Najdi forum

Novembra sem partnerja odpeljala na prvo terapijo psihoze v bolnišnico. Terapija je obsegala Risperdal in apaurin. Risperdala ni prenašal, zato so ga zamenjali z 10 mg zyprekse in ukinili apaurin. Vidno je napredoval. Marca, ko je šel v službo, je bil že na pol poti k celostni osebnosti. Postajal je samozavestnejši, navdajal naju je optimizem.
10 dni kasneje nova epizoda. Spet bolnišnica, stopnjevanje epizode v še nevideno in do prisluhov, ziprexe pa do 30, prav tako apaurina. Uprle so se ledvice in jetra. Nižanje doz na 5 + 10 zyprexse, manj apaurina, dodatek moditena 3×2,5, kmalu zatem še zoloft in akineton.

Strah. Shizofrenija? Brez konkretnega odgovora. Dobila sem ga v tabletah zyprexse: stranski učinki prividi in prisluhi.

Pred prvomajskimi prazniki je bil odpuščen iz bolnišnice s kupom tablet, ki večinoma lajšajo stranske učinke, pri psihijatru pa je predviden šele čez dva tedna. Zelo je slab, brez moči, velik otrok v zahtevah a brez smeha v očeh.

Omenjala sem psihoterapijo, pa ni konkretnega odgovora. Pogrešam vsaj spletno stran, ki bi nudila kaj več nasvetov za duševne bolezni. Skoraj vse kar vem, sem brala v spletu, vendar je slovenskih strani bore malo.

Zavedam se, da kot laik lahko naredim več škode kot koristi, rada pa bi, da bi oba čim normalneje zaživela. Vem za omejitve sedanje psihiatrije, sprašujem pa se, ali nama brez spodbudnih besed in nasvetov ne bo zmanjkalo optimizma in moči za zdravljenje, ki bi nama omogočilo zaživeti.
Predvsem te hudičeve tablete, po katerih se je izgubil velik del njega in postal lasten vsem ki jih srečaš na ulici in razpoznaš antipsihotik ali kaj starejšega.

Potrebovala bi predvsem nasvete, kako omiliti epizode, če se že pojavijo, vsaj do te mere, da ne bi bilo potrebno bolnišnično zdravljenje, nasvete o ponovni izgradnji finih možganskih funkcij , vaje za odločanje, kratkoročni, prostorski spomin…
Če poznate spletne strani ali knjige, ki dokaj celostno obravnavajo tovrstne teme v slo.,ang. ali srbohrvaščini, mi jih prosim priporočite.
Stara sva 34 let, življenje si šele gradiva in ker sem se odločila ostati, se želim s tem boriti. Priskrbite mi orožje.
Hvala

Živjo!

Svetujem, da prebereš knjigo W. Reich: Psihiatrija lahko škodi vašemu zdravju.

Tudi duševna bolezen je kot ostale bolezni rezultat tega, da je človek v življenju nesrečen – sam pa mora odkriti, kaj ga tako teži. Ponavadi gre za nerešena vprašanja v odnosu do najbližjih ljudi.

LP

Poklici gospoda Mladena….je ze veliko ljudem pomagal

New Report

Close