Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina kako se znebiti bolh na naraven način

kako se znebiti bolh na naraven način

Obe muci in pes so v hišo prinesli bolhe. Notranja muca je imela avanturo zunaj in po dolgem iskanju smo jo našli. Po slabem mesecu, odkar je spet doma v hiši, so nas napadle bolhe. Ker je mama z levkemijo, ne moremo uporabljati strupenih kemikalij.
ALi kdo pozna kakšen uspešen način reševanja? Poskusili smo z neemom, nič, biokill za tiste prostore, kjer se mama ne zadržuje…

Hvala!

Meni so super Verminex kapljice od znamke Petvital. Na steklenički piše bio zaščita pred marčesom za pse, mačke, glodalce, ptice ter vse male in domače živali. Sestavine pa so: naravna rastlinska olja, vaniljevo olje, glicerin. Tako, da tole nima kaj škodit po mojem. Jaz uporabljam na prostoživečih mačkah in nobena nima bolh odkar jih enkrat mesečno s tem nakapam. Pa sem močno dvomila, da bo taka blaga zadeva kaj pomagala, ampak sem zelo pozitivno presenečena. Sem jim pa dala že preden so dobile bolhe, ne ko so jih že imele, tako, da ne vem kako uniči bolhe ki so že na živali. 😉
Kakšne ampule Fypryst, Frontline, Advantix predvidevam, da so preveč strupene?

Zvečer namoči prezano limono v vročo vodo, pokrij in ga s tem zjutraj namaži.
KIS-domači namoči v ta kis narezan česen, steklena steklenica, brez pokrova, samo gaza za zaščito in ga redno umivaj ali samo molo dodajaj na dlako, brez vode, večkrat.

Narava še vedno pomaga, veliko sreće, pa kdaj tudi razkuži prostore

Ampule proti bolham za vrat lahko daste brez problema,mama se jih par dni naj ne dotika.Tudi okolico lahko razkuzite,nikakršne nevarnosti ni za mamo.

Menda pomaga tudi, če razredčite eterično olje limone z vodo, nalijete v stekleničko s pršilko in popršite po dlaki in tudi po mestih, kjer se muce in kuža zadržujejo.
Preizkusiti mi tega k sreči še ni bilo potrebno, tako da iz prve roke ne morem potrditi učinkovitosti, če pa boste preizkusili vi, se pa priporočam za informacijo.:-)
Srečno!

Hvala lepa vsem za nasvete,

kdor ne pozna levkemije, ne more reči, da so ampule varne, če jih celo naj otroci ne bi smeli prijemati še 3 dni… Dodatne kemikalije samo poslabšajo stanje.

upam, da bo kaj ratalo čimprej, poročam.

Dvomim, da boste odpravili bolhe brez uporabe agresivnih preparatov. A je tako težko nekaj dni psa in mačk ne spuščat v tiste prostore, kjer je tudi mama?

Bolhe so izjemno trdovratne in ponavadi je potrebno večkratno pranje oz. razkuževanje prostorov in dekic, ležišča, preden se jih zares znebi.

Levkemije vseh vrst poznam zeloo dobro…..in kot boš sama ugotovila nobena naravna zadeva ne bo uničila bolh za vedno.Konec koncev pa pomisli kakšna agresivna sredstva uporabljajo v bolnišnicah,vse bolnišnične površine so razkužene večkrat na dan,od postelj in do pregledovalnih miz,med.pripomočkov.Če se upošteva navodila zdravje mame ne bo ogroženo.
Če boš dolgo čakala se ti bodo bolhe namnožile da bo joj.

New Report

Close