Kako se znebiti bolh?!
Bolh se boste učinkovito znebili le z dezinsekcijo. Vse tiste stvari, ki jih kupite v lepih trgovinah bolj slabo delujejo. Da pa nebi preveč nakladal si prosim preberi moj odgovor v tej rubriki pod “ščurki v kuhinji”, kjer boš dobila tudi naslov dezinsektorja. Me sicer veseli, ko praviš, da si se bolh znebila. A verjemi mi, nisi se jih.
Želim ti veliko lepih dni brez pikov, :-).
Gorazd.
Ne vem če še kdo pogleda to stran , bom pa vseeno napisal nekaj izušenj z mačjimi bolhami.
Kar težko verjamem da se mačjih bolh sploh kdo reši če se naselijo v stanovanje ali hišo.
Z mačjimi bolhami ki grizejo mene raje kot mačka sem poizkusil že vse mogoče strupe. Trikrat so prišli z novomeške bolnice in zaplinili hišo z odvzemom kisika ki brezpogojno uniči vse živo.
Pa brez uspeha.
Mačje bolhe gojijo svojo zalego med prsti na nogah in če to zalego uničiš recimo z katerimkoli
strupom se v nekaj dneh obnovijo in prilagodijo.Najprvo sem poizkusil z žganjem ,potem
z žveplom,s raredčeno solno kislino itd .Na vse se v nekaj dneh prilagodijo .Potem sem jih hotel zadušiti z medom in celo z limom za miše. Vse preživijo in na vse se prilagodijo.
Zveni morda fantastično toda res je. Samo ena reč jih muči ali uniči ,toda samo za nekaj dni.Elektrika. V Sinkopi sem kupil aparat za električno msažo ki stane 180 evrov. Z gumbi
lahko menjavaš moč stresanja ali frekvenco. Za aparatom dobiš na električni vrvici dve
samolepilni plastični pološčici v velikosti 8×4 cm. No na te ploščice stopiš s prsti in
nastavljaš ustrezno moč in čas. Recimo deset minut. Tako se jih rešiš za eno ali dve noči.
Elektrika verjetno ni prepoznavna v njihovi genetiki in to pot se mi zdi da zgubljajo bitko
ker jih je manj.
Živjo,
zanima me kako se znebiti bolh na našem kužku. Vsak mesec dobi ampulo proti bolham in klopom vendar je kljub temu spet dobil bolhe. Redno peremo vse naše cunje in deke našega psa in bolh se kljub temu ne moremo znebiti. Včeraj sem mu zopet dala ampulo, danes pa našla pri njegovih genitalijah spet ogromno bolh, ki sem jih poskušala sprati z šamponom za bolhe, vendar tudi to ne pomaga.
Kaj še lahko storimo?
Hvala za pomoč!
Samo 5% bolh je na psu, ostalo je v okolju, zato je potrebno bolhe odpravljati predvsem tam.
Pes naj dobiva redno ampule (katere uporabljate? Meni se najboljše proti bolham obnese Stronghold, ki pa ne deluje na klope, sicer). Vse njegove odeje preperite na vsaj 60 stopinj celzija.
Potem pa pričnite sistematično odstranjevati bolhe iz okolja (npr. Biokil). Redno sesajte.
Bo trajalo, ampak boste jih odpravili.
Bolhe gredo tudi na človeka 🙁 Preverjeno
žal smo tudi sami imeli bližnje srečanje s temi zajedalci, preizkusili smo vse Pipse, ki obstajajo na tržišču, kis in druge domače žavbe, ki naj bi zanesljivo odpravljale bolhe, parni čistilec… nič ni pomagalo, noge sem imela 2 meseca tako opikane, da groza…
potem sem šla po nasvet k veterinarju… povedal mi je, da imajo bolhe več faz razvoja in da isekticid pomaga samo pri razviti bolhi – jajčecem, ličinkam… ne naredi nič in zato se vedno znova pojavijo nove in nove,,, dal mi je eno pršilo, ki je bilo prav za bolhe in je učinkovalo na vse faze njihovega razvoja,… v treh dneh smo se jih za vedno znebili, prej pa zmetali še in še denarja za raznorazne insekticide ipd…
zato svetujem vsem; oglasite se pri veterinarju in kupite ustrezno pršilo ( pozabila sem kako se mu reče), ampak boljše ambulate ga zagotovo imajo.
Vsi tisti, ki trdijo, da njihova žival nima niti ene same bolhe – živijo v globoki zmoti ( vsaj večino časa), žal raznorazne ampule, ki so tudi precej drage niso preveč učinkovite. včasih so se ampule dobile v vsaki lekarni in so držale 3 mesece, danes se mi zdi, da se najbolj priljubljena ampula ( frontline) prodaja samo še zaradi dobička, pravega efekta z njo, vsaj na naših živalih ne dosežemo.
hvala Bogu zdaj vsaj vemo kako se jih znebimo, če se pojavijo…
zivijo.
jaz sem včeraj ugotovila da so se v naši kleti zarodile bolhe, in to točno tam kjer smo imeli ne dolgo nazaj male mucke. vsi pravijo da se je mačjih bolh težko znebiti.. ampak bomo videli če ne bom jaz iztrebila bolh bodo one mene pojedla :S čez noč sem imela kar 27 pikov samo okoli gležnjev.. grrr
groza
O groza, če je še kaj hujšega od bolh v stanovanju… Evo, že 3 leta se nonstop borim z njimi. V prejšnjem stanovanju ki je bilo idealno za njihov razvoj (temno in vlažno) sem se jih znebila vedno samo za največ pol leta. Ugotovila sem da bolham strašno dišim, ne vem zakaj, vedno jih nekje poberem, tako da živali sploh ne upam več božat.
