Najdi forum

KAKO SE ZREDITI

Zdravo!
Fant se hoče zrediti pa se ne more. Poskusil je že več jesti pa se mu ni uspelo zrediti. Kaj mu svetujete? Je res, da so proteini (oz. tablete, ki jih jedo bodybuilderji nezdravi)???
lp Jana

Jana,

Ni res, da se ne more zrediti. Vsak se zredi če uspe pojest več hrane kot je porabi. Telo višek hrane spremeni v “zaloge”, ki se poznajo na tehnici in največkrat tamo kjer ne želimo.
“Tablete” ne potrebuje. Potrebuje vitamine in dodatke k prehrani. Ti so v prosti prodaji v vsaki boljši športni trgovini. To vrsto dodatkov uporabljajo skoraj vsi športniki tudi tisti, ki grejo na doping kontrole. To pomeni, da v tej hrani naj nebi bilo nobenih škodljivih ali prepovedanih substanc.
Res pa je, da obstajajo tudi takšni izdelki, ki so prepovedani in se jih ne da dobiti v prosti prodaji. Njih nažalost uporabljajo tisti, ki jim je trenuten rezultat ali izgled bolj važen kot zdravlje.

Zaradi takih izjem ljudje enačijo vse izdelke. Tudi normalne dodatke k prehrani. Ne metati vse izdelke v isti “koš”.

lp

Kot je rekel kolesar (odlicen odgovor, btw!).

Zrediti se ni problem, samo je pa potrebno delati sistematicno in se spremenjene prehrane tudi drzati. Jaz sem bil preprican da se ne morem zrediti (sem tudi mislil, da “veliko”pojem), toda ko sem se bolj resno zacel ukvarjati s fitnesom in spremenil prehrano – so sle kile gor! Ce je tvoj fant “vec jedel” le en teden, ni to nic. Telo potrebuje dolgorocen visok vnos kalorij, da odreagira. Pomoje je najlazje, da presteje koliko kalorij na dan poje z obicajno prehrano. Potem pa to zvisuje po cca. 200kcal na teden. Dokler ne zacne pridobivat na tezi. Hec je le, da 99% ljudi nima volje se ukvarjat s tem. 🙂

Upam da ves kaj so proteini…in nikakor jih ne jedo le bodybuilderji, ampak vsi ljudje. Samo toliko, da ne bo kaksne pomote. (sorry, nekoliko me podkuri ko ljudje pri proteinih takoj pomislijo na bodybuilding.. to je le drugo ime za beljakovine! Zalostno, ampak resnicno, da veliko ljudi tega sploh ne ve. Aja, pa s tem ne mislim tebe, Jana. Govorim tako na splosno)

Lep pozdrav! 🙂

Najbolj smesno je to, da ko recem, da jem veliko beljakovin noben cudno ne pogleda, a ko omenim proteinske praske pa OPA:))).
Kateri so pa nevarni dodatki v prosti prodaji? A to mislis kaksen neumen weight gainer s samimi enostavnimi cukri:)?

Ma ne, pač ne vem kdo je reku, da niso zdrave proteinske tablete in clo nevarne…zato pa vprašam, ker se mi je zdelo čudno a ne :)). Hvala za nasvete, upam da mu bo pomagal, ker se res hoče zredit. Aja pa še neki, a se da kje na netu dobit , kakšno stran, kjer poiše, kolk kalorij ima kakšna hrana, tko da bova znala zračunat :).
Lp
Jana

Poglej te linke:

New Report

Close