Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Zdravo življenje Gibanje, oblikovanje in krepitev telesa kako se imamo radi in kako smo zadovoljni sami s seboj

kako se imamo radi in kako smo zadovoljni sami s seboj

Prišel je čas, ko smo se dokaj razgalili na plažah, bazenih, na cesti…Skratka – oblečeni smo tako, da marsikaj razkrijemo, kar smo morda pridelali z lastno neumnostjo in neredom pri prehrani in v življenju naspoloh.
Vprašati se moramo – zakaj nam je to potrebno? Se nimamo dovolj radi, da bi nehali s tem?
Ogledalo nam kaže nekaj, ljudje , ki nas imajo radi tudi pokomentirajo naše stanje.
Tako je bilo z menoj pred dobrima dvema letoma.
Nosila sem cel cent in počutila sem se kot neka pepelka, ki je drugače kar luštna, samo kile nosi, da zakrije svoj šarm. Hahahaha…
Nisem bila zadovolj na s seboj. Mama mi je kar naprej metala mojo debelost, otroka sta bila sicer tiho, a sem čutila, da sem zanju tudi debeluškasta mama, ki jo imata rada, a še raje bi videla, da bi bila drugačna.
Moj dragi me je za osmi marec 2005 zagrabil , objel(ma se je moral kar potruditi)in mi poklonil darilo, ki ga imam še sedaj. Ponudil mi je, da mi pomaga, če ga bom seveda lepo poslušala in delala tisto, kar mi bo svetoval(je namreč prehranski svetovalec).
Kaj sem naredila? V meni je bila želja in takrat sem začutila, da moram narediti svojim razvadam, neredu v prehrani in gibanju – konec.
Sprembe so se pokazale na vseh področjih – videzu, počutju in zdravju.
Sedaj imam 30 kg manj, da ne govorim o centimetrih. Nisem še končala, saj želim oblikovati telo tako kot je najlepše možno.Imam 70 kg, nimam pa več želodčnih težav,holesterola,sladkorja. Imam dobro kri, koža je kljub mojim 48-im letom lepa(ni čisto brez gubic, a kdor jih nima , nima svoje življenske zgodbe). Sem poskočna in rada kolesarim, hodim v hribe,tečem, plavam, se potapljam in…..Tega pred dobrima dvema letoma ni bilo. Konzumirala sem antidepresive in bila v totalnem mrku.
Sem zadovoljna ženska, ki se ima rada v taki meri, da lahko ljubezen in nasmeške deliti z vsemi, ki to želijo.

Lepo nedeljo in napišite še ve kaj o sebi, Ciao, Andreja

Tole pa je sedanji rezultat – slika narejena na morju ….

Ciao Aandreja! Svaka čast, kapo dol, res je vidno pri tebi, da ti je uspelo. Čestitke, aplavz, braaaaavoooooooo, privoščim ti, samo prooooooosiiiiiiiiim ne mi zdaj začet prodajat.
Ker že ko vidim tvoje ime, imam občutek, da berem reklame.

lp

aaandreja,

lepo je brati o tvojih uspehih pri hujšanju. Tudi sam sem poslušal prehranske svetovalce (in ne “prehranske svetovalce”) in svoj ITM s 34 zmanjšal na 26 (če komu bolj ležijo kg: 117 na 91 pri svojih 185 cm). Seveda se zavedam, da je pred menoj še nekaj dela, moje tihe sanje so ITM pod 25, še tišje sanje pa je ITM nekje okrog 22. Upam, da mi bo uspelo.

Ni lahko pri 40 letih spreminjati način prehranjevanja, način razmišljanja, življenski slog, navade… Žal tudi nisem prepričan, če bom dovolj trmast, da mi bo to uspelo. Imam pa voljo. In vem še nekaj, da se to da narediti, in to tako, kot to vsakodnevno počnejo milijarde ljudi na tem svetu: zgolj z zdravo, naravno pridelano in čimmanj predelano ter količinko omejeno prehrano in seveda z dovolj gibanja.

Berem tvoje prispevke na tem forumu in vsekakor si za svoj spremenjen življanski slog zaslužiš čestitke. Ne glede na to, ali si pri tem odvisna od nekaterih industrijskih pripravkov ali pa zgolj od “korenčka in solate” z domačega vrta. Takšna odvisnot je prava malenkost v primerjavi s preveilko težo, povezano z nezdravim načinom prehranjevanja. Sam se zelo zavedam, da je za teboj in za vsakim, ki je naredil iz sebe kaj podobnega, ogromno vloženega truda, odrekanj, žal pa je pred tabo, mano in nama podobnimi odrekanj, truda, dvomov, vzponov in padcev žal še veliko več, kot jih je za nami.

In prav je, da vsak te probleme rešuje na svoj način, tako, kot je prepričan, da je najbolj prav. Dejstvo je, da tvoje tabletke, praški, ploščice oz. v kakršnikoli obliki že uživaš tiste čudežne pripravke, definitvno niso in ne morejo biti bolj zdravi od enostavnega življenskega recepta: zdrava naravna prehrana brez pretiravanj. Zato prosim, če želiš komu res pomagati, ne naredi iz njega odvisnika od industrijskih pripravkov, pač pa od zdrave prehrane, od zdravega, pozitivnega razmišljanja, od zdravega gibanja, in verjemi, naredila boš veliko več kot s svojimi pripravki.

