Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? kako ste odkrile raka

kako ste odkrile raka

Pozdravljene,
zanima me kako ste odkrile raka,kaj je bilo tisto kar vas je napotilo k zdravniku(bulica,bolečina pod pazduho,bolečina v dojki……)

Pri samopregledu sem zatipala bulo pod pazduho, na dojki lih ni bil tipljiv. Se takoj zjutraj naročila pri zdravniku, naslednji dan sem ga obiskala, se odločila za punkcijo, ki sem jo opravila naslednji dan. Diagnozo sem dobila na podlagi punkcije….tako, da sama nisem odkrila raka.

Ojla ‘več glav več ve’;)) moja zgodba je kratka: oktobra lani sem dobila nekaj dni po mamografiji na dom pisemce s povabilom, naj se spet oglasim čez dve leti, saj je vse ok. Vesela sem odrinila na stran vse skrbi, prepričana, da mene rak že ne more dobiti v svoje kremplje (ali škarje ali kar že ima:)). Nič bolelo, super počutje, zadovoljna bejba… marca letos pa sem pod tušem zatipala bulo. Naslednji dan sem bila že pri ginekologinji, še isti dan tudi na punkciji na OI … Po pošti sem dobila diagnozo – rak.

Meni jo je našel partner. Mislila sva, da gre za vozle in ciste, ki so se spremenijale med in po vsaki menstruaciji. Ko je bila po dveh mesecih še vedno tam, sem odšla najprej k ginekologu po napotnico in nato na center za bolezni dojk, kjer so me že nekaj let redno pregledovali, ker spadam v rizično skupino. Tam me je zdravnik takoj naročil za punkcijo in me ponovno poklical z diagnozo. In od tam sva nadaljevala na OI.

Zatrdlino sem si zatipala pri ležanju na kavču.Ležala sem na hrbtu,prsi se seveda sploščijo v taki poziciji,(sploh pa če je košarica malo večja),na levi dojki me je malo zasrbelo,popraskala sem se in glej zlomka,
tako sem otipala nekaj trdega.Potem sem otipavala in otipavala in prišla do zaključka,da je vse drugače kot pri drugi dojki.Kmalu sem bila na ambulanti za bolezni dojk,če bi šla rednim potem bi na termin mo-
rala čakati,tako sem se odločila za samoplačniški pregled,z mamogr.,punkcijo in še pregled zdravnice.
Diagnoza rak.

New Report

Close