Najdi forum

Naslov tega foruma je sicer hujšanje jaz pa imam vprašanje o tem kako naj se zredim. Problem je v tem, da ne vem kakšno hrano naj jem in kolikokrat na teden naj telovadim, da bom dobila več mišične mase ne bom pa se pretirano zredila in nabrala samo “špeh”?Zanima me tudi ali je pitje vode najboljše pred, med ali po telovadbi?Koliko ur pred intenzivno vadbo je priporočljivo jesti?

Najlepša hvala za odgovore,
Kaja

Kaja,

Glede zdrave prehrane.. za tebe velja enako kot za tiste, ki hujšajo.. ampak ti si jih lahko privoščiš v bistveno večjih količinah. Poskusi jest 6 x dnevno. Seveda je jasno.. če se želiš zrediti, oz. pridobiti na mišični masi brez treninga to ne bo šlo… pojesti pa moraš več kalorij kot porabiš v celem dnevu+tisto kar porabiš treningu.

To ni tako lahko… ker traja nekaj časa, da se navadiš na večjo količino hrane. Daj si sestavit trening pri kakšnem trenerju v fitnes centru. Za začetek treniraj 3x tedensko po največ 1h30min… več ti ne priporočam. Vedno pa napravi tiste najosnovnejše vaje, tako da boš zajela celo telo vsak trening. Po kakšnem mesecu ali dveh pa lahko pričneš trenirati pogosteje, seveda takrat moraš spremeniti tudi program vadbe.

Vodo lahko piješ cel čas vadbe, in sicer… vsakih nekaj mint narediš par požirkov.. vsaj 0,5l na uro, še bolje če spiješ več… seveda, če je to potrebno in se dovolj potiš… ker če se ne potem sploh ni pretirane potrebe po tekočini.

Jej kakšni dobri dve uri pred treningom… tako, da želodec ne bo več prebavljal kadar vadiš. Če si lačna pojej pol ure pred trenigom kakšen kos ali dva sadja.

LP,
Goran

New Report

Close