Najdi forum

kako ste prišli do službe??

Zdravo, ker vneto iščem službo, me zanima kako ste vi prišli do nje (službe namreč)? Da bom videla kateri način iskanja je najbolj efektiven? Hvala
Irma

Do svoje prve službe sem prišla tako, da sem se javila na razpis. Službo sem od takrat menjala še trikrat. Na vseh razgovorih sem bila prepričana, da jo bom dobila. Nisem se tresla, nisem jecljala. Bila sem zelo sproščena, vesela in predvsem normalna. Taka, kot sem ponavadi. Uspelo mi je brez večjih težav.
Moraš vedeti, da imajo kandidati v glavnem vsi enake reference. Ti kot oseba, pa si samo Ti. Zaželeti si morajo torej Tebe. In kaj misliš, si bodo želeli delati s tabo, če boš že na razgovor prišla kot kaka poscanka?

Ziv,

Jaz sem do sluzbe prisla tako, da sem klicala okrog. Vedno sem poskusila dobiti najvisjega moznega. Odlocis se, kaj priblizno bi, vzames imenik, telefon in klices. Poves kdo si, kaj si, kaj lahko ponudis. Vcasih ti takoj recejo da ne, da ne potrebujejo, lahko pa tudi, da se jim zdi zanimivo, recejo da posljes svoj CV in ce se kaj odpre, te poklicejo. Lahko da te zavrnejo 50x, ampak tako vsaj hitro veš. Tudi na razpise se javljal, seveda. In seveda, samozavest vedno pomaga. Ki jo pa pokazes tudi tako, da poklices. In da znas v parih stavkih povedati nekaj o sebi. Kar je bistvenega za sluzbo, oziroma za to kaj bi ti pocela oziroma kaj lahko ponudiš. Ostale stvari se boste zmenili takrat, ko bo za to cas. Veliko sreče

Oj, Irma!

A tudi pri tebi nič???

Jaz sedaj čakam (v naslednjih 14 dneh), če se bodo med dvema kandidatoma odločili zame!

Uf – drži pesti – kar dobra služba bo to, če mi bo uspelo! In to v Šk. Loki!!!!!!

Nataša

Pozdravljena!

Tudi jaz iščem svojo prvo službo in po letu dni aktivnega iskanja mi še vedno ni uspelo. Sama pošiljam prošnje predvsem na razpise. Pomebno je kako napišeš prošnjo in kako opraviš razgovor, predvsem, da vanjo daš del sebe.
Vendar pa se mi je že nekajkrat zgodilo, da kjub izpoljevanju razpisnih pogojev niti na razgovor nisem bila povabljena. Zato vem, da so pomebne predvsem veze in poznanstva, tisti, ki pa jih nimamo, pa moramo čakati in biti super kandidati. Sama sem že nekajkrat zelo dobro opravila razgovor, bili so navdušeni nad mano, mojo diplomo in mojim znanjem, vendar sem potem izpadla, še sama nevem zakaj.

Lp, Irena.

Ojla, jaz sem zdaj od 12. prijavljena na zavodu. Ko sem bila prvič tam, sem bila čisto razočarana. Tista ženska je tako brez energije, nič ne pove, vse sem morala izvlečt iz nje, zdaj imam pa sestanek s svetovalko v pon., drugače pa pošiljam prošnje po pošti, netu, vse živo.
Kako si pa ti prišla do te službe, ki se ti obeta?
Seveda, bom držala pesti zate:))
Vso srečo!

Živjo Irena, a te lahko vprašam kateri faks maš narejen?
Saj boš vidla, da bo tud za naju posijal sonček:))
Lp

Ja, tudi jaz sem bila ob prvem obisku Zavoda zelo razočarana nad apatičnostjo delavke.
Toda potem, ko sem prišla so svetovalke, je bilo povsem drugače. Sicer kaj veliko pomagati ne more, vendar se mi je zdelo, da je vsaj zainteresirana. Kar luštno sva poklepetali.

Za tole službo, za katero čakam odgovor, sem pa poslala vlogo čisto na “blef”. Poklicala sem jih takoj, ko sem vedela, da so pošto prejeli in vprašala, če so vlogo dobili ter če imam kaj možnosti za zaposlitev. V parih dneh sem bila že poklicana na razgovor, ker je slučajno sovpadalo s potrebami.
Ker 14 dni po razgovoru še nisem dobila odgovora, sem jih spet poklicala in so mi povedali, da sva dva kandidata in da morajo za zakonsko zadostitev objaviti razpis na Zavodu za zaposlovanje. Pričakujejo, da se bo javilo še par kandidatov. Potem se bodo odločili.

Upam, da zame! ;-))

Kar v želodcu me stiska – in to sem povedala tudi “šefici” po telefonu!

