Najdi forum

Bila sem v 4 letni vezi dokaj srečni, res je, da me je dosti stvari motilo na njem, ampak sem jih sprejela. Nikoli se nisva kregala, je dokaj zaprt človek. Pustil me je (čeprav ne prizna-da je rabil premor je navedel kot razlog) zaradi bolj ambiciozne ženske, naju dva pač ni videl za skupaj v prihodnosti. Tukaj se sprašujem, ali si z nekom zato, ker ga imaš rad, ali kaj človek je, kaj je in bo dosegel – češ, kot da te bodo ljudje zaradi tega bolj cenili (ne bi rada po krivem sodila, ampak mislim, da on bolj ceni ljudi na položajih, z višjo izobrazbo itd.). Zaradi tega vsega skupaj se počutim tako ničvredno in na tleh, da zgubljam voljo do življenja.
Pravkar pa končujem študij in bom imela višjo izobrazbo kot on (vendar bo šolanje nadaljeval).
Spoštovani Primož, rada bi čisto realen odgovor (moji starši so namreč totalno razočarani nad njim, to popolnoma razumem, saj sem njuna hči), kaj naj naredim, kaj naj si mislim, kako vse skupaj sprejeti. Niham namreč od žalosti do jeze pa spet nazaj k žalosti.

Hvala za odgovor

Maja

realen odgovor. hmmm……če je naredil to zato ker je tako njegovo prepričanje, potem je naredil prav. šel je ne da bi te želel še bolj izkoriščati, pač mu ta način življenja ne diši.

vprašanje zate? Ali bi ti želela tak način življenja kot je bil sedaj?

Vidiš, tako je najbolj prav in on te je rešil še večjih muk in razočaranj v življenju, tako boš verjetno veliko prej spoznala kaj je lepo in srečno življenje. Nismo ansvetu zaradi tega, da bi izpolnjevali luknje drugih, ampak da bi živeli svoje življenje in to naše življenje pa bi nekomu ustrezalo, sedaj pa ko smo sami, pa nimamo več tiste energije, tistega občutka in to zato, ker nismo živeli zase, ampak za nekoga drugega. On si je očitno že našel nadomestek, zato ne bo nikoli spoznal tisti občutek da nekaj manjka.

Ti pa se vprašaj, kaj ti pomeni največ v življenju in to počni. ker pa še studiraš pa predvidevam, da imaš še ogromno časa, da spoznaš svoj smisel življenja, da ne govorim o svojem usodnem moškem, ob katerem lahko res živiš tisto kar si najbolj želiš.

Kaj starši, glih važno je kaj si oni mislijo, naj bo važno kaj ti hočeš in si želiš. Starši nas imajo radi in bi radi za nas samo najboljše, ampak morajo sprejeti, da je to naše življenje, ki nas uči po svoje. Oni nam lahko dajejo samo oporo, ko jo želimo.

Nasvet:
za ljubezenske težave, je vedno težko dajati nasvete, kaj je prav in kaj ne. Lahko se samo reče, čas bo opravil svoje. In ves ta čas ti bo verjetno hudo, dokler ne boš sprejela, da je tako zate najbolj prav in da ti je na koncu naredil še veliko uslugo. Ja to boš spoznala takrat ko pride tisti pravi, do takrat pa naredi kaj zase in živi tako kot če bi morala biti celo življenje sama. Naj ti življenja ne zapolnjujejo drugi, ampak ti sama. Ostali naj bodo samo zvezde na tvoji poti, ti pa njim zvezda na njihovi.
In lahko se zgodi, da se dve zvezdi najdeta in gresta skupno pot, dokler svetita.

Primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Točno tako kot je napisal Primož, toda jaz bi dodala le eno:
Ti si edinstvena, nihče ni takšen kot ti in tega se zavedaj. Velikokrat rečem, da je veliko krasnih ljudi, toda nekateri med njimi se enostavno ne ujamejo. Kako lahko rečeš, da je tista druga bolj ambiciozna? Saj imaš ti tudi cilje…en zelo dober cilj imaš, to je dokončanje šole. A to ni ambicija?
Glavo gor in ne dajaj se v nič, da res ne boš v niču pristala.
In vem da boš srečala nekoga, ki te bo ljubil in sprejemal natanko takšno kot si, s slabostmi, dobrimi stvarmi, željami, cilji…ampak le, če si boš dovolila. Pa tudi njemu dovoli da gre….Ljubezen ne zavezuje.

LP

Ne vem zakaj bi ti šlo v nos, če je v tem obdobju bil z kakšno. Konec koncev je sedaj samski, in lahko dela kar hoče. Ne moreš biti tako posesivna, da bi imela fanta in ljubimca, ki se bo postil samo zate. V tem primeru ti varaš on nima nikogar za varat. Pri tebi očitno ne gre zamo za skakanje čez plot zaradi popestritve, spremembe…ampak je prišla vmes ljubezen, ljubosumje… Tako, da se odloči ali boš imela še naprej prvega in ga malo pobiksala še z drugim, kar ponavadi ne traja dolgo in v tem primeru te njegovo intimno življenje ne sme pretirano zanimati kaj šele motiti. Druga varianta pa je, da se odločiš za drugega in ga boš imela zase. Šele potem zganjaj ljubosumje.

