Najdi forum

kako se sprostititi

Spoštovani!
Imam urejene socailne razmere, stara sem 25 let in moj velik problem je, da se bojim prihodnosti. Nimam fanta in se že v naprej bojim, da bom ostala sama. Preden sem dobila službo sem se bala, da je ne bom nikoli dobila. Skartka, vsega se že v naprej bojim, in na vse gledam pesimistično. Posledice tega so, da imam prebavne motnje, velikokrat shujšam, včasih trpim za nespečnostjo. Včasih se sploh ne morem umiriti in čutim kako mi razbija srce. Mislim, da imam zaradi te moje nervoze tudi težave s pritiskom, saj so mi večkrat izmerili previsok pritisk. Ali je ta povezava možna?
Ali bi si lahko pri sprostitvi pomagala z jogo ali čem podobnim, ali pa je nujna pomoč psihiatra oziroma ali psihiater sploh lahko mi psihiater sploh lahko pomaga odpraviti moj nerazumni pesimizem.
Najlepša hvala za odgovor.
Nives

Spoštovana Nives,

res morate obiskati psihiatra, ki vam sicer sam ne bo odpravil težav, saj je psihoterapevtski proces naloga in prizadevanje obeh, hkrati pa vam bo lahko, če bo situacija to zahtevala, naravo vaših težav blažil z zdravili in vam s tem olajšal pot, ki pa jo boste morali po njegovih navodilih prehoditi sami. Za uvod vam lahko svetujem avtogeni trening, ki predstavlja sprostilne tehnike, ki pa za kompleksno reševanje vaših težav v celoti ne bodo zadoščale. Vaj se boste lahko priučili po knjigi Hannesa Lindemanna: Avtogeni trening – sprostitev v stiski, knjiga je že pošla in jo boste lahko dobili le v knjižnici.

Nives

tudi meni je ime Nives, (en majčken sem starejša od tebe) in tudi jaz sem imela težave, brez zadreg sem se obrnila po pomoč, in zdaj je bistveno boljše,

poskusi še ti

ciao

Lep pozdrav, tudi jaz imam podobne probleme ali boljše rečeno sem jih imela, stvar je v tem da moraš najprej sam razčistiti s sabo in v svoji glavi šele nato ti lahko pomagajo drugi…jaz sem si pomagala sama in sicer s tem da se čim bolj zaposlim-hodim na aerobiko,tečem,kupila sem si psa,imam dve službi in še študiram in resnično se nimam časa ukvarjati z mislimi kot so strah pred prihodnostjo in podobno, to ti pobere toliko energije kot je še sam nimaš, nisi srečen če imaš stalno negativne misli ne moreš živeti s tem…jaz sem že čisto obupala nato pa sem rekla zdaj pa je tega konec…zdaj pa moram priznati da sem srečna in uspelo mi je tako bo pa tudi tebi…fant pa bo prišel sam od sebe takrat ko se boš nehala neprestano ukvarjati s tem kdaj zakaj kako…verjami vase in to je to…smej se, preberi kako knjigo, pojdi v družbo le tako ti bo uspelo,druži se z ljudmi ki mislijo pozitivno..upam da so ti moje besede kaj koristile…

Želim ti vso srečo
Pozrav Nataša

Najprej lep pozdrav. Tvoj članek me je pritegnil in sem se odločila, da bi ti kaj napisla. Mislim, da z svojo pesimistjo in črno gledanje na svet pritegneš slabe stvari k sebi probaj gledat na stvari okli sebe z boljšimi očmi. Imej se rada. Jaz izhajam iz problematične družine, kar pomeni oče alkoholik, mati navadna delavka tako da sem se mogla sama prebit skozi življenje. Ni bilo lahko, pa vendar mi je uspelo. Imela sem podobne misli bala sem se za službo za stanovanje, zdaj imam vse, vse kar si lahko človek želi. Poskusi in zaupaj sama sebi, boš videla, da ti bo uspelo. Ti si vredna vsega dobrega imej se rada.

New Report

Close