Najdi forum

kako se znebiti trebuha?

Prosim za čimbolj učinkovite vaje, da se znebim trebuha. Problem je tudi v tem, da poleg sala, ki se mi zdi, da se nabira samo na trebuhu, imam tudi napihnjen trebuh, pa nič takega ne jem. Nekako je trebuh izbočen, sploh pa po jedi. Zjutraj npr. imam skoraj plosk trebuh z malo sala, zvečer je pa že katastrofa. Ne vem v čem je problem – ima še kakšna takšen problem?
Prosim pa za vaje!!! Zdaj bo poletje….je že malce pozno, pa vseeno!:)
Hodim sicer vsak dan po 1h, včasih poskusim tudi tečt, vendar sprememb ni – ne na trebuhu ne na tehtnici. Malce sem že obupala.

Dobrodošla v klubu :).

Tud jaz imam enake probleme, so jutra lepa ne :), zvečer pa katastrofa. Jaz sem si pomagala z aerobiko, 2 uri vsak dan razen nedelje, in verjemi, učinek je fenomenalen. Res je, da ti to vzame veliko časa, truda in so momenti ko bi obupal, ampak rezultati so tisti, ki štejejo. Tko, da ti svetujem, če imaš dovolj discipline, delaj vaje doma, če ne, vpiši se nakam, hodi redno, poskrbi za pravilno prehrano in boš za poletje glih super :).

Veliko sreče

lp

s telovadbo in pravilno prehrano

Ko boš pri volji, sproščaj in stiskaj trebušne mišice, na poti v službo, v službi, doma, čimvečkrat se spomni in treniraj.

Noseč si, tko kot jest že 3 leta.

Kot ti je alenka rekla – kombinacija telovadbe in prehrane.

Kar se telovadbe tiče, kombiniraj vaje za trebušne mišice (jih najdeš precej po internetu, malo poišči) in aerobno dejavnost (tek, kolo…). Namreč samo z vajami za trebuh mišice utrdiš (ker iz tvojega opisa imaš čisto mlahaste), z aerobno dejavnostjo pa te mišice kurijo maščobe.

Za letošnje poletje je prepozno, naredila si boš samo škodo, če boš kaj “hitrega” poskušala – zdravo boš izgubila maščobe najprej v pol leta, ampak naslednje leto pa bo OK. Malo si predstavljaj, da 1 kg maščob “obsega” nekje 7000-9600 kCal, zdaj pa računaj, kolikokrat moraš tečt po pol ure (en “povprečen” tek ti recimo pobere 450 kCal), da prideš do porabe 1 kg maščob, in še malo prištej, ker se idealno nikoli ne izide. Torej recimo 30 joggingov za izgubo 1 kg maščobe. Mogoče zato ni sprememb, ker “včasih poskusiš tudi tečt”? :))

Jaz sem že po dobrem mesecu vadbe, ki je koncentrirana na trebušne mišice in traja nekje 30 min, opazila rezultate. Tako da dobre vaje prinesejo izboljšanje prej, če je seveda problem le povečan trebuh ne pa tudi res prekomerna teža. Na internetu si downloadaj Billy Blanks Ab boot camp ali kaj podobnega.
Pa mnogo uspeha!

Meni so že nekajkrat namignili, če sem morda noseča, drugače imam vitko postavo in se mi trebuh zelo hitro napihne, nekaj je na tem, da zaradi raznih hormonskih vplivov in …pride do zastojev vode kot recimo pri PMS-u. Pri določenih primerih pa je napihnjenost posledica kandide, pomagajo mlečne bakterije, torej če piješ razne probiotične mlečne napitke. Tudi v lekarni se dobijo kapsule brez okusa in se lahko dodajo v sok, napihnjenost je veliko manjša. No seveda je razlika, če so šlaufki na trebuhu ali res le napihnjen trebuh saj je ta znak za marsikatero resnejšo težavo ali alergijo.

“No seveda je razlika, če so šlaufki na trebuhu ali res le napihnjen trebuh saj je ta znak za marsikatero resnejšo težavo ali alergijo.”

Ahha, znak za kakšno težavao ali alergijo naj bi bil napihnejen trebuh?

Na mleko, gluten, … Ampak so še drugi simptomi prisotni, ne le trebušček.

New Report

Close