.
Dobro je vedeti tudi, da so zdravniki in njigove sestre vse bolj obremenjeni z gorami papirja ki jih morajo izpolnjevati, vedno novimi računalniškimi programi,…. Zasebniki so si za to krivi sami, bodo pač še plačevali računovodkinjo, zdravstveni domovi pa na račun tega trpijo.

Svojega zdravnika bi si vsi z veseljem izbrali in hodili vedno tja, če bi zdravniki le hoteli delati še v kateri drugi občini, ne samo v Ljubljani. Drugje je kljub temu, da je pri nas dovolj zdravnikov, še vedno pomanjkanje in ko si želiš poiskati svojega osebnega zdravnika te na vratih čaka listek: Ne sprejemamo novih pacientov! Kaj pa potem naj? Se vozim v Avstrijo?

Da odgovorim… nisem zadovoljna z zdravstvom v domačem kraju, sem pa neprimerno bolje in hitreje obravnavana v Ljubljani….

New Report

Close