Najdi forum

Kako sprejeti, da si izgubil ljubezen svojega življenja po lastni krivdi? Kako sprejeti, da nikoli več ne boš nikogar tako ljubil? Kako zaradi tega sprejeti samskost do konca življenja? Kako sprejeti, da zaradi tega ne boš imel nikoli družine, čeprav si jo tako želiš?Kako sprejeti, da je ta tvoja ljubezen sedaj srečna v objemu druge in bo vse to dosegla z drugo osebo in ne s tabo?

To so moja vsakdanja vprašanje odkar sem naredila svojo življenjsko napako. Izrabil je moje zaupanje, ker je brisal sporočila. Zaradi tega sem ga pretirano začela kontrolirati in se je naveličal in si našel drugo. Jaz sem se še želela truditi, da bi nazaj dobila njegovo zaupanje, ampak on se ni želel več truditi. Boli me, ker ima drugo s katero je res srečen, mi je to povedal, ampak še vedno meni piše na kakšnih 14 dni, da me malo potolče, ker sem še vedno samska. Vedno tema zaide na najino razmerje in se konča tako, da on trdi da sem si sama kriva in naj pojem kar sem si skuhala. Ne morem vam povedati kako me bolijo takšne besede…šel je naprej, uživa življenje z drugo, katera ga ima neizmerno rada in on njo, meni se pa na tak način para srce.

Življenje res ni pravično in vidim, da bolj si pokvarjen, bolj ti v življenju gre, več sreče imaš in bolj te ljudje cenijo in imajo radi.

Saj vem, mislite si pa najdi si drugega, ni edini…a kaj ko srcu ne moreš ukazovati in veš da je bilo pred to napako življenje z njim sanjsko.

Morala sem dati ven iz sebe.

Zveni kot narcis vi pa kot apologetski viktimiziran empat. Mislim da je čas, da se gospa vsedete dol in se zavedate ene par stvari.

1. To ni bila ljubezen z njegove strani.

2. To bi se zgodilo slej ali prej. Vsakemu pare se, reakcija na tovrstne dogodke je potem odločilna. Njegova reakcija je vidno toksična. Njegov “hoover” in sadizem in metanje krivde je krut in v tem vidno uživa.

3. Tip je evforičen ker je našel nov vir narcisistične zaloge (supply)

4. Govorit o večni samskosti in idealiziranje ne pelje nikamor. Malo je to sumljivo da bo iz 9 milijard ljudi vedno pravi le eden. Potem bi vrsta izumrla že zdavnaj.

5. Bolečino je treba predelati brez njega. Treba bo iti “no contact” in poiskati pomoč pri terapevtki.

6. Človek ki te prizadene, ni nikoli človek ki te pozdravi. Tako svet funkcionira.

Mogoče si preberite knjigo: v opoju narcisa od Loti Palmer.

Pa srečno.

Pa zaceti na zacetku z totalnim blockom povsod telefonska stevilka,maili in vsa socialna omrezja.Block in izbris telefonske iz telefona, bos videla da ni tolk lahko to narediti kajti simbilizira konec konca in zacetek novega.

Totalni block ali no contact je zato da se ti poberes kot oseba in ne zato da se una druga kaznuje,ker kot bos kasneje ko se bos izobrazila o tej temi NOM,videla zakaj je do tega sploh prislo.

Izobrazevanje o tej temi in pa sport da si preutrujena za to.

Parkrat te bo se povlekel nazaj pol ko bos nedosegljiva pa te dal cez krajso varianto pekla,vse dokler ne bos rekla NIC VEC!

 

Gospa potrebuje novo zgodbo. Prijatelji, terapevt, odkriti svojo osebnost in duhovnost.

Ta tip ni več pomemben, to je samo zlivanje empatije v neko prazno luknjo. Treba se bo ločiti od ideje tega moškega in soočiti z svojimi strahovi.

Mogoče je to že res, da je narcis, ne vem, težko je to trditi. Prebrala sem tudi že to knjigo. Jaz sem imela občutek, da me je imel rad, imela sva se res lepo. Ne vem kako ste vi lahko ocenili npr. da to ni bila ljubezen iz njegove strani?

Najbolj grozno je, da jaz ne morem naprej. Odkar sva šla prvič narazen je že tri leta. Vmes sva bila v kontaktih, večkrat tudi nazaj skupaj in skušala stvari rešit. Pol leta nazaj sem ga dokončno izgubila in meni se je podrl svet.

Od takrat naprej ima drugo in meni samo še občasno piše kot sem napisala zgoraj, da mi pove da se je prav odločil ko je šel od mene stran in da je srečen. To me res boli in ja imate prav, da bi ga morala blokirati. Ampak jaz še vedno vem, da je on srečen, uživa z neko drugo, tudi če ne vidim njegovih objav. Izgubila sem ga in to najbolj boli.

Skušam iti naprej, spoznala sem že ogromno moških, a z njemu po sposobnosti in kar mi je on vse nudil prej se nihče ne more primerjati. Vem da sem ogromno izgubila, res ogromno, nisem se zavedala kaj sem imela in to sedaj najbolj boli.

Še huje je, ker imam res veliko željo po družini, a sem že čisto blizu trideset in mi zmanjkuje časa in tudi izbire nekih pametnih moških. Želim iti naprej, zelo si želim, a kaj ko nekoga novega spoznam, vidim da pri njem ne bom dobila niti pol tistega kar sem imela in mi takoj vse pade dol in se zamislim, joj trapa kaj si imela pa si šla stran oz. izgubila po svoji napaki pa imela si nešteto možnosti vse skupaj popraviti, še prosil me je.

Ta napaka me tako zelo žre, da ne zmorem narediti koraka naprej, še težje se zadovoljim z bistveno slabšim moškim. Preprosto ne gre.

Grozno mi je in nimam pojma kako naj se rešim. Že čisto sem izgubila voljo do življenja, ne vidim več smisla. Moji dnevi so vsak dan bolj žalostni. Občutek imam, da mi življenje spolzi iz rok in sem vse zamudila. Žal svoje napake ne morem popraviti in očitno bom plačala zelo drago ceno za to.

 

Izrabil je tvoje zaupanje in ti si se trudila, da bi pridobila nazaj njegovo zaupanje? Zdaj ti govori, da si si sama kriva. Najprej razdelaj, čigava odgovornost je kaj. Zaupanje se gradi vzajemno na osnovi dejanj, ne besed mimogrede. Zaustavi, da pride njegov klic do tebe. Če je drugje, naj bo tam in te ne rabi informirat o svojem življenju. Očitno bo tudi pri novi zapravil zaupanje.

Vsaka ki se igra slej ko prej pade na mino. Tako to gre, tip je odvrgel krivdo nate. Treba bo na psihoterapijo.

To kar gospa opisuje je točno narcistični Frankenštajn.

Narcis je odsotnost, ustvari ga žrtev v svoji glavi. In obstaja samo v njeni glavi. Zato se ga ne more znebiti. Narcis da ljubezen ki je nismo dobili od staršev (idealizacija), noben drug človek ne more tega dati. To da je izbrala narcisa pove da je rabila narcisa, ker če bi bila samozadostna se nikoli ne bi zapletla z njim. Dejstvo je, da žalovanje traja maksimalno eno leto. To je travma. In če ni pozdravljena jo oseba začne ponavljati.

Treba bo na psihoterapijo in začeti t.i. proces individualizacije (ločitve). Ne uspe vsaki osebi ampak je vredno poskusiti.

New Report

Close