Najdi forum

kako shujšati

Kako shujšati v cca. 1 mesecu za 10 kg iz zdajšnjih 87.
Tisto manj “žri” in več se gibaj poznam, samo se bojim, da to v enem mesecu ne bo zneslo, morda ima kdo kak pameten nasvet

pred tabo je še dolgo življenje ne samo en mesec. ni ti treba shujšat za tisto brezvezno stvar, ki bo čez en mesec, ampak zaradi tebe. začni se gibat, uživat v življenju, hrana ne bo rešila tvojih problemov, pa bo.

En mesec imej naslednji jednilnik:
Zajtrk: sadje (npr. jabolko ali sveže stisnjen sok pomaranče, limone, grejpfruta)
Kosilo in večerja: Piščančji, puranov zrezek + solata

Takole se da shujšati 10 kg v enem mesecu, je pa seveda zraven treba veeelikooo vode spiti.

Evo, jaz sem začela pred 10 dnevi, iz 97 sem na 95. kako ? Obvezno 5 obrokov:
zajtrk : pirini kosmiči (3 žlice) s kefirjem ( da pokrije kosmiče )
malica : jabolko
kosilo : juha, res velika skleda solate, zrezek ali riba ali pa jajce v solati.
malica : jabolko in dva ”stiropora” ali paradajz in dva ”stiropora”
večerja: zrezek, pradajz ( 1 komad, seveda )
IN 1 URA BICIKLA ALI HOJE V HRIB ALI 2 URI PO POLJU S PSOM.
Če mi pade cuker pa kak košček 70% čokolade.

Čisto realno: s stradanjem in miganjem. Če je to zdravo in primerno za človeški organizem, pa naj presodijo tvoji možgani…
Tvoja zadana metoda hitre izgube teže je nerealna v tako kratkem času. Kaj si pa prej počela, da si čakala tao dolgo? Pridno papcala? Nič migala? Z rednim miganjem se zaloge ne nabirajo.

Če imaš medicinski razlog, ti bodo pa že svetovali, katera dieta te bo oklestila maščevja.

Mene najbolj pogrejejo taka provokativna vprašanja, kako shujšat npr. 5, celo 10 kg v mesecu dni? To si privošči edinole bolezen, ne pa zdravi možgani pametnega človeka!

več laufat in migat pa bo!

10 kg v enem mesecu ne bo šlo, razen, če jih imaš vsaj ene 50 preveč.

Ker enostavno ne gre, če hočeš vsaj približno ostati zdrava. Tudi s postom ne bo šlo, ker se telo enostavno začne upirat taki izgubi teže.

Mogoče, mogoče, če si dobiš kakšnega osebnega trenerja, ki pa mora dejansko obvladat stvari, da ti predpiše točno dieto (ki pa bo zelo enoločna in 100% se jo boš morala držat) in program vadbe, potem bi mogoče šlo kakšnih 8, glede na tvojo začetno težo. Bi se ti pa morala v tem času zaradi vadbe tudi toliko spremeniti postava, da bo izgledalo, da si jih izgubila vsaj 10, če ne več.

Samo to pomeni, vsak dan 2-3 ure treninga in točno določeni obroki ob točno določenih urah.

Če hočeš biti čez 1 mesec lepa, verjemi, da boš lepša s 87-imi kg kot pa s 77-imi in vso povešeno kožo. Če pa hočeš biti čez 1 mesec samo shirana (morda za kakšno vlogo v filmu o Auschwitzu), pa stradaj.

želim shujšati za 10kg ali vsaj 8 in to v 10 dneh mogoče kakšna dijeta sem pa tudi športnica in se redno vsak dan gibam po 4 ure (umentnostno kotalkanje)zelela bi do valete izgubiti nekaj kilogramov ….ali bi pomagalo če bi za kosilo in za večerjo jedla samo solate ??
sem 14 let stara

Upam, da se hecaš. Če se pa slučajno ne, si pa preberi mal tale forum. Iskreno ti povem, da si boš fentala prebavo, organizem, ipd. Potem boš pa lahko v UKCju hujšala s pomočjo infuzije. Oprosti, ker sem napadalna. Ampak ful mi je čudno, da nobenmu ni jasno, da so take diete za en drek!!! Ja, maš nek forum, kjer maš objavljene diete, ampak ti ga ne bom prlepla, ker ti ne privoščim tako slabo!

Dejansko je v 10 dneh nemogoče shujšati toliko, tudi če stradaš. Odvisno od tvojih kg, ampak tudi če bi jedla solato za kosilo, večerjo, ni nujno, da bi sploh kaj shujšala, bi se pa garantirano zelo slabo počutila (omedlevica, brez energije, ne bi mogla športat in tako naprej). Vem, da je valeta res pomemben dogodek, da si živčna pred tem, da hočeš zgledati čim boljše, ampak sem prepričana, da če si športnica, imaš že lepo postavo. Ni so vse samo kg, ampak (in predvsem tudi) telesna sestava (% mišične, maščobne mase). Če boš šla na crash dieto, se zna zgoditi, da si boš tako izstradala organizem, da bo potem prišlo do prenajedanja. Če pa bi rada zdravo izgubila kak kilogram, pa probaj nezdrave ogljikove hidrate (sladkarije, belo moko) zamenjati s polnovrednimi (žitarice, polnozrnati izdelki), jej beljakovine (jajca, meso) in dosti zelenjave, zjutraj pa sadje in imej nekje 5 obrokov, čez dan pa popij vsaj 1,5 l (oz. več zaradi športa) tekočine, najboljše vodo ali nesladkane čaje.