Super je če imaš kakšno žival ki ji lahko daš ampulo proti vsem razvojnim stopnjam (jaz sem uporabila Frontline). Poleg tega sem peglala vse možno – od jogija do sedežne – vsakodnevno špricala z Biokilom/Desektinom/Pipsom, sesala večkrat na dan (sesalec sem odznotraj tudi prešpricala z Biokilom), celo koš za smeti je bil prešprican.
Verjemite, bolhe preživijo celo pranje z obleko v pralnem stroju, obvezno je treba prat na 90 stopinjah, jaz sem pa prepeglala vse obleke (čez bombažno rjuho), vročina je pobila bolšja jajca. Čevlje sem čez noč namočila v vodi in prešpricala z limono. Pometala sem kup kosmatih stvari, deke, koltre, volnene puloverje… Prestrupla sem absolutno vse (enkrat po nesreči še sebe).
Preden sem šla iz stanovanja sem imela celo proceduro – speglala sem obleke ki sem jih hotla obleči in zavezala v vrečko, se stuširala, brzinsko oblekla in pobegnila iz stanovanja da slučajno česa ne bi pobrala na poti ven.
Ugotovila sem da jih pobija tudi čaj iz naribane limonine lupine, škropivo narejeno iz neema in vse intenzivne vonjave. Sama sem pila neemov čaj v upanju da jim ne bom več dišala (naj bi vplival na okus krvi:D ) pa dejanske koristi od tega nisem zaznala.
Vglavnem, treba je biti sistematičen in vztrajen pa celo proceduro opraviti čim večkrat (DNEVNO!!!) in če imaš srečo bojo zginle v parih tednih.
Srečno!
Zivijo! Danes je dobil moj pasji mladič bolhe od drugega psa. Ko berem ta sporočila me kar panika daje. Mladiča imam namreč v stanovanju in se bojim, da se bodo zaredile še v naš bivalni prostor :S Danes sem ga 2x skopala in vsakič je odplavalo par bolh. Vmes sem šla iskat ampulo k veterinarju. Kar groza me je, ko mi je le-ta razložil, da psa ne smeš kopat 3 dni preden mu daš ampulo in niti 3 dni kasneje, drugače ne deluje. Kako naj zaustavim širjenje bolh v teh treh dneh, ko čakam, da mu dam ampulo???
No ER, pomiri se, saj mu nisem noge odrezala ali kaj? Sej drugače, ga tudi jaz ne kopam non stop in se zavedam, da pogosto kopanje psa ni priporočljivo; tako sem se odločila zaradi bolh in ker ga imamo v stanovanju. Nisem želela invazije bolh in kakor lahko berem med zgornjimi sporočili, se nekateri borijo z bolhami po 3 leta! Uporabila sem nežen šampon za mladiče (torej očitno se jih lahko kopa) od Bio-grooma. Včeraj sem mu dala ampulo Fypryst. Upam, da bo delovalo.
Frontline Combo – pomaga proti bolham. Vedeti morate, da bolhe živijo v okolju (travnik vrt, gozd) in jih žival pobere mimogrede.
K nam jih je zanesel mucek-najdenček. Z njimi smo se borili 3 tedne. Dekstrin in Fronline Combo sta bila učinkovita. Pes je dobil fronline 2x v 1 meecu, mačka tudi. Po 3 tednih o izginile, ko jih mali muc ni imel, jih ni bilo več. Zanimivo pri tem je, da niti maček niti pes nista dobila bolh, samo malemu najdenčku jih nismo mogli odpravit.
Evo, pri nas smo se ta teden prvič srečali s to nadlogo. Moja dva imata oba bolhe, od kod pa ne vem. Sta dve leti živela z izhodom na prosto, pa ni bilo nikjer nobene. Zdaj smo se preselili in smo dva meseca na novem naslovu, kjer ni bilo živali zadnjih 20 let in glej ga zlomka – mačka oba ves čas noter in stakneta bolhe 🙁 Jaz pa gledam par dni nazaj, kaj sem tako popikana po nogah in me vse srbi, pa najdem neki majhnega črnega, ki kar nekam izgine ko poskušam stvarco ujet. Sem tako letela po Frontline, da sem gotovo kak rekord podrla. No in zdaj se skupaj praskamo in špricamo in peremo in parimo… Če bi me kdo od daleč opazoval, bi sigurno dobil vtis, da imam Turetov sindrom, ker se skos neki praskam, stresam, tolčem… 😀
Praskajoč pozdrav vsem in srečnega in zdravega novega!
Mi smo dobili bolhe od mačk. Doma smo na kmetiji in imamo štiri mačke ki kar naprej hodijo not in ven in ker smo pred kratkim dobili novoroječka nevemo kaj narediti. Vsi imamo cele popikane noge podobne tem
[img]http://http://www.webmd.com/skin-problems-and-treatments/picture-of-flea-bites[/img]
Če imaste kakšno idejo prosim povejte. Mačkam smo pa prepovedali vstop v hišo.