Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Skrinjica idej! kako spravit ven

kako spravit ven

Zagnojil se mi je prst na roki, tik pod nohtom ob strani ob robu korena nohta. Ker je koža okoli natečena, mislim da ga je pol pod nohtom, pol pa pod kožo. Kljuva in boli kot hudič, boli me že cel prst. Poskusila sem malo požokati med robom nohta in kožico, da bi spravila ta gnoj ven, pa ni šlo. Potem sem hladila z ledom, da sem vsaj malo omilila bolečino.
Kako naj spravim ta gnoj ven? Eni pravijo čebula, drugi česen, jaz sem razmišljala tea tree olje. Ima kdo pameten nasvet, ker ne bi vsega vraga probala.

Po domače, preluknjaš z kakšno iglico kožico, potem pač stisneš. Boli, ampak gre ven.

Jaz se z drugimi štosi nisem ukvarjala.

Če je gnoj pod kožo je potrebno kožo prebosti, da gnoj izteče, prej se ne bo pozdravilo.

Preluknjaš, stisneš gnoj ven, potem pa nakapljaš čez propolis – garantirano pomaga – lastne izkušnje…

Ne morem preluknjat, ker je gnoj točno med kožico in nohtom in ga pod nohtom vidim. Je pa ob korenu nohta, težko prideš zraven, sem probala ponoči z iglo, pa ni šlo. Vem, da ko preluknjaš in gnoj steče ven, je boljše od orgazma.

Če ne moreš preluknjati, pojdi k zdravniku, da ti to naredijo tam – zato pa so.

Imaš vraščen noht, za takele so najboljši dohtarji

jaz otrokom obstrižem kožico, da pridem do gnoja in odprem gnojno mesto, na rano dam gazo, oblepim z mikroporom in namočim s fiziološko raztopino, ker vleče gnoj ven, v kakšnem tednu se pozdravi

Nimam vraščen noht. Očitno sem imela zahnotnico, jo odtrgala in tam se mi je zagnojilo.
Mislite, da bi mi to v ambulanti zrihtali? Če probam fiziološko, mogoče malo zmehča rob nohta, da bom prišla zraven in spustila gnoj ven.

Če poznaš kakšnega kmeta, ga prosi za svinjsko mast. Ponavadi to spravijo surovo v hladilnik za take zadeve. Prekmurci temu rečejo salo.Malo ga daš na ognojek in čez dve uri vse lepo izteče. To sem vedno počela. Če pa nimaš možnosti za mast, pa si daj gor smrekovo smolo. Enako pomaga.
Upam, da se ti pozdravi!

Namakaj prst v toplo slano vodo vsaj pol ure, potem pa previdno poskusi odriniti kožno gubo, tam kjer je gnoj, stran od nohta. Če to ne bo pomagalo, pojdi k zdravniku čimprej, zato so tam. In ne ukvarjaj se z domačimi packarijami, ker se okužba po roki lahko širi kot požar.
Ja, res so imeli na kmetih navado zdraviti take stvari same, en prst gor ali dol, pri delu v gozdu in na njivi se nič kaj dosti ne pozna, ampak da to kdo svetuje v letu 2010, mi je pa povsem nedoumljivo.

Tudi jaz sem to imela. Zdravnik ti da samo ENO tabletko in gre samo nazaj.

Jaz sem imela podoben problem na bradi. Enostavno sem skuhala kamilični čaj, in notri dajala brado. Po nekaj minutah je steklo vse od sebe ven. Čaj mora biti vroč kolikor pač lahko preneseš.

Ihtiol. Prozorno črnkasto mazilo, ki vonja po smoli iglavcev, dobiš pa jo v lekarni. Naša babi je rekla, da je to “za gnoj ven vlečt”. Preverjeno pomaga. Namažeš, pustiš delovati kako uro ali dve, potem pa samo s pritiskom spraviš vse ven.

Upam, da bo odleglo.

mami

Grem probat v nekaj toplega namočit in upat, da se bo prst odmočil. Saj je res logično, kakšen turček, ki se mi naredi 2x letno, mi vedno poči po kopanju, ko se je namakal v topli vodi in se je koža zmehčala.

Jaz se v takem primeru ne bi sama pacala, ker lahko fajn zapacaš …
Ko enkrat orng boli in kljuva, je po moje najbolj pametno it do zdravnika, ki strokovno zrihta zadevo. Vsaj jaz bi tko naredila.
Z raznimi prebadanji, namakanji, mazanji z kdovečem lahko zadevo fajn poslabšaš, v najhujšem primeru pride lahko tud do zastrupitve.

pomagajo alkoholni obkladki. gaza in alkohol, preverjeno in rahlo ščetkanje pod mlačno vodo z zobno ščetko.

Sem se šla pogledat u špegu, če sem še živa.
Živa sem!!!!
Drugič se bom pa po prstih, preden si bom upala napisat kaj uporabnega in preverjenega.
Naj se vam kar gnoji!

Še en recept: pomagata Propolis in Olje 31, vsaj oteklino in bolečino ublaži.
Prst sem namakala v fiziološko, v kamilice, v alkohol, toplo in hladno, nič ne pomaga, gnj ne gre ven. Je očitno zašel pod noht. Potem sem kapnila kapljico olja in obliž, pa je nehalo kljuvazi in boleti. Potem sem probala še propolis, tudi pomaga. Samo odpret se pa še noče.

preverjeno: črna mast;dobi se v lekarni (pa še nasvet ti dajo zraven)

New Report

Close