Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Zdravo življenje Kajenje Kako sploh lahko kdo vdihava ta strupen in smrdljiv plin?

Kako sploh lahko kdo vdihava ta strupen in smrdljiv plin?

Mene pa zanima, kako sploh lahko kdo vdihava ta strupen in smrdljiv plin, ki se mu reče cigaretni dim, ki povzroča sam kašelj? Enkrat samkrat sem vdihnila cigaretni dim in po njem kašljala in bilo je grozno – ne, hvala! Pa nisem kadila aktivno, ampak pasivno! Nikoli več! Medtem pa kadilci to počnejo tudi več kot 20 x na dan in pri tem niti enkrat ne zakašljajo, pa še pripravljeni so za te “užitke” za en sam dan dati skoraj toliko kot stane vstopnica za kino.

Spoštovana!

Kadilci vdihavajo cigaretni dim zaradi tega, ker jih je zasvojil nikotin,ki je psihoorganska substanca. Tudi večina kadilcev bi želela prenehati s kajenjem, vendar tega ne zmore, ker so odvisni od nikotina. Sami lahko preberete na tem forumu, s kakšnimi težavami se srečujejo pri odvajanju. Zato nikoli ne obsojam nobenega kadilca oz kadilko, vedno želim le pomagati, kolikor je v moji moči. Obsojam pa delovanje tobačne industrije ki s prefinjenimi marketinškimi potezami zavaja predvsem mlade, da pričnejo s kajenjem. na tanačin dobijo stalne potrošnike, ker ko je nekdo odvisen, bo sam hodil iskati tobačni izdelek v najbljižjo prodajalno.
Glede “užitka” pa je tako, da ker pomanjkanje nikotina vodi do cele vrste težav in slabega počutja (napetost, depresija, nemir ipd.), se to počutje ob prižigu nove cigarete in vnosu nikotina izboljša, kar za kadilca seveda pomeni olajšanje – do ponovnega padca nikotina v krvi in nove cigarete. Začarani krog, ki ga marsikdo le stežavo preseka. Vendar se da, kar dokazuje cela vrsta pozitivnih izkušenj, opisanih tudi na tem forumu.
Zato ostajam optimist in menim, da se da marsikaj narediti, samo odločiti se je treba. Sam pa ves čas navijam za vse, ki se trudijo.

Prav lep pozdrav in lep dan želim dr. Tomaž Čakš , dr. med.

New Report

Close