Najdi forum

kako smo?

Te dni se tudi jaz trudim s odvajanjem. Sem pa najprej naredila korak iz 20 na 5 cigaret.
Kar gre nimam kaj rečt. Postopoma bom pa še to prekinila, ker se mi zdi malo bedno vse skupaj.
Kako gre kaj vam?
Tukaj je veliko starejših objav in ste do sedaj že pozabili na cigarete. Ali je še kdo ki ni več tako vztrajen in je šla dobra volja?

Raje se oziraj navzgor kot pa navzdol. Ali je tukaj nekdo, ki je potem, ko je živel samo za cigarete opustil kajenje in vztraja na tem več let in mesecev?

Pri meni bo kmalu 1 mesec brez, hodijo še po glavi, vendar ne tako pogosto. Vem, da ne smem in da to ne bo to kar govori želja, če prižgem in se vedno znova spomnim zakaj sem prenehala in to me žene in daje voljo, da zdržim. In vedno bolj ponosna sem nase in zadovoljna, ker sem končno NEKADILKA:

Ja, sama sem po več kot pol leta recidivirala.
Dejstvo je, da se mi to ne bi zgodilo, če v tisti situaciji ne bi bile cigarete na dosegu roke. Kupiti si jih sama v trgovino ne bi šla.
Sedaj je tri dni, kar sem prenehala in se še zmeraj počutim “ogroženo”, če se v moji družbi kadi.
Na nicorette nočem nisti pomisliti – prvič je drag špas, drugič – postaneš od tega še huje zasvojen kot od cigaret ( vsaj jaz). Tako da se matram iz dneva v dan in se trudim, da berem in poslušam take stvari, ki me ozaveščajo o škodljivosti cigaret. Sem ravno na tem forumu naletela na “whyquit.com” in se mi zdi zelo dobra stvar. Upam, da bom zdržala, saj se na koži in tudi sicer vsaka pokajena cigareta zelo pozna.

Tudi jaz sedaj 10 dni ne kadim. Nimam želje po kajenju, imam pa ogromno drugih težav. Ves čas razmišljam, ali imam raka na pljučih, bolijo me sklepi, mišice, tišči me v prsih, kašljam in zdi se mi kot da je kri vmes (rjave barve), ne mislim na nič drugega kot to. Bila sem pri zdravnici in je rekla, da sem zdrava. Res se ni niti potrudila, da bi me pregledala, dala pa mi je tablete Helex za pomiritev, a si jih ne upam vzeti, ker menda hitro povzročijo odvisnost. Ter tablete Acipan za želodčno kislino. Šla sem na RTG pljuč, ki je v redu in na pregled krvi, ki je tudi v redu.
Ne vem, ali je res kaj narobe z mano, ali sem samo psihično obremenjena.

Kadila sem 14 let, včasih manj včasih več. Zanima me še ali je kaj razlike med tem če kadiš tiste z minimalno količino nikotina in katrana in drugimi močnejšimi.

Mogoče to niti ne spada sem, ampak bi prosila za vaše mnenje

Vesna

Spoštovana!

Povsem razumem vaš strah in težave, ki jih imate. Težave, ki jih opisujete so lahko znak odtegnitvenega (abstinenčnega) sindroma. Pravilno je, da ste opravili preiskave in po potrebi jih lahko tudi ponovite. Helex lahko poskusite, če bo prehudo, je pa res, da se preparata tudi lahko navadite. Bolj kot to, bi vam svetoval, da poskusite s telesno aktivnostjo. Kadarkoli vas začne prežemati strah in imate bolečine v mišicah in kosteh se potrudite in pojdite vsaj na sprehod, če že ne na nekoliko bolj intezivno aktivnost. Zastavite si cilj (n.pr. da osvojite vrh bljižnjega ali malo bolj oddaljenega hriba). Predvsem pa se ne pustite strahu. Sedaj, ko ste že napravili najodločnejši korak in prenehali kaditi, sem prepričan, da vam lahko uspe iti naprej. Držim pesti za vas.
Če boste imeli še kakšno vprašanje, pa napišite. Napišite tudi, kako vam gre. Tudi to pomaga

Prav lep pozdrav in lep dan želim dr. Tomaž Čakš , dr. med.

Danes se že počutim malo bolje. Ne razmišljam več toliko o slabih rečeh in boleznih, ki jih imam, ampak na to, kaj dobrega sem naredila zase s tem ko sem nehala kaditi. Nimam več hudih bolečin, le občasno še zakašljam. Tako sem se malo potolažila, da nimam raka. Ali mogoče kdo ve, katero preiskavo bi lahko še naredila, da bi bila 100%, da sem zdrava. No ja, ne ravno 100% to ne moremo biti nikoli.
Hvala za odgovor.
Vsem, ki se še borite z odvajanjem želim, da bi imeli čim manj težav in bi nam končno uspelo.

Lep pozdrav, Vesna

New Report

Close