kako se znebiti vonja od školjk?
Lep pozdrav!
Ze naslov sam je povedal vse. Gre pa se za to, da bi rada iz skoljkic in polzkov, ki sem jih na morju nabrala delala verizice in uhancke, vendar tako mocno smrdijo, da ne vem kaj bi. Ali mogoce katera ve, kaj storiti. Ali bo dvolj ce vse to prekuham. Mogoce v kisu skuham. Jaz nimam pojma, nebi pa rada da bi jih pokvarila, ker so zares lepi.
Pozdrav,
Chila
Razsolit moreš….. samo v sladko vodo pa vsake nekaj dni menjaj vodo…..:))
Samo res je škoda, da si vse tiste školkice prinesla domov…… če jih vsak vzame samo malo……:)))) Upam, da si vsaj pazla, da nisi vzela živih…..
Sej vem, če jih ne bi ti, bi jih pa kdo drugi…. na žalost……:)) Kaj vse bi mi potapljači odnesli z dna morja pa se držimo tega, da vse tam pustimo….:)))
Zivjo!
Hvala za odgovore. *january* , moram ti povedati, da sem te polzke pobrala ob morju. Notri ni bilo nicesar, tako da sploh ni panike. Nisem ljubiteljica tistih velikih, v katerih moras potem cakati da uboga zivalca pospravi in gre “rakom zvizgat”. Zato se nic ne boj:)
Hvala pa vsem za odgovore.
Aja, glede luknjanja pa je takole. ce je lupina zelo tanka, jo jaz kar s kaksno debelejso iglo, drugace pa kot pravi jullie s cisto tankim svedrckom.
Lp, chila