Najdi forum

kako se znebiti kaparja

Oleander je napadel kapar. Očistim ga z gobico in vodo, ampak to je le za kak dan, takoj se pojavi na novo. Kako naj ga za večno odstranim?

Najbrž na ta način odstranite samo odrasle živali, ne pa tudi jajčec. Po mojih izkušnjah se dobro obnese Biokill flora. Poškropite 2-3 krat v presledku nekaj dni. Pozimi se kapar pogosto pojavi in sicer prav na rastlinah, ki so čez poletje zunaj. Sedaj sem se že navadila enkrat na mesec preventivno poškropit in nimam več težav. Je pa to res možno le, če teh rastlin nimaš v tistih prostorih, v katerih se zadržuješ. Sicer razna škropiva za lončnice naj ne bi bila škodljiva za človeka, kar pa je najbrž treba vzeti z rezervo.

Če imate doma kakšno šeflero ali fikus benjamin preglejte še njih, saj jih imajo kaparji zelo radi.

Andreja

Kaparji na mojih rastlinah so morali proč na ta način, da sem rastline umila z gobico namiljeno s sredstvom za pomivanje posode, pustila nekaj časa, da je učinkovalo, potem pa očistila – umila s čisto v vodi namočeno gobico. Preverjeno deluje. Lep pozdrav Mica.

Kapar je zelo trdovraten škodljivec in ni ga lahko popolnoma pregnati z rastline, še posebej, če je rastlina velika in gosta. Metoda z gobico je sicer učinkovita, ampak odstraniš lahko le odrasle kaparje, ki jih vidiš. Iz lastnih izkušenj lahko trdim, da je zelo učinkovito sredstvo škropivo Basudin, se ga pa zelo težko dobi. Pakiran je v majhnih vrečkah kot prašek.

Pomaga tudi Confidor

New Report

Close