KAKO SE KLISTIRAMO
Bralka je v eni od tem spraševala, kako se naj klistiramo. Kot samostojno temo objavljam navodila za klistiranje iz našega priročnika “Zdravje je odvisno od življenjskega sloga”, poglavje razstrupljanje telesa:
Med razstrupljanjem se moramo OBVEZNO dvakrat dnevno klistirati. Ker se strupi med postom ne morejo izločiti z blatom, jih moramo iz telesa spraviti mi in sicer s klistiranjem. V nasprotnem primeru lahko pride do samozastrupljanja in do večjih zdravstvenih težav! Za to potrebujemo preprosto pripravo (imenuje se irigator in se dobi na primer v lekarni ali v Sanolaborju), ki je sestavljena iz vrečke ali posode, kamor nalijemo vodo, cevke in nastavka za anus (v obliki ozkega okroglega kljuna), s katerim vodo spravimo v črevo skozi zadnjično odprtino. Sledijo kratka navodila za izvedbo klistiranja:
▪klistiramo se lahko v kopalnici ali na postelji (pod sebe položite debelejšo brisačo),
▪imeti moramo tople noge in po klistiranju spiti najmanj 5 dl tekočine,
▪priporočljivo je, da pred prvim klistiranjem očistimo črevo z uporabo grenke soli (odvajalo), saj s tem iz črevesja odstranimo trenutno blato in imamo manj težav pri klistiranju,
▪pri rutinskem klistiranju pa čiščenje črevesja ni več potrebno in ga izvedemo po opravljeni veliki potrebi,
▪potrebujemo: pribor za klistiranje, liter temperirane vode (37 stopinj Celzija), ki ji dodamo eno ali dve žlički sode bikarbone; vazelin ali drugo kremo, brisačko,
▪sestavimo pribor za klistiranje, v posodo natočimo vodo in dodamo sodo bikarbono, potem pa v posebno posodico iztočimo nekaj vode, da spravimo zrak iz cevke (če tega ne naredimo, voda ne bo mogla iztekati!!!),
▪nastavek za anus namažemo z malo vazelina (če ga boste uporabili preveč, bo kljunček drsel iz anusa),
▪uležemo se na levi bok, damo nastavek v anus; pritisk vode v črevesju uravnavamo z višino lončka,
▪med dovajanjem vode v črevo masiramo trebuh v krožni smeri od levega boka proti desnemu (s tem pomagamo spravljati vodo od anusa po črevesju navzgor),
▪ko porabimo vodo, odstranimo cev iz anusa in naredimo svečo, da se čim več vode pomakne po črevesju navzgor,
▪uležemo se na desni bok, da pride voda tudi do drugega zavoja črevesja,
▪vodo v črevesju poskušamo zadržati čim več časa, saj je s tem učinek večji,
▪gremo na stranišče izpraznit črevo (ponavadi gremo dvakrat v 5 – 15 minutah).
Sama se sicer poskušam klistirati na ta način, vendar mi ne uspe. Ko imam v črevesju deci in pol tekočine, mi začne tekočina iztekati iz črevesja in moram prenehati z dodajanjem vode ter to vsebino čim prej izprazniti v školjko. Nikakor ne morem obdržavi liter tekočine v sebi in to kar nekaj minut. Potem postopek ponavljam in ponavljam…
Drugače imam zelo dobro prebavo, ker pa sva z mojo terapevtko ugotovili, da je srž vseh mojih problemov (srbeč anus že več let, srbeča in luskasta koža po lasišču in obrazu…) v mojem črevesju, sem začela očiščevalno akcijo z grenko soljo, algami in klistiranjem. Sladkor sem popolnoma ukinila.
Tudi mož se je klistiral, vendar mu je uspevalo na tak način kot ga opisujete vi. Bojim se, da imam določene ovire v črevesju in je kaj narobe. Prosim za nasvet.
Želim vam lep dan še naprej!
dita
Dve možnosti sta: ali imate napačni nastavek za klistiranje (dobijo se tudi daljši, mogoče bi poskusili s temi) ali pa pri vas ne delujejo mišice zapiralke. Tukaj vam ne morem pomagati, Mogoče pa obstajajo kakšne vaje za te mišice?
LP