Kako se borite s svojo naravo?
…čistost v mislih, besedah in dejanjih…rada bi se vsaj približala temu, pa mi še tako veliko manjka. Kako se vi spopadate z nečistimi, slabimi mislimi, z besedami, zaradi katerih se lahko nekdo slabo počuti, če jih sliši ali pa jih tudi ne sliši, pa vseeno čuti nenaklonjenost, mogoče celo s slabimi dejanji? Želim si, da bi bilo tega v mojem življenju čim manj, da bi imela v sebi pozitivne misli, iz katerih bi izhajale tudi pozitivne besede in dejanja. Moč misli je namreč velika, to tudi sama čutim od drugih ljudi, ampak jaz bi rada pri sebi bila čista.
Nečiste misli so posledica in ne vzrok. Ko biste zavestno sprejeli Jame in Njame in se zavestno zavedali neizogibnosti delovanja Kozmičnih zakonov te po njih tudi živeli, ne bo nobene ovire več, da bi zapadli v slabe misli in slaba dejanja…..
Ne razumem najbolje vašega odgovora. Posledica česa so slabe misli? Jaz se vedno bolj obtožujem za te slabe misli, ki se mi pojavijo, za slabe občutke. Pojavlja se mi občutek krivde, če o nekom slabo mislim, ker vem, da ni nihče brez napak, tudi jaz imam svoje napake. Ampak kako se tega rešiti, praktično, pa ne vem.
Slabe, negativne misli so posledica premočnega ega, pomanjkanja zaupanja v Najvišjega, navezanosti na materialne dobrine, nezaupanja v Božanski načrt, načina življenja, ki ni v skladu z Jamami in Njamami ter Sedmimi kozmičnimi zakoni…. Slabih in negativnih misli se najlažje otresemo tako, da neprestano skeniramo svoje misli in, ko opazimo, da se je pojavila negativna misel, le-to brž zamenjamo z dobro, pozitivno mislijo ali zamotimo svoj ego ( um ) s ponavljanjem mantre SO – HAM ( So pri vdihu in Ham opri izdihu ). Seveda je še mnogo bolje, če skušpamo svoje telo spraviti v ravnovesje s svojim umom in duhom ter se naučimo sproščanja, koncentracije in meditacije, ker tako se lahko popolnoma znebimo misli. Ko na ta način dosežemo skladnost in notranji dialog s svojim Višjim Jazom, se slabe misli ne pojavljajo več.
Hvala za odgovor, zdaj je jasno. Bo treba samo še začet prakticirat.
Čistim se s pomočjo krščanskega(pravoslavnega) strogega posta, z odpovedjo hrani živalskega izvora, da očistim telo, odpoved negativnim mislim, da očistim um in z opravljanjem dobrih del sebi in drugih, da ojačam vero, upanje, ljubezen do sebe in drugih.
Popravil jezikovno 8.3.2010
Hvala Artemida za odgovor…Tudi jaz nekako jem samo še ribe, ostalega mesa ne več, tudi nekaj dobrih del za druge opravim, samo dokler bodo v meni kakršnekoli negativne misli, bom imela slabo vest.
Hvala tebi, ker si začela z tako zanimivo temo.
Narejeni smo po njemu, smo njegova stvaritev, to se razume, ampak da smo božanski tako kot on, le da tega ne moremo/ ne znamo ali bodisi ne želimo/nočemo razumeti, sprejeti je po moje samo posledica predolgega tavanja v prostoru nasprotnemu od prostora svobode, tako, da tisti, ki so še sposobni imeti “slabo vest” so zame delno osvobojeni in nadaljna stoplja iste te je odvisna dalje od njih samimih: na kak način se mislijo lotiti problema in za kako ceno, če se hitro zatem brez samousmiljenja lotijo dela, potem korakajo oziroma putujejo v prostoru svobode in žanjejo dobre in zdrave sadove. To pomeni, da posameznik doživlja napredek,uspeh.
Srečno,ne premišljuj preveč, stori tisto, kar že moraš, da se boš počutila veliko bolje kot sicer in ne čakaj, hodi,teci…
Danes pa sporočila nisem lektoriral. Draga Artemida, tvoja sporočila so ZELO dobrodošla in z veseljem jih bom objavljal še v naprej.
Jaz grem k spovedi, kjer se spovem svojih grehov in mi duhovnik podeli odvezo. Ni lahko, je pa odrešujoče.
Forum je zaprt za komentiranje.