želim si shujšati vsaj 6 kg ali pa še več do spomladi, ker sem težka 65 kg…. imam močna stegna (to imam že v genih) ampak vseeno se je nabralo nekaj odvečne maščobe med nogami in pa malo celulita. nekaj špeha imam tudi okoli pasu. tega bi se rada znebila čim prej, brala sem nekaj za 7-dnevno dieto, da lahko shujšaš 5 kg če se res držiš. nevem ali je to res ali ne samo naj mi kdo pove kako naj se rešim te maščobe. vsak dan vsaj pol ure telovadim…

Jz sm shujšala v dveh mesecih in pol 20 kg. Teža se ni vrnila,ker sem ob tem spremenila tudi način življenja. Seveda pa nisem uporabljala nobene hitre diete.
Pojedla sm zajtrk,ki je bil čisto običajen samo v pol manjši količini kot običajno. Nato sem okoli treh pojedla kosilo v zmerni količini,veliko sem pila in se gibala vsaj 45 minut na dan. Ker sm se zavedala,da takšno prehranjevanje ni preveč zdravo,ker je šok za telo,sem začela po mesecu in pol jesti zelo malih 5 obrokov na dan,veliko piti in se veliko gibati. Rezultati so dobro vidni,seveda pa nadaljujem z manjšimi petimi obroki in gibanjem. Najbolj pomembna pa je seveda TRDNA ODLOČITEV,VERA vase in VOLJA.
Lp.

Točno tako kot pravi rozica. Skrivnost je v majhnih zdravih obrokih in rednem gibanju!

============================
Spletni portal za hujšanje!

www.planet-diet.si

živjo, mene zanima ali se da oz kako shujšati v 5mesecih vsaj 10-15kg?
a bi blo možno pač tko:
zjutraj zgodaj 1h telovadba
zajtrk
dopoldanska malica-sadje
kosilo
1h telovadba
večerja nekje do 18.oo po tej uri več ne..
pa še nato 1h telovadbe.
(vse seveda jesti v zmeerni količini)

hvala za odgovor že v naprej:)

Najprej odgovor na uvodno vprašanje: v petih mesecih se 10 kg vsekakor da shujšati, tudi na zdrav način – to je 2 kg na mesec oz. 0.5 kg na teden.

Glede tvojega plana pa tale komentar:

1. po moje s telovadbo pretiravaš (3 ure na dan?) – takega tempa ne boš vzdržala in tako pretiravanje tudi ni potrebno.

2. večerja do 18.00 in nato še 1 ura telovadbe tudi ni ok – obrok PO vadbi je zelo pomemben zaradi regeneracije – če po vadbi telo strada, bo glikogenske rezerve zapolnilo s črpanjem energije iz mišic, kar pa je dolgoročno gledano za hujšanje škodljivo.

3. nič nisi napisala, kaj si predstavljaš pod telovadbo – predlagam, da kombiniraš aerobno vadbo nizke intenzivnosti (tek, kolo, hitra hoja, plavanje…) – 3 do 4 x na teden in vadbo za moč (z lastno težo) 2 do 3 x na teden – torej 6 do 7 x na teden bo čisto dovolj, ne 3 x na dan 😉

hvala lepa!
za telovadbo sem mislila na sobno kolo ali hitra hoja-sprehod zunaj.

čer.
če hujšaš in si privoščiš 1dan malo več alkohola (rdeče vino-vodka) ter malo sladkarij..koliko prb kg pridobiš?:s

Lp.

strah..
Sama izračunaj:
Pijače:
1 dl vina: 75 kcal
0,33 dl vodke: 75 kcal
1 dl Coca – Cole: 42 kcal
Sladkarija:
100 g čokolade: cca. 550 kcal
100 g bonbonov: cca. 400 kcal
100 g čipsa : cca. 520 g
1 kos torte: čokoladna težka 200 g okoli 600 kcal, skutna težka 200 g cca. 300 kcal

Koliko dnevno rabiš lahko izračunaš po spodnji formuli:
Okvirno se ravnaj po teh postavkah.
beljakovine: 1.5-1.8g/kg TT
ogljikovi hidrati: 3g/kg TT
maščobe: 1g/kg TT

Če te take količine OH motijo, jih nekoliko znižaš, ter povečaš malo maščobo. Primer izračuna pri telesni teži 54 kg.

54 x 1.5g = 81g x 4kcal = 324 kcal
54x 3g = 162g x 4kcal = 648 kcal
54 x 1g = 54g x 9kcal = 486 kcal
skupaj = 1458 kcal

Predlagam, da se rednemu pitju alkohola, Coca cole, sokov in uživanju sladkarij v večjih količinah odpoveš. Res škoda, da bi trdo garala, potem pa bi med vikendom vse uničila.

hojla:)
pozna mogoče kdo kakšne vaje da izgubiš v bokih?

New Report

Close