Najdi forum

kako se odzvati na provokacije

Moj razred me ne sprejme kot del njega in počutim se kot izobčenka in ne vem Kaj naj naredim.

Svoj prispevek ste pripeli v temo, ki je bila že zelo obsežna, zato sem usvaril novo temo.

Vabljeni, da napišete kakšno podrobnost več. Kakšni so odzivi vaših sošolcev? Koliko ste stari? Kaj je po vašem mnenju vzrok za trenutno situacijo? Ali je bilo od nekdaj tako?

******************** Boštjan Topovšek, Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja e-pošta: [email protected] splet: [url]http://humanu.center[/url] lokacija: Ljubljana, Tabor

Eh zdaj je že konec šole 🙂 Med počitnicami se boš malo spočila od šole. Septembra boš že komi čakala, da boš spet videla sošolce 🙂

To je podobno, kot bi ti komaj cakala, da se z dopusta vrnes na delo k sodelacvu ali pa sefu, ki te spolno nadleguje.

Premisli zakaj se ti to dogaja. Poskusi se postaviti v vlogo zunanjega opazovalca in ugotovi, kaj je tisto kar narobe počneš ti in kakšno reakcijo to povzroči pri sošolcih.
Analiziraj svojo situacijo.
Sam sem bil v osnovni šoli zelo rezerviran in sem zviška gledal na ostale. To je pri ostalih seveda povzročilo negativno reakcijo. Za nazaj je te reči težko popravljati, je pa možno posledice omiliti.
Po analizi mojega stanja sem opazil, da ima vsak moj sošolec kako zavidanja vredno lastnost, vsak ima svoje težave in strahove in prav vsak se boji izključenosti iz družbe.
Da sem svojo situacijo izboljšačl še kot otrok, sem se začel zanimati za znanja in lastnosti, pri katrih so bili drugi boiljši od mene. Ostalim sem tudi jasno dal vedeti, da to pri njih občudujem in da jim tega ne zavidam. Odprl sem se, najprej posameznikom, ki so mi bili blizu, nato mi je komunikacija z ostalimi stekla. Še vedno so bili taki, ki me niso prenašali, ampak večina je mojo spremembo ugotovila. Predvsem pa ne počni drugim tega, kar nočeš, da bi drugi počeli tebi. To je osnova.
Veliko sreče v odnosih ti želim!

New Report

Close