Kako se naučiti nekaj, kar ti ne gre v glavo….
Tale nasvet sem našla zate:
“Največ si zapomnimo popoldne. – Okoli štirih popoldne delajo naše sive celice in spomin stoodstotno. Zdaj je pravi čas za skodelico zelenega čaja, ki spodbuja delovanje v naši glavi. Spomin se aktivira, vid se nam še bolj izostri. Popoldan je najboljši čas za učenje zoprne učne snovi ali pisanje dolgih pisem, tekstov in podobno.”
Da bi ti vsaj pomagalo! Obilo vztrajnosti in uspehov!
Draga Taja
Že veliko časa se poklicnoukvarjam z motiviranjem dela in učenja. Motivacija pri učenju je zelo pomembna stvar. Veliko je premetov, ki ne gredo v glavo in niso zanimivi. Pri dosedanji praksi pa ugotavljam, da je v primeru, da nekaj noče iti v glavo treba poiskati vzroke za tako stanje. Temu stanju pravimo stanje pasivne koncentracije. To je stanje ko se podzavestno koncentriramo na nek drug problem in možganske funkcije preprosto ne zberejo dovolj inpulzov za koncentracijo v željeno smer. Po tvojem sicer skopem opisu problema, predpostavljam, da si študentka in ne ravno brucka, se pravi da imaš že nekaj izpitov pred sabo, ali pa si celo proti koncu študija. Proti koncu študija se to velokokrat dogaja, saj imamo vsega dovolj, počasi pa si tudi urejamo že druge stvari, stanovanje, družino, službo… in naše misli so razcepljene v razne smeri. V praksi srečam veliko deklet, ki jih obremenjujejo partnerski odnosi. Partner, ki ga imajo običajno že dolgo postaja vse bolj “normalen” sproščen, vsekakor ne tak kot se jekazal na začetku, mogoče se za nas ne trudi več toliko kot prej in tudi to je lahko vzrok podzavestnih težav. Če zaupaš kaj več o tvojem življenskem obdobju in drugih problemih, ki te morebiti tarejo, ti bom lahko bolj svetoval. Si mogoče poskusila oditi za tri dni v neznano z nekim novim tipom kar tako za spremembo. Izberi kakega malo izkušenejšega, pozornega, ki ti lahko veliko ponudi na duševnem področju. Tega ne jemlji kot varanje, ampak nekaj kar ti bo lahko poglobilo stik s partnerjem, nekako čutim, da bi bil lahko to vzrok tvojim težavam. Torej več podatkov, in dobiš konkreten nasvet.
Jaz imam isto težavo ne morem in ne morem se spraviti učenju. Sedaj se pripravljan že približno 3 mesec da se bom začel učit obsežen izpit, a ne gre nimam volje, ko pa začnem pa kaj hitro tudi končam. Naj še povem da sem poročen, imam dva otroka, službo, tako da se o očenju spravim šele okoli 8 zvečer, vendar sem tako utrujem da se bo sesedellll