Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina Kako se znebiti zajčka?

Kako se znebiti zajčka?

Mislim, da nobena stvar ni tako preprosta kot to storiti. Dajte mu jesti kruh, kateri ni bil sušen po vseh predpisih in je bil mogoče že malo skisan oziroma plesniv,pa se to ni videlo. Uspeh je 100%:(((.
Da ne bo kdo mislim, da sem slučajno to storila namenoma. Vedno sem tako pazila, kaj mu dati jesti in kaj ne, da se mu zaradi hrane ne bi kaj zgodilo. Pa sem storila zgleda ravno to, dala sem mu jesti plesniv kruh (na kruhu se ni nič videlo). Včeraj sem pa potem iskala dežurnega veterinarja, da je zajčku dal dve injekcije,cel dan sem ga grela, na silo sem mu dajala piti. Zajček je sicer boljši, je pa še vedno zelo bogi.Noče sam piti, skoraj nič ne je, čepi v enem kotu in če slučajno hoče hoditi,ga zanaša v levo stran.
Sama sreča, da so otroci na počitnicah, da ne vidijo muke našega zajčka. Že jaz sem jokala nad njegovo nesrečo in mojo neumnostjo, pa sem odrasla. Držite pesti, da bo ostal živ in da si opomore.

Drzim pesti in iskreno upam, da si bo opomogel…

Tudi jaz držim pesti draga Dijana, za tvojega zajčka!
Pa vpraši veterinarja, če prideš nazaj, glede na to, da je še danes bolj bogi !
Torej, močno stiskam pesti !!

Lp, Jana

Če pa bo podlegel…..bo pa zajčja obara…..njam

Ti bi bil najbrz tudi s korencki v prilogi – NEUZITEN.

Bogi zajček 🙁

Kam ga voziš? Pelji ga k specialistu za glodalce-Veterinarska fakulteta al kako se že imenuje tista ambulanta (NE klinika Mestni log!!!).

Na to pa res nisem pomislila, da bi naredila zajčjo obaro iz njega.Res dobra ideja! Ampak kaj, ko pri nas skoraj ne jemo mesa.
Peljala sem ga kar k naši veterinarki in je takoj vedela v čem je problem.Dobil je antibiotike in vitamine, še vedno pa ne pije in ne je sam, daje ga tudi ravnotežje, tako da ne more skakati. Kot kupček nesreče čepi na termoforju.Sedaj lahko samo še čakam. Če ne bo začel sam piti in jesti, če se mu ravnotežje ne bo uredilo, ga bo potrebno uspavati. Sama sreča je, da otrok ni doma in da tega ne vidijo.
Zavedam se, da bi s tistim denarjem, katerega sem sedaj odštela, lahko kupila novega zajčka, pa ne samo enega. In tisti ljudje, kateri ne marajo živali, se jim vse skupaj zdi hecno. Ljudje smo si pač različni. Nekateri se sekirajo in so prepričani, da je konec sveta, če jim crkne računalnik, mobitel, če jim nekdo opraska avto. Mene take stvari pač ne ganejo. Vedno sem imela rada živali in vedno me je potrlo, če sem videla, da kakšna žival trpi. Ta pa trpi zaradi moje neumnosti. In tudi nikoli nisem razumela ljudi, kateri so kupili psa, mačka ali kaj drugega, pa jim je žival postala nadležna in so jo kar lepo pustili nekje zunaj. Če se že odločiš imeti žival, moraš tudi skrbeti zanjo ne glede na to koliko dela in stroškov ti to prinese.

Oh tut z mojim zajčkom je bilo enkrat podobno… pa se mi je srce trgalo…sam je prišel k sebi. Moj prvi zajček, sobni pa je celo imel neko prirojeno bolezen in smo ga morali dat ubit po določenem času-ni ga hujšga! Ampak sem po določenem času dobila mojega novega in se sedaj samo smejim vsem tistim receptom, ki jih ljudje nosijo k meni iz žlehtnobe (zajec z limono, v obari,…) saj vem, da je vse le šala.

Dijana, kako je danes s tvojim zajčkom ?

lp, Jana

Zgleda, da bo preživel. Malo je začel jesti in piti, seveda če mu ponudiš in ga nekaj časa siliš. Probleme pa ima z ravnotežjem.Veterinar je rekel, da le ti ne bodo minili čez noč in naj upamo, da bodo minili.

Torej še držimo pesti. Le trdno voljo imej, pa bo šlo…

lp, Jana

Vabljeni ste na zajčjo obaro:(.

Prav hudo mi je, Dijana !!
Mislila sem, da vama bo le uspelo.

lp, Jana

Tudi jaz sem mislila, da nama bo uspelo. Ampak včeraj popoldne, ko sem videla kakšen je, sem vedela, da mu ni pomoči. Pa sem ga peljala uspavati. Veterinar je dejal, da mu sicer lahko da še infuzijo ampak da je očitno prišlo do trajnih posledic na živčevju zaradi toksinov.Da vse skupaj ne bi imelo smisla, da bi vse skupaj samo podaljševali.

New Report

Close