Praviš, da se bojiš, ker slovi, da ima rad druge. A ti pa nisi taka? Opisuješ…in iz tega sem razbrala, da si pristaš svobodne veze. In iz sebe lahko sklepaš, da se ne da spremeniti. Veš, eni moški menjajo ženske zaradi potrditve moškosti, drugi pa resnično iščejo pravege daljše obdobje. In slej ko prej se vsakkdo ustali.
Kar želim povedati je to, da realno poglej nad situacoji in nad seboj.

Nasvet:
za ljubezenske težave, je vedno težko dajati nasvete, kaj je prav in kaj ne. Lahko se samo reče, čas bo opravil svoje. In ves ta čas ti bo verjetno hudo, dokler ne boš sprejela, da je tako zate najbolj prav in da ti je na koncu naredil še veliko uslugo. Ja to boš spoznala takrat ko pride tisti pravi, do takrat pa naredi kaj zase in živi tako kot če bi morala biti celo življenje sama. Naj ti življenja ne zapolnjujejo drugi, ampak ti sama. Ostali naj bodo samo zvezde na tvoji poti, ti pa njim zvezda na njihovi.
In lahko se zgodi, da se dve zvezdi najdeta in gresta skupno pot, dokler svetita.

Primož, hvala! Tokrat sem za spremembo pogledala sem in našla nasvet, ki ga trenutno potrebujem, da se rešim iz tega začaranega kroga. Da začnem zopet jest in živet zase in ne več zanj. Ni me vreden, to si moram še dopovedati. Saj je prav tako, kajne? Živela bom svoje sanje. Moram jih, ker to dolgujem sami sebi. Vem, da bodo v mojem življenju še krizni trenutki, ampak moram iti naprej.

TamaraMr, ti si tako sonce!

Saj, vseh teh stvari se zavedam, če pomislim s trezno glavo, ampak ko pa imajo čustva tukaj močnejši učinek. Saj vem, čas naredi svoje.
Vseeno pa ne morem verjeti, da je lahko nekdo takšen egoist, da res samo nase misli-mogoče sem pa ga imela res za samoumevnega, pa da mi take stvari ne bi nikoli naredil. Ko že misliš, da človeka poznaš in mu take stvari ne bi nikoli pripisal…. ne vem….Pa ko bi bil vsaj odkrit do mene in bi mi povedal naravnost, ne pa da je okolišil…to je grozno.

pozdrav maja

Vedeti moraš, da čas celi rane. Prebolela boš, jeza bo minila, žalost tudi. Saj ti je bolje brez njega, če je v resnici tak, da se peha za uspehom in položajem, da gre tudi preko čustev. Verjetno je ljubezen minila ali pa sploh nikoli ni bila prava.
Meni je iz podobne situacije spravila prijateljica. Nekoč, ko se je naveličala mojega stokanja in nihanja razploloženja (pa pol toliko nisem razpravljala, kot kakšne druge), mi je povedala svoje. Najprej sem bila užaljena, ampak v končni fazi sem dojela, da ima prav.
Bodi sebična, tako kot je bil sebičen on!

pozdravljeni!
nujno rabim pomoč nekoga!! situacija je taka! z punco sva bila v zvezi skoraj 2 leti!! res sva se imela rada in si to tudi izkazovala!! To je bila moja res prva dalša zveza za njo pa tudi! Med tem sva enkrat res da končala zaradi mene ker sem se ustrašil resne zveze vendar sm se spametoval in z njenimi prošnjami vrnil kar pa še danes ne obžalujem. Probem pa je v tem da enega dne ona meni reče da z mano več ne more biti in da želi biti samska!! Prašal sem jo ali bova še gdaj skupaj pa je odvrnila da bo čas pokazal svoje!! Jaz to nisem razumel vendar sem upošteval njeno željo!! Ker me je pa ferbec matrau sej začel siliti v njo in mi je odvrnila da jo z tem odrivam od sebe še bolj!! Ustrašil sem se da jo bom izgubil za skos!! Vendar ker sem zelo trmast in nisem mogu čakati sem začel spraševati njeje kolegice ali ji je gdo ušeč!! Ko je ona to izvedela mi je napisala da sem jo dokončno odrinil od sebe, da me je prebolela že, da nič ne čuti dome več in da nimam več nikoli možnosti pri njej kajti sedaj ji je ušeč drug!! Sedaj me je pa res strah da nimam več možnosti pri njej!! A svojega življenja si brez nje ne predstavljam!! Vendar v sebi čutim da me ima še vedno zelo rada in da je to bilo rečeno le zaradi jeze in siljenja v njo!!
Upam da mi bo gdo pomagal in lep pozdrav!!

Plavno, sicer ni lepo, da navajaš svoje težave v temi od nekoga drugega. Zato samo kratek nasvet zate. Če si do sedaj silil v njo in si jo s tem odrival, boš očitno moral ubrati drugo taktiko, morda obratno od te. Torej, da jo pustiš na miru.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

New Report

Close