Kako sprejeti
Jaz imam dobre izkušnje 🙂
Ko sem ga seznanila s sumom, je sprejel čisto normalno. Prav tako, ko sem šla na preiskave, da so mi potrdili diagnozo.
Razburil se je le, ko sem mu rekla, naj premisli in se odloči, če želi biti kljub moji diagnozi (in mu tudi naštela, kaj vse me lahko čaka) še vedno z mano. Ne samo tisti trenutek, ampak za ves čas naprej. In da je bolje za oba, če odide takoj in ne šele takrat, ko ga bom res potrebovala.
Skratka, dobila sem pridigo, kaj sprašujem bedarije :))
Drži se in verjemi, da boš našla nekoga, ki te bo imel rad in bo s tabo kljub bolezni!
Dobila sem diagnozo MS že nekaj mesecev nazaj, 7 mesecev po porodu. In danes je prvi dan, ko sem sploh sposobna napisati v forum, da sem bolana. Groza me obliva vsako uro vsakega dne. Groza me je, ko berem različne članke o tej bolezni, Da lahko dobiš epileptične napade?? Do tu sem prišla, potem pa sem itak nehala brati. Koliko mi bo ta bolezen skrajšala življenje? Imam namreč dojenčka in vsakič, ko pomislim na to, da obstaja velika možnost, da ga ne bom videla odraščat, me oblije groza. Na internetu je preveč informacij in jaz jih ne znam selekcionirat. Zasledila sem tudi, da redko takšni bolniki, kot sem zdaj tudi jaz, dočakajo 50 let. In to je tisto, kar je najbolj grozno. Kaj verjeti? Kaj prebrati?
Moja izkušnja je podobna Barcini.Naja30,ko boš našla tistega pravega,te sigurno zaradi MS ne bo pustil!Tisti,ki je to naredil,pa te itak ni vreden!Morda bi to slej ko prej naredil vseeno,tudi če nebi imela MS.Vem,živeti z MS ni lahko in tudi partnerju ni,še posebej,ko pride kaka kriza….Moj mi hvala bogu vedno stoji ob strani,mi pomaga,….
zoyavirtuale Jaz sem 8 mesecev po porodu dobila hud zagon,po infuzijah se mi stanje ni čisto popravilo,ampak verjamem,da se bo,samo telo pač rabi čas.Jaz sem bila tudi ful nesrečna,ko sem gledala mamice,kako se sprehajajo z vozički,jaz pa tega žal nisem mogla,oz.sem zmogla le kratko pot in še to ne sama,ker me je bilo strah,da mi nebi šlo več naprej,da bi mi zmanjkalo moči in podobno.Takrat mi je bilo zelo hudo.Zdaj je malo boljše.
Tisto,da ljudje z MS živijo do 50 let,pa je ena velika neumnost!!!!Ravno včeraj sem srečala eno gospo,ki ima tudi MS in ima 80 let(nisem mogla verjet!),gospa hodi,telovadi,….ne moreš verjet!!!
Saj jih poznam še veliko,ki so že šli čez pedeseta,ampak ta je bla pa neverjetna!!!!!Torej zoyavirtuale,pozabi tisto kar si prebrala!!!!
Srečno
Nimamo , vsi take sreče. Jaz vedno naletim samo, na neke nerazumevajoče.Nevem, kako ljudje gledajo ozir. kaj si mislijo, o tistih ki imajo MS.Enkrat, ko sem šla k neki, zdravnici in je opazila mojo diagnozo, mi je rekla da jaz ne zgledam, tak noro ven( glede moje diagnoze).Ta beseda, mi ne gre ven z glave , da me gre namerno žalit.