Nataša

Saj, pomoje se bodo odločili zate:))
Še to bi te vprašala, a si ti vedno, ko si poslala pisno prošnjo, jih potem tudi poklicala po telefonu? Ker mene to prav stiska:(((

Nisem vedno poklicala. Samo tiste, za katere sem se “grebla”. To pa predvsem v Loki.

Nataša

Moram reči, da me veliko kličejo, ko dobijo mojo vlogo.

Rečejo mi, da je moja vloga krasno napisana, vendar me ne morejo zaposliti! Neka ženska mi je celo rekla, da je mojo vlogo shranila za primer, če bo ona morala kdaj iskati službo.

Naj se grejo solit!!!!!

Nataša

Zdravo, a že veš, če so izbrali tebe? držim pesti:))
Jaz se pa zdaj ukvarjam s tem kako najboljše napisat vlogo. Pa mi ne uspeva, ne vem kako naj bom čimbolj originalna. Dobila sem tudi brošuro na zavodu, Kako napisati prijavo,…pa se mi ne zdi, da bi odkrili kakšno novo znanost, ne vem no.
Lep pozdrav!
irma

Živjo!

Tudi sam ze lep cas iscem sluzbo pa nikjer ni nic. Diplomiral sem iz hotelirstva in turizma in ker po stiridesetih prosnjah ni bi lo nic sem se lansko leto vpisal naprej na FOV, pravtako kadrovsko smer. Sem namrec upal, da bo z tem faksom kaj lazje dobiti sluzbo, sedaj pa berem da je tudi na tem podrocju ena revscina. Najbolj me pa jezi to, da na studiju kjer bi moral najvec poucevati o prosnjah, kako se jih napise in razgovorih saj naj bi bili nekoc v bodocnosti usposobljeni za delo v kadrovskih sluzbah, nas pa filajo samo z eno nepotrebno teorijo. Upam, da bo v bodoce kaj vec moznosti za zaposlitev in da bomo kaj najdli!
Vsem skupaj zelim veliko uspeha pri iskanju zaposlitve! Zvrhan kos srece!!!!

Lep pozdrav Peter

P.S.: Irma priporocam vam knjigo z naslovom Tam kjer je volja, tam je pot (avtor Roy Goreya) kjer je prikazan en primer po mojem mnjenju dokaj inovativne prosnje. Poizkusite! Srecno!

Hvala za nasvet.

lahko se prijavite na dobivanje elektronske ponudbe iz zavoda za zaposlovanje ali pa raznih agencij, nekaj linkov:

– ha, ha, glih za zavod ga ne vem na pamet, poiščite si na najdi ali pa z matkurja
http://www.mojakariera.si
http://www.severnica.si
http://www.zaposlitev.net

Preberite si tudi na forumu http://www.zaposlitev.net o tem, da je agencija moja kariera en navaden nateg.

Kot študent sem poskrbel, da nisem delal “kar tako”, ampak da so potencialni delodajalci poznali moje delo. Po nekaj razgovorih sem se dogovoril z eno firmo ter (naknadno) poslal prošnjo za zaposlitev. Tako sem prišel do prve službe. Ko je “procurilo” da razmišljam o menjavi, sem prejel nekaj resnih ponudb ter izbral (zame) najprimernejšo drugo službo.

Seveda je težko priti do tega, da “tvoje ime” nekaj pomeni na področju stroke, kjer se pač udejstvuješ. Vendar s pridnim delom se da! Nato pa je potrebno paziti, da “tvojega imena” ne umaže kakšna grda packa. Slovenija je namreč tako majhna, ta se vsaka večja napaka kar hitro razve…

Pa na razgovorih moraš pokazati, da si iz pravega testa…

pa uspešno !

lp
mačkon

PS: Še to: Če pošiljaš prošnje “na slepo”, je potrebno nato poklicati ter govoriti z odgovorno osebo. Ko sem v naši firmi jaz obravnaval prošnje, so vse “brez klica” romale v koš. Če kandidata služba ne zanima niti toliko, da bi poklical, potem očitno ni resen…

Mogoče nasvet,
prošnja naj bo kratka in jedernata. Ne dolgovezite ! Delodajalec si ne vzame časa, da prebere vsako vrtico. Naj bo lepo oblikovana. Upam, da vam bo uspelo. Pomaga tudi dejstvo, da izbrskate e mail od direktorja in posredujete prošnjo na njegov mail. ponavadi [email protected]. Veliko sreče !!!!

Ce bi Vam napisala katero fakulteto sem koncala in v kateri smeri iščem službo lahko koga še ”kap” zadane.

Irena.

Bi prodajala čistilnike vode ?

Sebastijan 040 328 690

New Report

Close