Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina kako skrbeti za škorpijona?

kako skrbeti za škorpijona?

Hči je iz morja prinesla domov majhnega škorpijona. Ojoj.
Kako naj skrbimo zanj, kaj naj mu damo za jest, da nam ne bo umrl?
Pomagajte nam prosim.

Dragi scorpio iz morja, mislim, da škorpionček ne more biti hišni ljubljenček. Mislim, da je zelo malo ljudi, ki vedo kako z njim ravnati, prehranjevati…predlagam, da ga vrnete v naravo, nesite ga nazaj kjer ste ga našli…prej se bo znašel v naravi, kot pri vas doma. Naredite mu to uslugo, hčerki pa lahko priskrbite drugo domačo žival. Škorpion je divja žival in če kdaj zaluta v hišo, še ne pomeni da bi rad stanoval z ljudmi.
Upam, da se bo dobro izšlo. Lep pozdrav!

kakšna nespametna napaka!
1.ne veste katere vrste je škorpijon. torej ne veste kako močan je njegov strup. torej, če piči boste kaj?!

2. škorpijon vzet iz narave ne more bit ljubljenček. doma imam 3 škorpijone, ki so bili vzrejeni v ujetništvu in rastejo od malega pri meni.

3. škorpijon je živo hrano, mokarje in zofobe… zato se te zadevice goji doma, da imajo vedno na voljo ”svežo” hrano. predvidevam, da jih nimate namena gojiti. poleg tega niti ne veste kaj točno je ”vaša” vrsta skorpa…

najbolje bi bilo ga vrniti kjer je bil odvzet.

lp

mene pa zanima kakšno hrano jedo škorpijoni ker sem ga našli in ga imam za nast v šolo…sam da mi nebo umrl me zanima kaj je…
hvala

naši škorpijoni jedo gojene žuželke…
me pa zanima zakaj moraš škorpijona nesti v šolo? :O
in ali veš katere vrste je…

ocvri ga ala giapponese

No, ja ste kar malo preveč ktritični za moje pojme do teh ljudi, ki so jim všeč te gomažci. JAz sem tudi našel nekaj škorpijonov v hiši. 2 sta mi poginila, ker so jih napadle pršice. No, zdaj tretja je pa samica ij že kar dolgo pri meni in jo hranim z mokarji. Danes sem celo opazil, da ima mladičke, kako lepo. Gledal sem na internetu in pri nas ni nevarnih oz. zelo strupenih škorpijonov. Ne morem točno ugotoviti katera vrsta jem mislim pa da je Escorpius Tergestinus. No zanj sicer piše, da je v goratih predelih, ampak meni se zdi da je ta in je pač zalutal malo nižje… MI lahko pomagate ugotoviti katera vrsta je še vse pri nas razen škorpijonov z imenom Euscorpius, ker izmed teh se mi zdi najvrjetneje, da je ta vrsta, ki sem jo umenil. Drugače pa gojim tudi ptičje pajke in če ima kdo na voljo za prodat kakšnega večjega škorpijona naj mi javi… Lp Rok

Rok priporocam da ga kupis v trgovini za živali.

Pozdravljeni

Če želite skorpij9na…jaznimam enega na razpolago, se je znašel v stanovanju bog ve kako…sem iz Lj…

Lp

New Report

Close