Kako se znebiti bolh ?!!!!
Živijo,
z družino smo se odpravili na morje na otok Rab za 18 dni…..Doma imamo 3 odrasle muce in 6 malih, ki čakajo, da po njih pridi bodoči lastnik , ko bodo dopolnile 3 mesec in mešančka Teja nižje rasti…..No skratka v hiši imamo na zadnjem vhodu loputo, skozi katero hodil mačke, Tejo pa ima na terasi pastjo uto za 2 psa(pripadala je tudi njegovi mami, ki nam je pobegnila na prvomajskem dopustu), za hrano, sprehode in higieno pa naj bi poskrbel moja službena pomočnica (ki sem ji to plačala)….. – a ni (od sosedov sem zvedela, da je prihajala vsak na drug dan in pri nas ni bila več kot 5 min in je verjetno mucke nahranila s pasjo hrano, saj je porabila vso zalogo pasje hrane do konca meseca ) ampak to še ni največja težava – skozi loputo je prihajala vsa soseska mačkov in nam vežo spremenila v stranišče, v kuhinji, dnevni in spalnicah pa je bilo po policah vse premetano, stoli in kavč ter fotelji pa dobesedno premočeni…..postelje, predpražniki in obleke, ki so ostale doma pa poleg naštetega čisto bolhljate…. Torej domov smo prišli okoli 9 ure zjutraj in ker je deževalo sem bila oblečena v belo trenirko in bele tričetrtke …… skratka ko smo prišli v hišo me je skori kap, nato pa sem šla pogledat v mojo knjižnico, ki je bila na srečo pod ključem ter šla v najino spalnico, ki ni imela te sreče ……Zjutraj sem se zbudila in pogledala na ročno uro koliko je…..mojo roka je bila prekrita s črnimi pikami……potem pogledam še noge – aaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!… pogledam od bliže in vidim da se premikajo – bilo je polno bolh potem pogledam partnerja, njegov hrbet rame!!!!!!!Zaslišala sem mlajšo hčer, ki kriči…. revica se je v spanju ponekod tudi do krvi spraskala zaradi alergije……Nemudoma sem poklicala sestro, ki dela v zd kot splošna zdravnica za otroke in predpisala ji je kremo, ki ji je pomagala v nekaj minutah
A mi lahko prosim kdo pomaga, saj ne bi rada da pride v javnost. Prosila bi za kak sprej, saj se bolh nikakor ne moremo znebit, ker imamo kar veliko hišo in prišle so tudi v garažo in nebi rada da mladiče damo z bolhami(vsem smo kupili ampule a nič ne pomaga)……
Večina bolh ne živi na živalih, večina jih je v okolju kjer se živali gibajo (v vašem stanovanju;). Tu živijo v zapredkih in ko čutijo prisotnost, gibanje “oživijo” in skačejo okoli.
Če se želite znebiti bolh morate oprati vse kar se oprati da, ostalo prešpricajte s kakim insekticidom (aktivna snov kakšen od primetrinov).
Verjetno boste morali zadevo večkrat ponoviti in živali imejte ves čas redno (na vsak mesec) pokapane z tekočino proti bolham, da vam ne bodo prinašale novih bolh.