Kako se vi ženske danes počutite???
Pozdravljene moje forumovke
Mene pa zanima kako se pa danes ostale počutite? Jaz sem fullll živčna pa ne vem zakaj? Samo bi se jokala pa tudi ne vem zakaj? Nimam potrpljenja se s kom pogovarjati? Vse mi gre na živce? Kaj bi lahko to bilo? Dobro, da imam še vas in ta forum, če ne bi mi glavo razneslo na tisoče koščke, od slabih misli itd. Ne vem mogoče je krivo, ker imam vedno rjavi iscedek in zaradi tega se sekiram. Poklicala bi mojega gin, pa se mi ne da, ker imam preveč te bolnice in zdravnikov. Vedno, ko grem na wc, ker hodim pogosto in, ko se obrišem je rjavi iscedek z neko sluzjo ali pa včasih je tudi bolj rdečkast. Ne vem kaj bi lahko to bilo? Joj ta nosečnost mi bo pojedla skoraj vse živce, ne vem res ne kaj bo? Imam samo še vas drage moje prijateljice za uteho. Kaj vi menite? Rada pomagam tudi drugimi z nasveti, sebi pa ne morem. Ne vem kako se izvlečti iz te krize, ki mi že tako para živce. Komaj čakam dan poroda, takrat bom najbolj srečna ženska na tem svetu. Ta 3 meseca sta se mi vlekla kot 3 leta. Od danes naprej sem v 14 tednu nosečnosti. Samo razmišljam kaj bo kako bo itd? Ma vem, da so to samo bla bla bla, ampak žal tako je. Danes pa resnično imam hudo krizo. Dajte mi pomagati z nasveti ali bilo kaj vam bom hvaležna. Vsem ženskam pa želim čim prejšnjo nosečnost in, da dobijete vaš najbolj dragoceni zaklad.
Lep dan vam želim in vso srečo
Doroteja
Pozdravljena!
Ne mi zamerit naslednjega vprašanja, vendar sem, mislim da včeraj, brala odgovor dr. Pušenjaka neki spraševalki, ki je tudi krvavela. Napisal ji je, da ni nujno, da krvavi iz nožnice, lahko da ima hemeroide, ki so v nosečnosti zelo pogosti in da marsikatera ženska misli, da krvavi iz nožnice, pa sploh ni res. Lahko je tudi krvavitev iz sečnice. Glede na to, kako pogosto hodiš na wc, je čisto možno, da krvaviš iz sečnice. Vprašaj ginekologa o tej možnosti.
Lep pozdrav!
Barbara
Vendar sem jaz še vedno skeptična. Lahko da gre za vnetje sečnice, to pa je zelo blizu. Ne vem, mislim da si tudi jaz zelo želim, da bi bilo s tvojim sončkom vse v redu in se zato bolj nagibam k temu oziroma mi je bolj všeč misel, da te z……a mehur oz. sečnica, kar ne škoduje tvoji nosečnosti.
Lep pozdrav!
Barbara
Draga Doroteja!
ne glede na krvavitev, oziroma izcedek je tako, da bi naj pri vsaki krvavitvi nosečnosti žensko pregledal ginekolog, če je vse v redu…
glede na to, da gre pri tebi za rjave izcedke, te naj potolazim, da so bolj nevarni v barvi sveze krvi…
tudi sama sem imela neke cudne izcedke v 11. tednu (svetlo rdec), v 17. tednu (rjavkast), pa se bi se kaj vmes naslo in se vedno panicno letela k ginekologu, kjer je bilo vse v redu… pri rjavkastem izcedku je celo ugotovil, da naj bi bilo verjetno kaj s samo “klimo” v noznici, ki se drastično spremeni po 12. tednu… s posteljico in otrokom je bilo tako vse v redu in ta izcedek je bil nepojasnjen… glede na to, da si noseča več kot 12. tednov je tudi moznost spontanega splava zeloooo zmanjšana, vseeno pa glede na tvojo rizično nosečnost, mislim, da lahko brez skrbi in mirne vesti poklices svojega ginekologa!!!
p.s.
prvic, ko sem imela nepojasnjeno krvavitev in sem sla k dezurnemu ginekologu, sem se najprej opravicevala za paniko, pa so me kar nazaj skregali, da je pravilno, in da nosečnica MORA narediti paniko ob vsaki spremembi, oziroma krvavitvi…
p.s.
glede na to, da se s papirjem obrises tudi “v noznico”, ali si pomislila, da si lahko z njim noznico razdrazila in mogoce z “grobim” papirjem poskodovala nezno noznicno steno?
lp
nika
Joj Doroteja, poglej kako deleč si že prišla, kaj vse si že prestala in to uspešno, sedaj pa si začela dvomiti. Pa saj si zelo močna ženska. Vedno zmoreš vse, pa če je še tako hudo. Verjemi, da je danes tak grd dan in si zato take volje, bolj v strahu in črnogleda. Rekla si da je tvoj gin zelo razumevajoč – pokliči ga in mu povej. Gotovo bo našel logično razlago. Poleg tega pa si sedaj že v četrtem mesecu in je vsak dan manj možnosti, da bi bilo kaj narobe.
Veliko mislim nate in ti držim pesti – POKLIČI ME!!!!
Poljubček
Draga Doroteja!
Zelo dobro te razumem, da si zaskrbljena zaradi teh izcedkov. Najhuje je ker ti tudi zdravniki ne morejo dati nekega zagotovila, da je vse v redu, pa tudi če ti ga, človek ponavadi ni dolgo pomirjen. Še posebno smo s temi skrbmi obremenjene ženske, ki smo veliko prestale, da smo prišle sploh do nosečnosti. No jaz sem zdaj ze v 29 tednu in sem se šele zadnje dni malo pomirila in začenjam počasi verjeti, da bom res enkrat mama.
So pa jasno dnevi, ki so še posebej zoprni, malo te še hormoni dajejo in vse skupaj je za zjokat. Saj bo bolje. Če izcedkov ne bo konca pa kar pokliči zdravnika in naj spet malo pokontrolirajo.
Želim ti vse naj naj
Petra
Doroteja!
Tudi pri meni je danes en grozen dan. Vreme očitno. Kar se tiče tvojega krvavenja ti lahko povem iz svojih izkušenj. Prvič sem začela krvaveti v 7 tednu nosečnosti in sicer najprej rjav izcedek nato krvavitev. Vse skupaj se je ponovilo še v 8 ter 13 tednu nosečnosti. Dvakrat sem bila hospitalizirana v bolnišnico z diagnozo grozeči splav, kjer so samo čakali, kdaj me bodo izčistili. Ko sem začela krvaveti v 13 tednu sploh nisem več hotela v bolnico. Takrat sem najprej začela 2 dni močno krvaveti, nato pa sem še približno 1 teden imela rjav izcedek, s tem, da je moja ginekologinja dejala, da je ta rjav izcedek posledica hematoma (strdka od krvavitve) in da se s tem maternica čisti. Sedaj sem v 22 tednu moje prve in nadvse zaželene nosečnosti. Do 4 meseca sem morala stalno počivati, sedaj se pa že lahko malo gibljem. Ko gledam in poslušam ostale nosečnice, ki pri 6 mesecih že nakupujejo in zbirajo imena za svoje dojenčke, mi je kar hudo, saj imam v sama sebi še vedno tak strah, da bo kaj narobe, da v nosečnosti sploh ne morem uživati. Narava nas nekatere očitno preizkuša. Zato popolnoma razumem tvoj strah in naveličanost. Upam, da se bo nama ves trud obrestoval in bova še letos pestovali svojega dojenčka.
Nina