Najdi forum

kako se znebiti šlavfka

Hej,zakaj nekateri tako napadalno komentirate razmišljanja nekaterih, ki pač nimajo z istimi stvarmi enakih izkušenj, kot vi. Vsi smo že kdaj slišali, da je treba za močan trebuh delat trebušnjake in tudi vse kvazi naprave za magično oblikovanje telesa, se nekako tako predstavljajo. Ko delamo trebušnjake, pač čutimo napetost v tem predelu in če nimamo več informacij ali znanja o anatomiji ali podobno, imamo res občutek, da se nekja v tem delu dogaja-upajoč, da se pač topijo maščobe. Jaz mislim,da se je preden se lotiš spremembe načina življenja (ne hujšanja), potrebno pošteno informirat in počasi ugotovit, kaj tvojemu telesu ustreza. Način tvoje prijateljice ali nekoga iz foruma ni nujno dober ali celo primeren način zate. Je pa ok poslusit, počasi in opazovat telo.

Glede dodatkov k prehrani-bolj ubogo hrano, kot si jo danes filamo v telo, je itak ne moramo več-no ja, seveda še pride hujše. Fino je uporabljat naravne izdelke, ki pomagajo pri prebavi ali vnosu energije…(slive, suho sadje…npr.).

No, nočem sicer pametovati, ampak sem se sama mučila z kg dolgo, dokler nisem dojela, da bo treba počasi in preudarno.
LP

Pomota. Jaz sem skoraj na idealni teži, po dveh porodih mi je pa ostal trebuh, da je joj. Že prej je bila to moja kritična točka, zdaj je pa sploh katastrofa. In to samo trebuh, drugje je maščobe minimalno. Tudi jaz počasi obupujem. Dala sem si že eno leto, potem grem pa na operacijo.

Ojla, glede na tvoj opis problema, bi ti priporočala predvsem kardio trening… meni je pri ‘šlaufku’ zelo pomagal tek pa tudi nekatere vrste intenzivne, kardio aerobike (tae bo,…). Dejstvo je, da je ciljna redukcija nemogoča, tako da s trebušnjaki problemčka ne boš rešila, kar pa ne pomeni, da trebušnjaki niso v redu. Dodaj jim še nekatere druge vaje za učvrščevanje (z utežmi, z lastno težo) celotnega telesa, kar boš s pridobljeno mišično maso, tudi porabila več kalorij (tudi v mirujočem stanju)… V kolikor pa gre pri tebi le za kožo, ki je zaradi porodov povešena in neelastična, pa je problem verjetno res rešljiv le z operacijo (ne vem, koliko je te kože, koliko si stara in kaj vse si že poizskusila za izboljšanje stanja…). Veliko sreče!

Ojla, glede na tvoj opis problema, bi ti priporočala predvsem kardio trening… meni je pri ‘šlaufku’ zelo pomagal tek pa tudi nekatere vrste intenzivne, kardio aerobike (tae bo,…). Dejstvo je, da je ciljna redukcija nemogoča, tako da s trebušnjaki problemčka ne boš rešila, kar pa ne pomeni, da trebušnjaki niso v redu. Dodaj jim še nekatere druge vaje za učvrščevanje (z utežmi, z lastno težo) celotnega telesa, kar boš s pridobljeno mišično maso, tudi porabila več kalorij (tudi v mirujočem stanju)… V kolikor pa gre pri tebi le za kožo, ki je zaradi porodov povešena in neelastična, pa je problem verjetno res rešljiv le z operacijo (ne vem, koliko je te kože, koliko si stara in kaj vse si že poizskusila za izboljšanje stanja…). Veliko sreče!

Ženske, katera je rodila glih kar (se pravi takoj po porodu) naj si na trdo povija trebuh z veliko ruto ali šalom na trak 20 cm približno, da se pokrij celi trebuh čez celi dan, čeprav je vroče, da gre trebuh nazaj v prvotno stanje, kot pred porodom, priporočljiva je tudi telovadba za trebuh, kot jo pokažejo v porodnišnici dvigovanje nog v vodoravnem stanju in podobno. Zelo zelo pomaga, jaz sem rodila pri 26 in 36 in vsakič to naredila, ker mi je moja stara mama to svetovala in sem ostala brez trebuha in odvečne kože, lepo raven trebuh sem imela vsakokrat in po porodu se ne sme piti prveč vode, ker to tudi vpliva, če je trebuh poln ko balon, mislim, da je to povijanje potrebno vsaj 2 meseca ali pa če ima katera pas še boljše, ker z njim greš lahko tudi ven.

Mislim, da ima malinka kar prav. Potrebno je delati vaje za celo telo, zraven pa recimo po uro kolesariti, teči, plavati ali pač kar od tega najlažje delaš. (aerobna vadba je za kurjenje maščob)

aja a to je res da če delaš trebušnjake da ti to ne pomaga pr šlaufih na vampu???? ja p**** zakaj jih pa pol js 100 na dan nardim??

Meni so rekli, da bom na ta način imela prav lepe trebušne mišice – pod špehom :-)))))))))

Sama vsak dan tečem s svojim psičkom, poleg tega pa obiskujem plesne vaje, to že kar 3 leta, vendar rezultati so vidni le na mojih prsih, saj se mi dozdeva da so vsak mesec videti nekoliko manjše. Imate kakšen predlog, kako naj povečam prsi oziroma kaj naj naredim, da ne bom hujšala le tja????

Aerobna vadba je zelo pomembna za izgubo maščobe. Naj traja okoli 40 minut, vključno z ogrevanjem.

@Muhca
– verjetno zgubljaš tudi drugje maščobo, ampak opažaš drugače 🙂 Mogoče kakšne vaje za prsa, da jih malo oblikuješ. Sicer si pa zelo pridna, se kar veliko rekreiraš, bravo!

Lp, Mitja

Vsem, ki vas zanima kako se znebiti velikega trebuha, čim bolj zdravo in koristno, odgovor je tukaj!
Na youtubo lahka upišete “pilates” pa to izvajite pa bo po enem cajto se ta “špeh” stopil in se bodo pokazale mišice! Meni je uspelo, tudi sama sem imela šlaufke pa sem se začela ukvarjat s tem pa mal pazla na prehrano, da sm jedla 5x na dan pa vse vrste hrane razen svinjine in maščob! Odličn vam rečem!
Ampak, kot use tudi ta način potrebuje svoj čas! Če boste pridno vadile bo use ful pa kul!
No pa čau!

New Report

Close