Pozdravljen kdorkoli že si!
Govoriš o odvisnosti in res ne vem kje to vidiš. Sedaj živim popolnoma brez dodatkov in ne vidim problema,ker mi gre zelo dobro, ker sem se v dveh letih in pol naučila jesti dobro in zdravo klasično prehrano.
Morda ne bereš linka Kaj bomo kuhali na Forumu Prehrana, vendar jem zdrave in dobre stvari. Na mojem blogu Andrejin kotiček na Luna.net, lahko vidiš fotko enega od mnogih mojih obrokov, ki sem se jih lepo naučila pripraviti brez kakšnih dodatkov.
Za nekaj časa sem se odločila, da nadomestnih obrokov(napitki) in dodatkov(kot je omega 3- jem več plavih rib,vitaminov in vlaknin – jem domačo zelenjavo in sadje), vendar bom pozimi zopet prešla na kakšen obrok iz šejka, ker takrat ni toliko naravnih domačih vitaminov in vlaknin, sojini napitki so pa itak o.k., ker sem v meni in mi pomagajo urejati moje menske težavce(to mi je svetovala tudi ginekologinja).
Tudi moje ploščice niso ravno zanemarljive, saj jih zaužijem namesto kakšne čokoladice, kar pa tudi ni slabo.
Ne vem, če si bral kakšne take moje poste, ki tudi pomagaju pri navajanju pitja vode , tudi pozitivni so kakšni posti in spodbujanje h gibanju je skoraj vedno prisotno.
Zavedam se, da ljudje kupujejo veliko teh stvari v lekarnah, ali pa kakšno drugo znamko kot jaz, vendar moje prehranjevanje ostaja tako kot sem si začrtala. Važno je, da se odlično , vitalno in zdravo počutim.
Kot praviš – vsak je svojega zdravja kovač, vsak si po svoje rešuje težave in zato nikogar ne silim v tako kot ga ima jaz – lahko pa je kdo, ki mu bo prav tako všeč kot meni. Mislim, da to le ni nemogoče.

Lep pozdrav , Andreja

P.S.: Sicer sem pa svoj rezultat objavila, ker želim vsem, ki hujšajo in iščejo sebe, da bodo uspeli, vliti upanje in verjetnost, da je vse možno, samo, da najdeš svojo pravo pot do cilja.

Zdravo Kukica!

Hvala za pohvale.
Ne reklamiram izdelkov, reklamiram voljo in uspeh, ki ga lahko doseže vsak, samo, da se najde in vzame v roke.
Za vsakogar velja, da je super, če uživa 4-5 obrokov na dan, ki so v skupnem seštevku polnovredni. Da zaužije do 70% hrane s kosilom vred, kasneje malica in večerja 30%. Da popije čimveč tekočine, predvsem vode.
Da vsak dan giba vsaj 30 min. intenzivno. Seveda je potrebno v sebi najti mnogo pozitivne energije, ki jo z gibanjem v naravi, s prijetnim druženjem s svojimi najčljubšimi(če ste osamljeni je lahko to tudi kakšna živalca), skratka potrebno je presekati svoje življenske vzorce, ki so mnogokrat krivi za naše”nesrečno” prenajedanje ali nepravilno razporejanje prehrane.

Lep pozdrav, Andreja

Andreja,

iskrene čestitke ob tvojem uspehu. Prav veselje te je pogledati, kako žariš… kar tako naprej, bodi nam navdih!

Hvala ti Anina!

Želim, da bi vse, ki želite zares narediti nekaj zase stopile po poti, ki vam je namenjena in vas bo popeljala da boste imele rade prvo sebe in potem bo vse lahko. Volja bo rasla in samozavest tudi.

Ciao, Andreja

Bravo Andreja, sama sem v fazi, ko sem debela in spravljam skupaj voljo za hujšanje. Začnem, pa me mine. Groza. Čestitke, res.

Zdravo XXL!

Vidim, da nabiraš nasvete in ti želim, da se ne odločaš predolgo.
Odločitev naj pride v trenutku in ne premišljuj preveč o tem, kako boš zdržala.
Če se boš lepo prehranjevala z glavo, potem zagotovo uspeš.

Ciao, Andreja

grrrr – prov ne morem več!!!

zakaj ne bi tale forum preimenovali kar v aandrejin forum, vsi preklopili na njen način in ga potem čez čas ukinili, saj ga itak ne bi več potrebovali…

ni posta, v katerem ne nastopa aandreja in med vsrticami tudi HL… nič čudnega, da so vsi ostali, ki so delali ta forum zanimiv, pobegnili nekam drugam…

no ja, saj vztrajnost je lepa čednost, to je že res, ampak vse do ene razumne meje.

lp, vijolica

se strinjam s tabo vijolica.ta farum ni senca tistega, ki je bil včasih, preden je andreja pregnala tiste, ki so ga držali pokonci.ima trdo kožo kot slon. jaz včasih pokukam sem, ko pa vidim, da še vedno ona hara po njem, pa grem raje vstran

New Report

Close